Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri esnasında Kahramanmaraş halkının nabzını tutmak için sokağa çıkan haber ekibimiz, Trabzon Caddesi’nde gezen 75 yaşındaki Mehmet Yiyen’e, ‘Seçimlere kısa bir süre kaldı, Kahramanmaraş için nasıl yatırımlar istersiniz?’ şeklindeki soru yöneltmiş ve Mehmet amca da verdiği cevapla herkesi güldürmüştü. Mehmet amcanın, ‘Benim hanımım öldü. Ben bir hanım almak isterim. Başka yatırımın gereği yok bana. Bana 50-55 yaşında bir hanım lazım. Ev hanımı olacak’ sözleri özellikle sosyal medyada kısa sürede yayılırken, video milyonlarca izlenmişti. 26 saniyelik video, o kadar çok beğenildi ki, 10 milyondan fazla izlenme oranıyla tüm blok sayfaların yanı sıra, büyük kitleleri elinde bulunduran Twitter ve İnstagram sayfalarında yoğun bir şekilde paylaşıldı. Haber ekibimiz Mehmet amcayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Andırın ziyareti esnasında buldu ve ‘hanım bulup, bulmadığını’ sordu.

YATIRIMIN GEREĞİ YOK BANA” DEMİŞTİ!

Alandaki basın mensuplarına röportaj veren ve Andırın ilçesinde yaşadığını anlatan 75 yaşındaki Mehmet Yiyen, geçen yıl şehir merkezine alışveriş yapmak için geldiğini ve bu esnada gazetemize röportaj verdiğini kaydetti. Geçen yıl söylediği sözleri hatırlatan Mehmet amca, “Benim hanımım öldü. Ben bir hanım almak isterim. Başka yatırımın gereği yok bana. Bana 50-55 yaşında bir hanım lazım. Ev hanımı olacak” demiştim dedi.

ÇİRKİNLİĞİ HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL”

Geçen yıl yaptığı çağrısını yineleyen Mehmet Amca, “Maalesef ki hiç hanım bulmadınız” sözleriyle yeniden güldürürken, devamında söyledikleriyle kahkahalara boğdu. Mehmet Amca mikrofonlara, “Trabzon caddesinde beni konuşturdunuz. Maalesef ki hiç hanım bulmadınız. 50-55 yaşında hanım bulmayı söz vermiştiniz. Ne yazık ki hiç olmadı. Ne konuşacağımı neler tasvip edeceğimi bilmiyorum. Hanım 50-55 yaşında bir ayağı topal olsun, bir kolu çolak olsun, ama içerisi iman dolu olsun. Gün görmüş olsun. Acı-tatlı yemiş olsun, insanlık dolu olsun. Çirkinliği hiç önemli değil” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz