Her yıl 12 Kasım’da kutlanan “Afet Eğitimi Hazırlık Günü’ kapsamında açılan sergide vatandaşlara arama kurtarma çalışmalarında kullanılan araç gereçler tanıtıldı. Etkinliğe Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu’nun yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş'ta, halkı doğa olaylarına karşı bilinçlendirmek ve duyarlılığı artırma kapsamında "12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü" sergisi açıldı. AFAD eğitim uzmanları ve arama kurtarma teknisyenleri tamamı Türk yapımı olan kurtarma ekipmanlarını ziyaretçilere tanıttı. Beton delme, demir kesme, enkaz altı ses dinleme, gece görüş kameraları gibi birçok makine ve alet sergide tanıtıldı. Sergiyi Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)Kahramanmaraş İl Müdürü Mustafa Gültekin ve Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu eşiyle birlikte ziyaret etti.

Kurtoğlu sergide yaptığı konuşmasında AFAD İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan arama kurtarmada kullanılan araçlar ile bilgilendirme amaçlı serginin açılışını yaptıklarını belirtti. "Dünyada, Türkiye ile yarışabilecek ve boy ölçüşebilecek bir ülke olduğunu sanmıyorum. Çünkü en hızlı ve en etkili müdahale gücüne sahibiz" dedi. Arama kurtarmada kullanılan araçların kullanma gereği duyulmamasını ve Yüce Allah’ın ülkeyi doğal afetlerden koruması dilekleriyle sözlerine başlayan Kurtoğlu, fakat afet konusunun hayatın bir gerçeği olduğunu söyledi. Afet konusunda sürekli eğitimlerin devam ettiğini vurgulayan Kurtoğlu, şunları kaydetti:

‘AFETLER KAÇINILMAZ BİR GERÇEĞİMİZ’
"Afet konusu hayatımızın bir gerçeğidir. Bununla ilgili olarak da il düzeyinde Kahramanmaraş bazında çok şükür hazır durumdayız. Her hangi bir afet karşısında son derece gelişmiş cihazlara sahibiz. Dünyada, Türkiye ile yarışabilecek ve boy ölçüşebilecek bir ülke olduğunu sanmıyorum. Çünkü en hızlı ve en etkili müdahale gücüne sahibiz."

Kahramanmaraş Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Gültekin ise kentte afet bilincinin oluşması için Afet Eğitimi Hazırlık Günü kapsamında bir sergi açtıklarını belirtti.

Bilinçli olmanın önemine dikkat çeken Gültekin, "Kamuoyunda afet bilincinin oluşmasına yönelik bir katkı sağlamak olacağını düşündüğümüz bu kısa organizasyonu yaptık. Amacımız, küçük de olsa insanların dikkatini çekmek istiyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Kurtoğlu ve eşi Ayşegül Kurtoğlu ile AFAD Müdürü Gültekin, Müdür Yardımcısı Nurettin Karakoyunlu tarafından serginin açılışı yapıldı.

Sergide, AFAD ekipleri tarafından öğrenciler ve vatandaşlara bilgi verildi, afetlerde kullanılan araç ve gereçler tanıtıldı.
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz