2014 yılında büyükşehir olan Kahramanmaraş, devasa projeleri hayata geçirmeye başladı. Sosyal belediyecilik ile de ilerleyen Kahramanmaraş, KAMEK vasıtasıyla kendi aşçılarını yetiştiriyor. Konu hakkında Manşet Gazetesi ve Manşet TV’ye açıklamalarda bulanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı, kurslara çok önem verdiklerini söyledi.

Kursların sadece aşçılık ve pastacılık üzerine olmadığını belirten Kabakçı: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız da KAMEK kurslarımız düzenleniyor. Burada keman kursu, Suriyeli mültecilere Türkçe kurslarımız, saz kurslarımız ve resim kurslarımız var. Bugüne kadar 300’ü aşkın kursiyerimiz pastacılık ve aşçılık kursundan yararlandı. Bu pasta çıraklığı kursumuz 2 aydan bu yana devam ediyor. Öğretmenlerimiz nezaretinde kursiyer arkadaşlarımız hem yaş pasta, kuru pasta yaparak meslek edinmeye doğru gidiyorlar. Bu kurs bitip ikinci aşamasına devam ettiklerinde ustalığında yolu açılmış olacak” dedi.

15 İL İÇERİSİNDEYİZ

Kabakçı şöyle konuştu: “Kahramanmaraş bildiğiniz gibi Türkiye’nin ilk 15 ili arasında yer alan bir şehrimizdir. Son yıllarda büyük gelişme kat etti. Hem kültür alanında hem de sosyal alanda, alt yapı, üstü yapı ve parklar alanında çalışma yapan Büyükşehir belediyemiz bu konuda teşkilatlanmasına devam ediyor. Kahramanmaraş’ın 11 ilçesinden 6 tanesinde her türlü kurslarımız devam etmekte. İleriki dönemde Elbistan ve Pazarcık’ında katılması ile 2019 yılı içerisinde 11 ilçe içerisinde bu kurslarımız devam etmiş olacak. Çünkü Kahramanmaraş Gastronomi de de önde gelen illerden. Dünya’da dondurma üretimi ile anılan iki şehirden bir tanesi. Kahramanmaraş dondurması organik ve yapay bir dondurma. Son yıllarda daha da çok tanınmaya başlandı. 50’ye aşkın ülkeye şehrimizden dondurma ihraç edilmekte. Pasta sektörü, yemek ve gastronomi sektörü de bu işletmeciler tarafından daha da profesyonelleştirmeye başladı. Bu vesile ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz KAMEK kursları ile bu sektörlere de imalatlarında yardımcı olabilmeleri için personel yetiştirmek için elinden geleni yapıyor. Kursiyerlerimiz burada yetişecekler, bir kısmı belki kendi işletmelerini açacaklar. Diğerleri de bugün fabrikalaşan işletmelerde görev almak suretiyle Kahramanmaraş’ın mutfak kültüründe de, belli yerlere gelmesini sağlayacak.

30 OTEL YAPILDI

Kahramanmaraş’a son 5 yıl içerisince epeyce otel yapıldı. Kahramanmaraş’ta bugün 30’u aşkın modern mutfaklı otel bulanmakta. Bu sene ilk açılışını yapacağımız kayak merkezi 1 Ocak gibi yapılacak. Son rötuşları gerçekleştiriliyor. Belediyemize müracaat eden otel yapmak isteyen işletmeciler var. Oraya da bu otellerde yapıldığında buraların mutfaklarında üretim için bu personeller görev alacak”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz