Afşin Belediyesi Bahar’ın gelmesiyle birlikte sosyal Belediyecilik anlayışı ile kültürel etkinlikler kapsamında faaliyetlerine devam ediyor.

Afşin Belediyesi, kültürel ve sosyal faaliyetleri kapsamında ilçedeki çocukları, Eti Çocuk Tiyatrosu işbirliği ile ücretsiz olarak "Kral Çıplak" isimli oyunla buluşturdu. Belediye düğün salonunda sergilenen oyuna minikler yoğun ilgi gösterdi. Afşin Belediyesi ile Eti Çocuk Tiyatrosu işbirliği ile sergilenen "Kral Çıplak" oyunu, hep yeni kıyafetler giymek isteyen, gösteriş düşkünü bir kralın doğum günü için giyeceği kıyafete karar verememesi ve terziler arası bir yarışmayla kararını verecek olan kralın danışmanın da çeşitli kurnazlıklarla krallığı ele geçirme niyetini konu alıyor. Hans Christian Andersen'in yazdığı eser, Ünsal Sicilli ve Gökhan Daldık tarafından uyarlanırken, yönetmenliğini Ünsal Sicilli ‘nin yaptığı oyunun müziklerini de Caner Anar yapmış. Afşin’deki minikler, birbirinden güzel müzikleri ve eğlenceli dansları ile sergilenen 'Kral Çıplak' oyunundan büyük keyif alırken, oyunun sonunda da tiyatro oyuncuları kendilerini izlemeye gelen miniklerle hatıra fotoğrafı çektirdiler ve çeşitli Eti ürünleri ikram etti.
ETKİNLİKLER ARTARAK DEVAM EDECEK
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Tiyatro oyununu öğrenciler ile birlikte izleyerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu Başkan Güven,” Afşin Belediyesi olarak birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Biliyorsunuz ki Belediyemiz kültürel faaliyetler anlamında ilkleri yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Rabia parkımızda ilçemizde bulunan rehabilitasyon merkezlerimiz ile birlikte down sendromlu çocuklarımıza moral etkinliği düzenleyerek onların farkında olunduklarını hissettirmeye çalıştık. Yine belediyemiz ve Eti Çocuk Tiyatrosu işbirliği ile sergilenen ‘Kral Çıplak’ isimli oyununu burada okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerimiz ile buluşturduk. Çocuklarımızın keyifle izlediği, mutlu olduğu bu tür etkinlikler artarak devam edecek. Ben ETİ Tiyatro Oyun ekibine, öğrencilerimize ve öğretmenlerine şükranlarımı sunuyor, esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz