Kahramanmaraş Valisi Güvençer, Anadolu Ajansının "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, 3 fotoğraf için oy kullandı

 

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği seçkin fotoğraflar hakkında bilgi alan Güvençer, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde oylamaya sunulan fotoğrafları inceledi.

Vali Güvençer, haber kategorisinde Fırat Yurdakul'un "Çatışmalardan kaçan Suriyeliler", yaşam kategorisinde Oktay Bayar'ın "Kadınlar Günü" ve spor kategorisinde Emrah Yorulmaz'ın "Çadır Kampta Futbol" adlı fotoğrafına oy verdi.

Anadolu Ajansının Türkiye'nin gururu olduğunu vurgulayan Mustafa Hakan Güvençer, son dönemdeki çalışmalarıyla da kendini tüm dünyaya kabul ettirdiğini dile getirdi. 

Seçilen fotoğraflarda hüzün, mutluluk ve mevcut estetiği gördüğünü anlatan Güvençer, "Bu fotoğraflar zihin ve gönül dünyamızda silinmez izler bırakıyor. Hayat da bu zaten. Sadece bakmak değil, fark etmek, yorumlamak, hissetmek, hissedar olmak, mesaj almak sonrasında da bunu kendimize mal ederek, gerekleri konusunda kendimizi bir muhasebeye tabi tutmak durumundayız" dedi. AA

Editör: Mahmut Beyaz