Gençlik Merkezi önünde toplanan öğrenciler, 100 metrelik Türk bayrağını açarak Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitliğe kadar yürüdü.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, " Bugün 57.Alaya Çanakkale de vefa yürüyüşü adına gençlerimizle birlikte şehitliğe yürüyeceğiz. Tabiki 57.Alay Çanakkale destanının en büyük savaşlarını vermiş. Muhteşem bir savaşa, mücadeleye, müdahale etmiş ve aynı zamanda kanlı sırtla 19.tümen komutanı Yarbay Mustafa Kemal Atatürk topyekûn o zaman ben size ölmeyi emrediyorum dediğinde 57.Alay gerçekten Çanakkale’de Türk tarihi adına destan yazmıştır. Bizlerde gençler olarak burada dedelerimize o kahramanlarımıza vefa duygusunu yâd etmek adına bugün onların adına yürüyüş yapıyoruz. Çanakkale yürüyüşü. Yeniden diriliş sloganıyla da Çanakkale’deyiz programıyla da tamamlayacağız. Amacımız tatbikî burada çocuklarımıza, gençlerimize 57.alayın ortaya koymuş olduğu Türk savaş tarihinin Çanakkale destanının farkındalığını anlatabilmek. Bundan dolayı da ayrıca memnunuz. Çünkü böyle etkinlikler tertipleyip omuz omuza verip bu bayrağımızı açıp şehitliğimize yürümüş olacağız. Orada Kuran-ı Kerim tilavetiyle sonlandırmış olacağız.

Çanakkale Savaşları'nın en önemli kahramanlarından olan 103 yıl önce kanlı Sırt'ta Türk savaş tarihinin en önemli mücadelesini veren 57. Alayı hatırlamak adına yürüyüş düzenledik. Bugün de görüyoruz ki 103 yıl sonra yine aynı güvenlik güçlerimiz Afrin'de ve her alanda teröristlere karşı mücadele veriyor." diye konuştu.

Program, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere çorba ikramıyla son buldu.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz