1920 yılında kendini kurtararak bende varım diyen Kahramanmaraş, muasır medeniyet seviye hizmetini 2014 yılında almaya başladı. Ekonomisinin yanında modern belediyecilik ve mega şehircilik hareketini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından alan kent, akıllı kavşakları, geniş yolları ile adeta Avrupa kentleri ile yarışıyor. Şehri gerdanlık gibi kaplayan toplam uzunluğu 30 KM’yi bulan Kuzey Çevre Yolu bittiğinde şehrin trafik sıkıntısı bitecek. Ayrıca şehir içi trafiğe sihirli dokunuş yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Çukurova Tünel kavşağının çok kısa süre sonra hizmete açması ile şehir içi trafiğe de akıcılık getirecek.

HİZMET AŞAMA AŞAMA GELDİ

Kırsaldan şehre doğru bir yatırım hattı izleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, hizmetinin birinci yılında kırsal mahallelerin tüm ihtiyaçlarını sağladı. Hizmetinin ikinci yılında su şebekesi ve teknik belediyeciliği yaygınlaştıran Erkoç, şehri ilmek ilmek hizmet ile işledi. Saha ve proje ekipleri ile hizmetin üçüncü yılında ise mega ve prestij projelerle hız veren Erkoç, Yedikuyular Kayak merkezi başta olmak üzere tüm projeleri bitirerek vatandaşın özlemini çektiği modern kent statüsüne kavuşturdu.

72 YILLIK ÖZLEM BİTTİ

1946 yılına kadar yolu bulunmayan 72 yıl sonra şehrin süliyetine uygun bir yol yapımı için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi Kuzey Çere Yolunda sona geldi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kuzey Çevre Yolu şantiye şefi Orkun Devrek: “Bu bölgede ilk hitap çalışmalarımız son aşamasına gelmiş bulunmakta. Şuan ki çalışma yaptığımız yerde drenaj çalışmalarımız devam ediyor. Son kademe duvarlarımız bitme aşamasına geldi. Kısa süre zarfında bitirip ikince etabın hazırlıklarına aynı ekiple başlıyoruz. Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç refüj projelerinden biri. Başkanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum. Vatanımıza, İlimize böyle bir hizmet böyle bir yol kazandırdığı için. Bizlerde bunun hayalini, projesini gerçekleştirdiği için şükranlarımızı sunuyoruz. Şuan yolumuzda 35 adet ekskavatörümüz var. 7 tane greyder,8 tane dozer,5 tane silindirimiz çalışıyor. Yaklaşık olarak 40 tane de kamyonumuz bulunmakta. Çalışmalarımızı son hızla devam ediyor. Çok kısa zarfında bu etabı tamamlayarak diğer etaplarla birlikte yolumuzu tamamlamış olacağız” dedi

Haber: Mustafa Kılınç-Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz