Doğal ev yemeklerinin olduğu lokantalara ilginin artmasıyla birlikte, vatandaşlara ev yemeği yedirmek isteyen Aksen yöresel ağırlıklı yiyecekleri kent halkıyla buluşturuyor. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, müşterilerine ev sıcaklığında lokanta hizmeti sunduklarını dile getiren Aksen, yemek yaparken büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

HAYALİNİ KURDUĞUM İŞ YERİNİ AÇMAK İÇİN KOLLARIMI SIVADIM”

İlk olarak dikiş nakış yaparak geçimimi sağlamaya çalışan ve daha sonra tarhana yaparak satışını yapan Aksen , “ Buradan da bir miktar kazanç sağladım. Para birikimim de olunca işlere 2 yıl ara verdim. Evde bir müddet dinlendim ve daha sonraları ise hayalini kurduğum ev yemekleri üzerine iş yerimi açmak için kollarımı sıvadım. İşimi kurmaya çalıştığım sure zarfında görüştüğüm arkadaşlarımın tavsiyesiyle mikro krediyle tanıştım. Mikro krediden aldığım kredinin ödemesinde ise eşimden hiç para almadım. Kurduğum iş yerinden sağladığım kazançla kredi borcumu ödemekteyim. Hep kendi kazancımla ödemelerimi yapıyorum.

MÜŞTERİLERİMİZİN MEMNUNİYETİ ÇOK ÖNEMLİ”

Aldığı 600 TL kredi ile kendi iş yerimi açtı ve hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Aksen, “Kendi iş yerimi açtıktan sonra heyecanlı bir şekilde sabah iş yerime gelerek müşterilerin isteğine göre melemen, kızartma, yumurta, bazlama ve gözleme türleri yapıyorum. Akşam saatlerinde ise pilav, kuru fasulye, yeşil fasulye, karnıyarık, tava türleri yaparak çeşitlerini müşterilerimize sunarak en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyorum. Çünkü benim ekmek teknemin yürümesi için müşterilerimizin memnuniyeti çok önemli” dedi.

İŞİMİ KURDUKTAN SONRA KİMSEYE MUHTAÇ OLMADIM”

Mikro krediyle tanıştıktan sonra hiç zorluk çekmediğini ifade eden Aksen, “İşimi kurduktan sonra kimseye muhtaç olmadım. Mikro kredide çalışan arkadaşlar ise bana bu konuda çok yardımcı oldular. Onların desteğiyle de kendi iş yerimi açtım. Cesaret bir kadın için çok önemli ve mutlaka cesaret etsinler” şeklinde konuştu.

İNSAN DERTLERİNİ SIKINTILARINI UNUTUYOR”

Aksen, “Kendi iş yerimi açmadan önce evimde ev yemekleri yaparak ev geçimine yardımcı olmaya çalışıyordum. Yemek yapmayı çok seviyorum ve yemek yaparken insan dertlerini sıkıntılarını unutuyor. Yemek yaparken stres atıyorum. Bu zamana kadar kimseye el açmadım, 3 kuruş istemedim, istemem de. Bu zamana kadar kendi çabamla bir yerlere geldim. Emek verdim, çabaladım gayret edip bu noktalara geldim” ifadesini kullandı.

DAHA BÜYÜK BİR YER AÇMAK”

Kendi işimi kurduktan sonra çocuklarını en iyi şartlarda okutmaya başladığını söyleyen Aksen, “ Buranın masraflarını hep ben karşıladım ve karşılamaya da devam ediyorum. İlerideki en büyük hayalim bira daha kazanç sağladıktan sonra daha büyük bir yer açmak. İnşallah bu şekilde giderse bu hayalimde kavuşacağım” dedi.

İSTEDİĞİNİZ NOKTAYA KOLAY GELEMİYORSUNUZ”

Aksen, “İnsan bir yerlere kolay gelmiyor. Ben ev temizliklerine giderek bu noktaya geldim. Hatta tarhana yapmamı isteyenlere sabah 9’da kalkarak yetiştirmeye çalıştım daha sonrasında ev temizliğine gittim. Bu şekilde hayat mücadelem devam etti kendi işimi kurana kadar. Yanımda oğlum var ve bana destek oluyor bu konuda. İş yerimizin sabit müşterileri var ve istedikleri siparişleri götürme konusunda yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

BOŞ BOŞ OTURARAK VAKİT GEÇİRİLMEMELİ”

Aksen, “İnsan ne olursa olsun kendi ayakları üzerinde durmalı ve çabalamalı. Hiçbir bayan evde boş boş oturarak vakit geçirmemeli. Etrafımızda çok başarılı kadınlar var. Örnek alınması gereken ve topluma faydalı olan birçok bayanın hayat hikâyeleri insanı çok mutlu ediyor. Güç olsun, cesaret olsun, hırs olsun hepsi bayanlarda bulunuyor. Kendi işiniz olduktan sonra bir işin üstesinden geliyorsunuz” dedi.

BU İŞLER İÇTEN GELEN İŞLER”

Gerçekten bu işi yapmak isteyenlerin cesaret etmesi gerektiğini söyleyen Aksen, “ Cesaretin olursa her işi yapabiliyorsun. Öncelikle bu işi yapmak isteyen kişi istekli olmalıdır. Ben bu işi başarırım demeleri lazım. Şuan devlet işini kurmak isteyenlere birçok imkân sunuyor. Çok mal ile değil ama insanlar küçükten başlayıp büyüyebilir. Evlerde ev yemeği yapıp para kazanan birçok kişi var. Bu işler bayanlara iş imkânı oluyor. Bu işte çalışıp ev ekonomine, çocuğunu okutmaya yardımcı olan birçok bayan var” şeklinde konuştu.

İNSANLARA FAYDALI OLMAK İÇİN KOŞTURULMALI”

Aksen, “İnsan hayalini kurduğum işin içinde olması kadar güzel bir şey yokmuş. Bayanların kesinlikle kendi işini hatta sevdiği işi yapması bambaşka bir şey. Özgür olmak çok güzel şey. Hele ki kendi işini yapmak, Kendiişlerinde koşturmak ve insanlara faydalı olduğunu düşündükçe mutlu oluyor insan. Büyük iş yerleri açamasalar da sırf topluma yararlı olmak adına küçük miktarlarla kendi iş yerlerini açıp daha sonraları kazandıkça istedikleri gibi iş yerlerine sahip olabilirler” ifadesini kullandı.

İLERİDE ÇOK FARKLI YERLERE GELEBİLİRLER”

Kimseye aldırış edilmemesi gerektiğini ifade eden Aksen, “ Sen yapamazsın, edemezsin gibi laflara boyun eğmesinler. Ne olursa olsun çıktıkları yolda mücadele etsinler. Eğer insanların dediklerine takılırlarsa mutlu olmazlar. Mutsuzluk peşlerinde gezer ve hayattan bir şey anlamazlar. Bu yüzden yolundan ve hayallerinden sapmadan ilerlemeli insan” ifadesini kullandı.

ONLARIN MUTLULUĞU BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Zamanın çok kısa olduğunu söyleyen Aksen , “Ne olursa olsun insan mutluluğu fazlasıyla hak ediyor. Buraya gelen müşterilerimizin ev yemeklerine hasret olduğunu ifade ediyorlar. Müşterilerimize bir nebzede olsa ev yemeklerinden ikram ederek hasretlerini gidermeye çalışıyoruz. Giderken ‘Ellerinize sağlık’ demeleri kadar mutluluk verici bir şey yok. Onun mutluluğunu tarif edemem. Onların mutluluğu çok önemli bizler için” dedi.

MÜŞTERİLERİN MEMNUNİYETİ BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

Evde boş boş oturmak bana yakışmazdı diyen Aksen, “Bu işi severek yapıyorum. Ev yemekleri yapmayı ve müşterilerin memnuniyeti beni çok mutlu ediyor. Müşterilerinin önüne güzel olmayan bir şeyi yapıp koyamazsın. Hem müşterini kaybedersin hem de size duyulan güven kaybolur” şeklinde konuştu.

YAPILAN İŞİN HAKKINI VERMEK GEREK”

Aksen, “Yemek yapmak çok zahmetli bir iş ve baya bir zaman istiyor. Müşterilerimizin buraya girdiklerinde tertemiz o yüzden burayı tercih ettik demesi insanı çok mutlu ediyor. Buranın temizliğe çok dikkat ediyoruz. Aslında olması gerekende bu. Yapılan işin hakkını vermek gerek. Yoksa bu işi yapmasınlar. İnsanların güvenini sarsmasınlar” dedi.

KENDİ KARARLARINIZI KENDİNİZ VERİRSİNİZ”

Birilerinin yanında çalışarak mutlu olmamaktansa az kazanın kendi işiniz olsun diyen Aksen, “ Yapmak istediklerinize kimseye sormadan hür kendi iradenizle yaparsınız ve mutlu olursunuz. Ne olursa olsun korkmadan kendi işiniz için adım atın ve çevrenize de örnek olun. Ben kendi işimi kurduktan sonra herkese mikro krediden yararlanmaları ve kendi iş yerlerini açmaları için önerilerde bulunuyorum. Önerilerde bulunduklarım ve iş yerlerini açanlar teşekkür ediyorlar bu tür yönlendirmelerde bulunduğum için. Hayallerine kavuşmak isteyen arkadaşların 05559973613 İl Özel idare kat 8 no:58 mikro kredi iletişim numarasından ulaşarak iletişime geçebilirler.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz