Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi mezuniyeti 12 Şubat stadyumunda gerçekleştirildi. Ailelerinde bu sevince ortak olmasıyla stada gelenler 20 bin kişiyi buldu. Üniversite birincisi ilahiyat Fakültesinden Büşra Kurt olurken, mezuniyet kütüğüne Vali, Rektör ile birlikte isimliğini çaktı. Burada bir açıklama yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan: “Bütün kardeşlerimizi, arkadaşlarımız tebrik ediyorum. Böylesine coşkulu bir günde sizlerle birlikte böyle bir havayı teneffüs etmekten büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Standımızın kapasitesi 12 bin düşünebiliyormuşsunuz. Kahramanmaraş ilinde belki tarihimizde 5 bin 6 bin üniversite mezunu kardeşimiz aynı zamanda bu mekânı paylaşıyorlar. Böylesine bir organizasyon ve bütün mezun olan öğrenci kardeşlerimizin velileriyle beraber buluşması fakülte hayatına noktayı koyarken aynı zamanda hayat boyu eğitimce kendisine hayat boyu eğitimi düstur edinmiş bir eğitim camiası öğretim görevlileri akademisyen ve öğrencilerimizin olması bizim en büyük zenginlik kaynağımız” dedi.

REKABET GÜCÜMÜZ ARTACAK

Vali Özkan konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Bildiğiniz gibi medeniyetlerin ve toplumların, devletlerin ekonomik sosyal ve kültürel kalkınmasının lokomotifidir. Özünü ve esasını oluşturur. Bizim bireysel olarak da, şehir olarak da, sanayi olarak da rekabet gücümüzün arttırılması siz gelecek sevgili öğrencilerimizin istikbalindeki performansına bağlı olduğunun şuurundayız. Öğrencilerimiz Kahramanmaraş olmak üzere memleketin dört bir yanında ve inşallah küresel düzeyde ortaya koymuş olduğu bilimsel çalışmalarıyla sektörlerimize koyacağı katma değerlerle hem şehrimize hem ülkemize yüksek derecede bir katma değer oluşturacaktır.

GELİŞİM ÖNEMLİ

Memleketimizin gelişmesi, Toplumuzun refahı, bireysel yaşam kalitemizin artırılmasında eğitimin çok büyük bir önemin olduğunu hep beraber söyleniyor. Ama önemli olan bunun icraatıdır. Hükümetimiz ilgili bakanlıklarımız ve ilgili meslek kuruluşlarımız, üniversitelerimiz bata olmak üzere eğitim faaliyetlerini, eğitim hizmetlerini iyileştirmesini kendisine misyon edinmiştir. Bu misyonu tahakkuk getirecek sevgili genç kardeşlerimizdir. Buğun öğrencilerimiz bugün üniversitemizde yeni olan kardeşlerimiz bizlere göre çok daha ileriyi görebilmekte, teknolojileri çok daha iyi kullanmakta dünyayı çok iyi daha okumaktasınız sevgili öğrenciler. İşte dünyayı bizlerden çok daha iyi okunduğunu uz için yarın ki geleceğin güvence mekanizmasında sizler oluşturuyorsunuz.

KSÜ ÖNEMLİ

Üniversitelerimizde, memleketimizde insanlığımızın geliştirilmesinde, değerlerimizin

korunmasında, teknolojik katma değerin öğretilmesi, bunun aynı zamanda ekonomik faaliyete dönüştürülerek küresel düzeyde rekabet gücümüzü artıracağından eminiz.

Kahramanmaraş sütçü imam üniversitesi de akademik kadrolarıyla, öğrencileriyle ortaya koymuş olduğu imkân ve kabiliyeti hem şehrimize hem toplumumuza sunmaktadır. Bu yönden üniversitemizin yönetimiz başta olmak üzere bütün hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Sevgili kardeşlerimize, mezun olan öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Ailelerine mutluluklar diliyoruz. Sevinçlerini paylaşıyoruz. Sevgili gençler biliniz ki okul bitmedi hayat boyu eğitimlerimiz gelecek dönemlerde sürekli eğitimler iç içe olmak aynı zamanda bundan zevk almak artık bizim olmazsa olmazımız hayat boyu eğitimle iç içe olursak daha fazla mutlu olacağız. Daha fazla katma değer üreteceğiz, toplumumuzu daha da geliştireceğiz. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum. Allah başarınızı daim etsin”

ALİE ÇOK ÖNEMLİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ise şöyle konuştu: “Ailelerimizin fedakarlığı, duası ve yüce Allah’ın lütfudur. Başta üniversitemiz, hocalarımız ve ailelerimiz olmak üzere emeği katkısı, duası olan herkese şükranlarımızı arz ediyoruz. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi mezunları olarak ülkemizin, İslam topluluğun ve tüm insanların yarını için, millet için yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bundan sonraki hayatımızda da dualarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz. Çanakkale’den 15 Temmuz’a, Fırat Kalkanından Afrin’e aziz vatanımız için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizin emanetini kutsal bileceğiz ve bu doğrultuda son nefesimize kadar azimle kararlılıkla, hakkın, adaletin yanında olacağız.

KAHRAMANMARAŞ ÖNEMLİ BİR İL

Evlatlarının mutluluğunu görmek için değişik illerden buraya kadar teşrif eden değerli veliler anneler, babalar, abiler, ablalar, sevgili öğrenciler Türkiye’nin değişik illerinden buraya bu mutluluğu bu yavrularımızla paylaşmak üzere gelen değerli misafirler hepiniz hoş geldiniz.2017-2018 mezuniyet törenine hoş geldiniz. Kahramanmaraş Türkiye’mizin coğrafi, tarihi, yer altı ve yer üsttü zenginlikleriyle önemli bir ilidir. Ve bu doğu Akdeniz de bulunan Kahramanmaraş’ımızın yine bilimsel yönden, İnsani yönden, hakla ilişkileri yönünden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitenin 2018 yılı mezunlarının mutluluklarını yaşamak üzere burada bulunuyoruz.

KSÜ TÜRKİYE’DE DERECEYE SAHİP

Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi Türkiye’nin önemli Üniversitelerinden bir tanesi. Bin 300 Akademisyeni, 37 bin öğrencisiyle ve 11 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 9 yüksekokul, 3 endüstrisiyle bilim hayatında kendini ispatlamış ve her geçen günde daha iyi noktalara getirmeye çalıştığımız önemli bir üniversite. Anne, babalar ve öğrenciler bu mutlu gününüzün barış içinde geçmesini inşallah bundan sonraki evlatlarımın mezuniyetinden sonraki hayatındaki gönüllerine göre çalışma ve kendi branşlarına uygun işlerde çalışmasını arzu ediyoruz. İnşallah buda gerçekleşecektir. Çünkü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin bugün mezun olan 5 bin 600 öğrencisi kendi branşlarında teorik ve pratik yeterliliğe ulaştılar. Ben mezunlarıma çok güveniyorum. Onlar en kısa zamanda gönüllerine göre kendi yetiştikleri alana göre istihdam edilecekler. Aileleriyle birlikte mutlu bir hayatın bir başlangıcını gerçekleştirecekler.

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

Sevgili öğrenciler bundan sonraki hayatınızda da kendinizi geliştirmeye, okumaya, geliştirmeye devam etmenizi öneriyorum. Artık eğitim hayat boyu, yaşam boyu eğitim artık çağımızın olmazsa olmazı bir değeri öğrenmeyi kendi branşınızda kendinizi geliştirmeyi ihmal etmeyin. Çağımızda kendini geliştirmeyi ihmal edenler yaptıkları mesleklerde dahi başarılı olamazlar. Onu için sizlere kendi alanınızdaki öğrenmeye ve kendinizi alanınızda geliştirmeye devam etmenizi öneriyorum. İnşallah ailelerinizle birlikte mutlu olacağınız işlerde başarılı olmanızı Allah’tan diliyorum. Değerli veliler sizlere de teşekkür ediyorum.4 yıl önce bu evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz bizde bu emaneti hakkıyla yetiştirmek üzere gecemizi gündüzümüze kattık ve bugün bu noktaya geldik. Evlatlarınınız bu başarılarıyla, mutluluklarıyla ne kadar övünseniz azdır. Siz anne babaları da böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için tebrik ediyorum.

AİLELERE TEŞEKKÜR EDERİM

Evlatlarınızın, bugüne gelmesinde öğretim üyelerimizde çok çok önemli katkıları oldu. Kahramanmaraş’ta 1300 öğretim elemanımızla bu öğrencileri yetiştirmek için gayret gösterdik. Akademik ve idari personelimiz gecesini gündüzümüze katarak mesai kavramını dikkate almayarak çocuklarınızı yetiştirmeye gayret gösterdiler. Bende Üniversitemizin değerli hocalarını gençlerimizin bugüne gelmesinin de emek verdikleri için tebrik ediyorum. Bu emeklerinden dolayı kutluyorum. Bugün burada mezuniyetimizi kutlamak üzere mutluluğu hep birlikte yaşamak üzere bulunuyoruz. Bu mutluluğun yaşanmasında Kahramanmaraş’ın başta valiliğimiz olmak üzere Kahramanmaraş’taki kamu kurum ve kuruluşları üniversitemize her anlamda mezuniyet anlamında da destek oldular. Kahramanmaraş’taki kamu kurum ve kuruluşlarına ve buraya kadar gelen protokol üyelerimize ve değerli misafirlerimize samimi teşekkürlerimiz sunuyorum”

YABANCI ÖĞRENCİLER TÜRKİYE’Yİ SEVDİ

Aslen Cibuti ülkesinden olan ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Sağlık Yönetimi Bölümü okuyan Asma Farah: “Ülkemizde o kadar eğitim imkânı olmadığı için Türkiye’ye geldim. Buradaki eğitim imkanı çok güzel. Geniş bir ülke. Burada olmaktan mutluyum. 5 seneden bu yana Kahramanmaraş’ta okuyorum. Çok güzel. Ülkeme döndüğümde okuduğum bölüm olan sağlık yönetiminden ötürü hastaneye yönetici olacağım” dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖNEMLİ BİRİSİ

Nijerya ülkesinden olan ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde okuyan Muhammet Zakir İbrahim’de şöyle konuştu: “Yüksek Lisans yapmaktayım. Aynı anda Afrika Öğrenci Birliği Başkanıyım. Kahramanmaraş’ı güzel buldum. Çok sıcakkanlı insanlar. Yemekleri güzel. Yöresel yemekleri çok güzeldir. Dondurması, tarhanası, firiğine hepsine alıştık. Türkiye’de ki eğitim sistemi bizden daha farklı. Bizde ki eğitim sistemine göre daha fazla yorum yapılıyor. Buradaki amacımız, kaliteli bir eğitim alıp ülkemize dönüp hizmet etmektir. Ülkeme döndüğümde Gıda alanında ki yanlışları düzenlemeye çalışacağım. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı görerek örnek alarak, orada uygulamak üzere memleketlerimize döneceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizim için baş tacıdır. İslam’ın başıdır. Müslümanlar çok severler. Herkes onu sever orada. Bizlerden de onun gibiler çıkar ve oradaki ülkelerin kaderini değiştiririz inşallah. Türkiye çok fazla değişiyor. Çok fazla değişiyor. 2012 yılında Türkiye’ye geldim. O sırada bile Türkiye gerçekten çok değişiyordu. Her zaman gelişiyor. Her zaman pozitife yönelik bir değişimli oluyor. Bizde bu değişimi gördüğümüz için artık, memleketimize dönüp kaliteli bir hizmet etmek istiyoruz”

Konuşmaların ardından kepler havaya fırlatıldı. Program çeşitli etkinliklerin ardından son buldu.

Haber: Tuğçe Kayar-Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz