Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın İstanbul İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atanması üzerine Yusuf Kahraman, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilmişti. Yapılan görev değişikliğin ardından geçtiğimiz hafta çarşamba günü devir-teslim töreniyle görevine başlayan Yusuf Kahraman, bir taraftan hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederken, bir taraftan da kent eğitimine katkı sağlamanın yollarını arıyor. Bu çerçevede 2 yıl aranın ardından 6 Eylül’de açılacak olan okullarda alınacak tedbirler ve kent eğitimi için yapacakları çalışmalar hakkında gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan Kahraman, Kahramanmaraş’a atanmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaklaşık 2 yıldır öğrencilerin okullara, okulların ise öğrenci seslerine, cıvıltılarına hasret kaldığını ifade eden Müdür Kahraman, “Çiçeği burnunda bir müdür olarak hemen 6 Eylül’de okullarımızı açacağız. Bu anlamda da üzerimize düşen görevleri sorumlulukları en hassas en titiz bir şekilde gözden geçirmek suretiyle hem ildeki yöneticilerimiz hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, diğer yöneticilerimizle de en ince ayrıntılarına kadar süreci değerlendirmek takip etmek, bir sorunla karşılaşmamak adına çalışmalarımızı yürüttük, yürütüyoruz, yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

“SÜTÇÜ İMAMLARIN TORUNLARININ BİZDEN HAKİKATEN BEKLENTİLERİ VAR”

Kahraman, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Öncelikle Kahramanmaraş gibi Kahraman bir şehrimize, 7 güzel adamların, şairlerin, ediplerin şehrinde Milli Eğitim Müdürlüğü gibi güzel bir göreve başlamak dolayısıyla kendimi bahtiyar hissediyorum. Bu şehirde yapılan güzel hizmetlere bizde bir tuğla koymak suretiyle eklemede bulunursak kendimizi daha da bahtiyar hissedeceğiz inşallah. Bu şehir güzel şehir, bu şehir kahramanlar çıkarmış şehir. Sütçü İmamların torunlarının da bu anlamda bizden hakikaten beklentileri var. Bu bekledikleri karşılamak üzere çarşamba günü göreve başladık. Çiçeği burnunda bir müdür olarak hemen 6 Eylül’de okullarımızı açacağız. Bu anlamda da üzerimize düşen görevleri sorumlulukları en hassas en titiz bir şekilde gözden geçirmek suretiyle hem ildeki yöneticilerimiz hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, diğer yöneticilerimizle de en ince ayrıntılarına kadar süreci değerlendirmek takip etmek, bir sorunla karşılaşmamak adına çalışmalarımızı yürüttük, yürütüyoruz, yürüteceğiz. Bu anlamda hakikaten sahadan gelebilecek, gelmesini tahmin ettiğimiz sıkıntılar, problemler olabileceğini düşündüğümüz yerlerle ilgili daha sıkı bir tedbir alma ihtiyacını hissettik. Bu anlamda elimiz kulağımızda.

“PANSİYONLARIMIZ VE YURTLARIMIZDA AYNI OKULLARIMIZ GİBİ AÇILACAK”

Yaklaşık 2 yıldır öğrencilerimiz okullarına hasret. Küçük küçük fasılaları saymazsak 2 yıldır okullarımız öğrenci seslerine, cıvıltılarına hasret kaldılar. Bundan dolayı da hem öğretmenlerimiz hem okul idarecilerimiz, hem de diğer idareciler olarak okullarımızı hazırlamanın gayretindeyiz. En son yaptığımız toplantımızda da ilçeler boyutuyla masaya yatırdığımız envanter çalışmasında ilçelerimizin hazır olduğunu, herhangi bir sıkıntının gözükmediğini, okullarımızın her türlü imkanlarıyla öğrencilerimizi beklediğini gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Her kademede her okulumuzda eğitim öğretim sıkıntısız sorunsuz başlayacak. Tek tek okul okul ilçe ilçe masaya yatırdığımızdan dolayı bize yansıyan herhangi eksikliği olan bir sıkıntımız yok. Dezenfektanıyla, maskesiyle okullarımız eğitim öğretime hazırdır. Öğrencilerimiz velilerimiz gönül rahatlığıyla bu güzel başlangıçta bizimle beraber, bize destek olmak suretiyle hep beraber inşallah bu süreci yeniden başlamak suretiyle tamamlamış olacağız inşallah. Rabbim bir daha okulların kapanma sürecini bizlere yaşatmasın. Ayrıca bu süreçte yurtlar ve pansiyonlar da açacağız. Onlarda da herhangi bir sıkıntı yok. Öğrencilerimiz bu boyutuyla da rahat olsunlar. Pansiyonlarımız ve yurtlarımızda aynı okullarımız gibi açılacak. Bunlarında hizmet vermesinde herhangi bir aksama olmayacaktır.

“HAFTADA 2 DEFA PCR TESTLERİNİ İSTEYECEĞİZ”

6 Eylül’de 2 yıl aradan sonra okullarımızı açacağız. Bu açış sürecinde de bazı tedbirleri ve bazı önerileri özellikle hem öğretmenlerimizle hem velilerimizle hem de diğer okulumuzun çalışanlarıyla paylaşmak istiyoruz. Bu kapsamda da öğretmenlerimizin aşı durumları sık sık gündeme gelen sorulan sorulardan birisi. Biz bu anlamda öğretmenlerimizin 2 doz aşı olmalarını önemsiyoruz ve özellikle tavsiye ediyoruz. Bu kapsamda da hem Sağlık Bakanlığımızın hem diğer yetkililerimizin bu anlamda tavsiyeleri de yine bu şekildedir. Dolayısıyla okullarımızda aşı olmamış öğretmenlerimiz var ise biz bunların haftada 2 defa PCR testlerini isteyeceğiz. PCR testi boyutuyla herhangi bir riskli durumu olan öğretmenlerimiz var ise bununla ilgili okul idarelerimiz gerekli tedbirleri alacaklardır. Yine öğretmenlerimiz dışında da çalışanlarımız var bizim. Öğrenci servis personelimiz, kantin personelimiz, hizmetli arkadaşlarımız da yine aynı şekilde bu tedbirlerden veya tavsiyelerden aynı şekilde onlarda gerekli uygulamaları yapacaklardır.

“SOSYAL MESAFE MÜMKÜN MERTEBE SAĞLANACAK”

Öğrencilerimizle ilgili de öğrencilerimiz okula gelirken maskeyle geleceklerdir. Maske takması boyutuyla sıkıntısı olan öğrencilerimiz olabilir, olmakta. Bunlarla ilgili kısmını da biz onları zorlamamaktayız. Hatta maskesi nemlenen, ıslanan, kirlenen, yırtılan, farklı bir şekilde deforme olan öğrencilerimiz için de okullarımızda maske temin edilecektir. Yine dezenfektan aynı şekilde öğrencilerimiz için temin edilecektir. Okullarımızda hem sınıflarımız olsun hem okullarımızın diğer bölümleri olsun sık sık havalandırılacaktır. Öğretmenler odamız da koridorlarımız da aynı şekilde havalandırılacaktır. Yine öğrencilerimiz teneffüslere girerlerken teneffüsten çıkarken veya okula girerlerken de sosyal mesafe mümkün mertebe sağlanacaktır. Biz öğrencilerimizden hassaten bu süreçte çok sık bir araya gelmemelerini sosyal mesafeyi mümkün mertebe koruyarak eğitim öğretimlerine devam etmelerini ısrarla öneriyoruz. Okulda çalışan herkes öğretmenlerimiz de dâhil olmak üzere zaten sürekli maskeyle bulunacaklardır.

“VELİLERİMİZDEN ÖZELLİKLE BİR HUSUSTA RİCAMIZ VAR”

Okullarımızda öğrencilerimiz sınıflarda otururken bulaş riskini en aza indirmek açısından öğrencilerimizin hepsinin yüzü aynı yöne dönük olarak oturacaklardır. Bu kapsamda da hijyeni sağlamak, temizliği sağlamak üzere okulumuzun tüm bölümünde de başta tuvaletler olmak üzere her bir yeri daha sık temizlik yapılmak üzere idarelerimiz tarafından, öğretmenlerimiz tarafından kontrol edilecektir, temizliği de sağlanacaktır. Velilerimizden özellikle bir hususta ricamız var. Zaten okul idarelerimizle tedbirlerimiz alındığından dolayı çocuklarının da güvenliği açısından onların ziyaretlerinin en aza indirilmesi zorunlu olmadıkça okul bahçesinden bile girmemelerini biz kendilerinden özellikle rica ediyoruz. Her bir velimizin girmesi bulaş riskini artıracaktır. Zaten evlerinde bulaş riski olan velilerimiz var ise onlarla ilgili de zaten onlarında PCR testlerini biz isteyeceğiz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz