Genç yaşta girdiği ticaret hayatında kısa sürede, yorgan, yastık, perde ve cehiz eşyası üzerine dükkan açan Ceviz, 2 kişiye iş imkanı sağlıyor.

YAPAMAZ DEDİLER AMA BAŞARDI!

Ümmühani Ceviz, 2005 yılında misafirlik için gittiği evde Mikro kredi kullanan arkadaşlarının konuşmalarından etkilenerek mikro krediden 750 TL alarak kendi işini kurdu.

Evli 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Ceviz, 750 TL krediyle başladığını belirterek, "Arkadaşlarımla birlikte otururken, 'Mikro kredi diye bir yer var, yeni iş kuran kişilere para veriyor' diye konuşuyorlardı. Bu konuşmalardan etkilendim. Mikro krediye gittim. Bana 750 TL kredi verdiler. Küçük yaşlardan beri terzilik merakım vardı. Yapabilirmiyim, yapamazmıyım diye çok düşündüm. Bana yapamazsın dediler. 750 TL ile ne yapabilirsin ki diyenler bile oldu. Parayı aldım, eve giderken karşımdan hurdacı geliyordu. El arabasının üzerinde sandıklı eski bir dikiş makinası vardı. Hurdacı dikişmakinasına 10 TL istedi. Pazarlıkla dikişmakinasını 5 TL'ye aldım. Bir dükkan kiraladım. 5 liralık makina ile işe başladım. 12 yıldır bu işi yapıyorum. İki daire evim oldu. Kiralık dükkanda hizmet veriyordum, şimdi kendime ait bir dükkanım oldu. Çocuklarım özel okulda eğitim görüyor. Herşeyimiz var Allah şükür" dedi.

Mikro kredi kullanmaya devam ettiğini belirten Ceviz, "Bugün geldiğim noktada iki kişiyede ekmek kazandırıyorum. Eski bir dikiş makınası ile başladığım işimde overlok makinasından tutunda Elbistan'da kimsede olmayan ve 2 yıl önce aldığım yorgan dikim makinası ile de insanlara hizmet veriyoruz" dedi.

Cehiz, kendisine kredi vererek iş sahibi olmasını sağlayan Mikro Krediye teşekkür etti.

Haber:Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz