Akdeniz Gazeteciler Federasyonuna bağlı Antalya, Hatay,Mersin, Kıbrıs, Osmaniye, Burdur, Isparta, gibi il ve ilçelerin cemiyet başkanlarının katılacağı yönetim kurulu toplantısı Kahramanmaraş’ta başladı. Bu kapsamda kentin üst düzey yöneticilerine ziyaret gerçekleştiren federasyon heyeti bu kez Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile görüştü. Mutfak Müzesi’nde gerçekleşen ziyarette AGF heyeti, müzeyi inceleme fırsatı yakaladı.

SİZLERİ BURALARDA AĞIRLAMAKTAN GURUR DUYDUM”
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şöyle konuştu: “gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse de bizim yapmış olduğumuz tarihi eserlerle ilgili restorasyonlar çalışması neticesinde bölgemiz bir turizm merkezi haline geldi. İz bunu bu bölgedeki esnaflarımızla yaptığımız istişarelerle net bir şekilde görmekteyiz. Turizmle buradaki esnaflarımız ve lokantalarımız istifade etmekte. Özellikle hafta sonunda, hafta içinden daha çok yoğunluk yalanmakta. Dolayısıyla bu turizm altyapısını daha da kolay hale getirmek adına çalışmalarımız devam edecek. Bunlardan en önemlisi de malum bizim Yedikuyular bölgesine yapılan, daha önce kuş uçmaz kervan geçmez bir yer olan Yedikuyular şuan da tüm Türkiye’nin gündeminde. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden bir tanesi haline geldi. Bu yıl açılmasına rağmen 700 bin kişi burayı ziyaret etti ve şehir merkezine 13 kilometre gibi çok yakın bir yerde. İki bin rakımda kayak merkezleri için uygun bir atmosfer oluştu. Buralarında katkısıyla artık Kahramanmaraş’ımız ve özellikle Dulkadiroğlu’muz önemli bir turizm merkezi haline geldi. Bu turizmden de hep birlikte biz istifade ediyoruz. bu mimaldeki çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Hedefimiz bu bölgedeki tüm tescilli binaları restore edip turizmin önüne sermek ve turizmi daha fazla katkı sağlamak. Yapmış olduğumuz çalışmaların karşılığını çok hızlı bir şekilde görmemiz özellikle mutfak müzesinde olağanüstü bir alaka gördük. BUraya yakın illerden turlar gelmekte. Açıldığından beri burayı 6 bin kişi ziyaret etti dolayısıyla bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve buradaki aldığımız sinerjiyle de diğer müzelerimizi de organize etmeye hızla devam edeceğiz. Maraş’ımız ve Dulkadiroğlu’muz artık bir turizm merkezi diyebiliriz. Tekrardan sizleri buralarda ağırlamaktan gurur duydum ve tekrardan hoş geldiniz.”

ASLİ GÖREVİMİZ ÇÖZÜM YOLLARI ARAMAK”
AGF Başkanı Mevlüt Yeni ise, “Belediye başkanlığınızı kazandıktan sonra sorumluluk alanınızdaki tüm vatandaşlara hizmeti bir kutsal görev saymanız son derece değerli bir şey. Ben Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanıyım 4 dönemdir. Benzer bir misyonu benimsediğim için 4 dönemdir oyumu hep arttırarak kazanıyorum. Demek ki vatandaşa hizmeti üyelerimize ve gazetecilere çıktığınız o yolda amaç hizmet is eve bunu layıkıyla yerine getiriyorsanız, seçim kaygınız olmuyor. Biz dün bu Akdeniz’imizin güzel illerimizden bir tanesi olan Kahramanmaraş’ımıza bölgedeki cemiyet başkanlarımla birlikte geldik. Dün akşam yine çok keyifli ve güzel atmosferli bir bölgemizde, yaylamızda geceyi geçirdik, bol oksijen depoladık. Federasyonumuz, Akdeniz bölgesindeki bizim coğrafi haritamızda yer alan illerimizdeki gazeteci örgütlerinin birlikte kurduğu bir Akdeniz Bölgesindeki federasyon, gazeteci meslek örgütüdür. Bu meslek örgütümüzün kurucularından biridir Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetimiz. Arslan Başkanımızdan önce Abid Vanlı ile yola çıkmıştık ama şimdi o bayrağı Arslan Başkanım ve arkadaşlarına bıraktı. Kahramanmaraş ilimizi çok önemsiyoruz. Diğer illerimizin de hepsini gittiğimiz illerde yaptığımızı toplantılarda aynı şeyleri söylüyoruz belki ama Kahramanmaraş’ı daha farklı seviyoruz. Kahramanmaraş’ın insanı gerçekten yüreği yanık oluyor. Dostları ve arkadaşlıkları gerçekten vefa duygusu yüksek arkadaşlıklarımız var. Nereye gitsem çok samimi olduğum kişileri sonra öğreniyorum ki Kahramanmaraşlı. O yüzden buraya ayrı bir değer ve ayrı bir önem veriyoruz. Ama bizim asli görevimiz bölgemizdeki gazetecilerin, meslektaşlarımızın, yayıncıların sorunlarını ve problemlerini ve dertlerini dert edinmek ve bunları da ziyaret etiğimiz şehrin mesai arkadaşımız olarak değerlendirdiğimiz, şehrin yöneticileriyle ve seçilmişleriyle istişareler yaparak, sorunlarımıza çözüm yolları aramak” ifadelerini kullandı.

YURT DIŞINA FEDERASYON OLARAK ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”
Yeni, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Biz burada bir yönetim kurulu toplantısı yapıyoruz, bu yönetim kurulunda aldığımız kararlar yine bölge gazeteciliğinin gelişimine bölgenin sadece gazeteciler açısından değil, aynı zamanda iletişim sektörünü temsil etmemizden dolayı bölgenin de gelişimine ve tanıtımına katkı sağlayan bir anlayışımız var. Merkezimiz Antalya’da. Antalya’da olmamız sebebiyle Türkiye’nin dışa açılan misafir odasıdır Antalya. Dolayısıyla Antalya’nın kabiliyetinden, Antalya’nın turizm tecrübelerinden ve tanıtım tecrübelerinden diğer illerimizde bizim vasıtamızla faydalanacağını düşünüyoruz. Burada yöresel, tanıtılması gereken çok kıymetli, çok değerli ürünlerimizin burada tanıtılmayı beleyen ticari anlamda da önemli değerlerin olduğunu biliyoruz. Bu anlamda da yurt dışına federasyon olarak çok önem veriyoruz. Önümüzdeki süreç içeresinde de çok yakında bizim aynı zamanda Maraş’ın da içinde olacağı yurt dışındaki meslek örgütlerinde buralara yalancı gazeteleri getirip bu az önce bizim tattığımız ve sadece sofrada değil, sanayide ve diğer alanlarda Kahramanmaraş’ımızın önemli değerlerini yurt dışına tanıtma noktasında elimizden gelen gayreti sarf edeceğimizin de bilinmesini isteriz. Ben meslektaşlarımıza burada işlerin kolaylaştırma amacıyla gösterdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz. Bu vesile ile herkesi Antalya’ya bekliyoruz.”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz