Emniyet genel Müdürlüğü 2015 Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) alımları kapsamında 5 bin Polis Özel Harekât alımlarının ardından 6 bin polis daha alımı yapılacağını duyurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü 2015 yılında toplam 11 bin polis alımı yapacak.

6 Kasım tarihi itibariyle sınav sonuçları açıklanan polis özel harekât alımlarının ardından 7 Kasım tarihinde yeni bir duyuru yayınlayan Polis Akademisi Başkanlığı yeni polis adaylarında aranan şartları da açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 2014-2015 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (65,00) ve üzeri puan alanlar arasından POMEM Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla (4.900) erkek ve (1.100) kadın olmak üzere toplam (6.000) öğrenci alımı yapılacaktır.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır. 

Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

İnternet sitesinden takip edilmesi istenen sınav takvimi için belirli bir tarih verilmezken Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği de duyuruldu.
Haber: Şenol Güneş

 

Editör: Mahmut Beyaz