Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü unsurlarına karşı başlattığı operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Harekatın 17. Gününde kahraman Türk askeri yazdığı destanın yanında sınırımızda de bir güvenlik koridoru açıyor. Sınır ötesinde adeta terörist unsurların hedefleri bombalarla dövülürken, birlik ve beraberliğin timsali Türk milleti de kahraman askerine büyük destek veriyor. Her geçen gün farklı bir farkındalık yapma noktasında adım atan Türk halkı, adeta dosta düşmana birliktelik dersi veriyor. Askerlik Şubeleri’nin önleri gönüllü askerlik için form dolduran vatan sevdalılarıyla dolup taşarken, esnaflarda hem dükkânları astıkları bayraklar hem de şehit ailelerine özel düzenledikleri kampanyalarla millet-asker devlet olmanın en güzel örneklerini sergiliyor. Tüm bunların yanı sıra iş adamları ve vatandaşların destekleriyle hazırlanan hediye paketleri hiçbir şekilde ihtiyacı olmayan vatan evlatlarına gönderilerek onlara “bizlerde sizlerin yanındayız” deniliyor. Bu güzel örneklerin en sonuncusuna ise Kahramanmaraş’ın önemli dondurma firmalarından biri olan Kervan Pastaneleri ve ALPEDO imza attı. Kahramanmaraş’ın yöresel ürünlerinden oluşan bin paket hediye, sabah saatlerin Kervan Han önünden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından uğurlandı. Paketler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile Kervan Pastaneleri ve ALPEDO Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu tarafından ‘Afrin Kahramanları’na götürüldü.

BİN PAKET HEDİYE VALİ TEKİNARSLAN’A TESLİM EDİLDİ

Başta TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile Kervan Pastaneleri ve ALPEDO Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu’nun oluşturduğu heyet, ilk olarak Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’yı ziyaret ederek, gelişmeler hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Kilis Valiliği’ne geçen Celalettin Güvenç ve Sami Kervancıoğlu, Vali Mehmet Tekinarslan ile uzun bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Vali Tekinarslan’dan Afrin’de başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’ ve Kilis’e düşen roket saldırıları hakkında bilgiler alan heyet, yanlarında getirdikleri bin paket hediyeyi ‘Afrin Kahramanları’na ulaştırılmak üzere teslim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tekinarslan, Kilis halkı olarak olarak askerlerin her zaman arkalarında olduklarını söyledi. Tekinarslan, Celalettin Güvenç ve Sami Kervancıoğlu nezdinde Kahramanmaraş halkına da duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

ASKERLERİMİZE ‘MORAL’ AMAÇLI ZİYARET YAPTIK

Paketlerin Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan’a teslim edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Afrin’de harekat yapan kahraman askerlerimize moral verme anlamında bir destek ziyareti yaptıklarını söyledi. Kilis halkının metanetle devletinin ve askerinin yanında olduğunu belirten Güveç, “Kervan Pastanelerimizin ALPEDO Dondurmaları’nın sahibi Sami Kervancıoğlu her hamiyetperver Kahramanmaraşlı gibi bin paket kumanya hazırlayarak, sınır ötesinde Afrin’de harekat yapan kahraman askerlerimize moral verme anlamında bir destek ziyareti yapalım dedi. Bu anlam Kilis’e geldik hep beraber. Vatandaşlarımızla beraber olduk, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile görüştük ve daha sonra da Kilis Valimiz Mehmet Tekinarslan ile uzun bir görüşme yaptık. Bu ziyarette gördüğümüz şu, bütün ağır şartlara rağmen Kilis halkı metanetle devletinin ve askerinin yanında. Vali bey ifade etti dün akşam bu sokaklarda Başbakan Binali Yıldırım’ın arkasında on binlerce kişi bayraklar elinde dimdik durdular dedi. Bu çok sevindirici bir durum. Allah askerimize yardım etsin, bizde Kahramanmaraşlılar olarak, ALPEDO Dondurmaları olarak mütevazi de olsa bugün buradayız. Kilis’teyiz, geldik, gördük. Dualarımızın, Kilis’te askerlerimizin yanında olduğunu belirttik. Güzel bir görüşme oldu, güzel bir ziyaret oldu. Ben bu işe vesile olan Sami Kervancıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

“KAHRAMAN ASKERLERİMİZİN İHTİYACI YOK AMA...”

Kervan Pastaneleri ve ALPEDO Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu da, Mehmetçiklere destek verme amacıyla Kahramanmaraş’tan yola çıktıklarını belirterek, “Kahramanmaraş’tan buraya geldik ve çok mutlu olduk. Şimdi burada biliyorsunuz Mehmetçiklerimizin bir hareketi var, bizde Kahramanmaraş’tan Mehmetçiklerimize destek olmak için buraya bin paket memleketimizin yöresel ürünlerinden oluşan paketler hazırladık. Bizim Mehmetçiklerimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok, böyle yardımlara da ihtiyacı yok. Ama biz burada onlara bir nebze de olsun destek için buradayız aslında. Kahramanmaraş’tan bütün hemşerilerimizin buraya dualarını da getirdik” ifadelerini kullandı.

“ASKERLERİMİZE GÜÇ KATACAKTIR”

Kahramanmaraş’ın yöresel ürünlerinin askerlere güç katacağına inandığını belirten Kervancıoğlu, “Celalettin Güvenç başkanıma öncelikle teşekkür ediyorum, bize eşlik ettiler. Bizde zaten başkanım açıkladı, Kahramanmaraş halkı olarak, Kahramanmaraş’ın bir firması, iş adamı olarak firmalarımız olan Kervan ve ALPEDO farkıyla, askerlerimize, Mehmetçiklerimize güzel bir paket hazırladık. Celalettin beye tekrar teşekkür ederim, bizleri onurlandırdı buraya kadar geldi sağ olsunlar. Mehmetçiklerimize bu paketlerimiz afiyet olsun diyorum, Allah’ım güçlerine güç katsın. Allah’ım onları korusun, şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. İnşallah tez zamanda bu savaştan, bu güzel bölgeyi teröristlerden temizleyerek kurtuluruz. Kahramanmaraşlıların halkımızın hem selamlarını hem de dualarını getirdik. Allah’ım yar ve yardımcıları olsun” dedi.

“BİR NEBZE DE OLSA ASKERLERİMİZE MORAL VERDİK”

Paketlerin bir nebze de olsa askerlere moral vereceğini dile getiren Kervancıoğlu, “Bizim getirdiğimiz paketlerde bir nebze burada askerlerimize bir moral olur, Kahramanmaraş’tan bir güzellik olur İnşallah. Paketlerden önce biz askerlerimize manevi destekte bulunmak için geldik. Paketlerimizin içerisinde de Kahramanmaraş’ın yöresel ürünleri var. Bunun içerisinde Kahramanmaraş çöreği var, köy sucuğu, meyve suyu, fıstık ezmesi, badem ezmesi ve pasta türü ürünlerimiz var. Bunları sırf omuzlarındaki çantalarına koydukları zaman hem kendilerine güz kuvvet verir hem de bunun 10 gün süresi var hiçbir şey olmaz. Allah’ım onlara güç kuvvet versin İnşallah” açıklamalarında bulundu.

“17 GÜNDE 947 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı, 17’nci gününde devam ediyor.  Son olarak Afrin’in batısındaki bir nokta daha terör örgütü PYD/PKK’dan kurtarıldı. Racu beldesine bağlı Surki köyü düzenlenen operasyonla terör örgütünden temizlendi. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin’in beş beldesinde 1’i belde merkezi, 23’ü köy, biri köy altı yerleşimi ve 10’u stratejik dağ veya tepe olmak üzere 35 noktayı örgütten kurtarmış oldu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan sabah saatlerinde yapılan açıklamada, harekat kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 947 olduğu bildirildi.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz