Türkoğlu Belediyesi önemli bir sosyal projeye daha imza atarak özellikle hayatında hiç sinemaya gitmemiş Türkoğlu'nda eğitim gören 5 bin öğrenciyi beyaz perdeyle tanıştıracak. Daha önce ilçedeki bayanları “Geleceğimizin Öncüsü Kadınlarımız Sinema İle Buluşuyor” projesi kapsamında Kahramanmaraşlı Kore Gazisinin hikayesini anlatan “Ayla” adlı sinema filmini izlemeye götürmüştü. Teknik, sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetleri anlamında yaptığı çalışmaların yanı sıra hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Türkoğlu Belediyesi’nin bu kez ki projesi öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un destekleriyle başlatılan proje kapsamında geleceğimizin teminatı olan öğrenciler gruplar halinde sinemaya götürülecek.

ÖĞRENCİLER GELECEĞİMİZ

İlçedeki kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarırı belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Sinema gerçekten insan hayatını değiştiren, insanoğlunun bulduğu önemli buluşlardan birisi. Son derece yaygın bir şekilde, topluma, her yaş kesiminden insana hitap ediyor. Dünyadaki bütün farklı kültürleri aslında birbirine yaklaştırıyor. Halkların birbirini tanımasına vesile oluyor. İstedik ki gençlerimiz sinemayla daha fazla aşina olsun ve sinemayı daha fazla tanısın. Bundan sonra artık, hem sinema kültürümüzün oluşması, hem de sinemada toplumsal duyarlılığı fazla olan konuları içeren filmlere Türkoğlu'ndaki vatandaşlarımızı özellikle de öğrencilerimizi götüreceğiz. 15 gün süre ile devam edecek toplamda 5 bin civarında öğrencimizi Kahramanmaraş’ta sinema günlerine götürüp getireceğiz. Aynı zamanda emeği geçen belediyedeki ekibime de buradan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencilere yönelik düzenlenen proje kapsamında, ilçede eğitim gören öğrenciler 15 gün boyunca programlı şekilde sinema ile buluşacak. Türkoğlu Belediyesinin hedefi ise 5 bin öğrenciyi sinamayla buluşturmak.

(Haber: Aziz Çevlik)

Editör: Mahmut Beyaz