Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’deki iç karışıklıktan faydalanarak bölgeye yerleşmiş terör örgütlerinin, ülkemize; milletimize, bayrağımıza, şerefimize ve namusuma yönelik tehditlerini önlemek, bölgede yaşayan sivil vatandaşların güvenliğini sağlamak ve toprakları asıl sahibine vermek amacıyla başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ tüm hızıyla devam ediyor. Türk milletinin yiğit Mehmetçikleri Afrin’de adeta tarih yazıyor. Eli kanlı bebek katillerinin yerleri imha ediliyor, teröristlere kan kusturuluyor. Türkiye istikrarlı duruşu ve kararlılığıyla bölgedeki üstünlüğünü net bir şekilde bütün dünyaya gösteriyor. 80 milyonluk Türkiye; genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle Mehmetçiğinin arkasında olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

Harekâtın başladığı günden bu yana gösterdiği sağduyu ile Mehmetçiğe ulaşan destek seslerinin en yüksek geldiği illerden biri olan Kahramanmaraş’ta Ziraat Odası ve özel bir okulun işbirliğinde Afrin’de şehit olan 32 askerimizin anısına 32 adet zeytin fidanı dikildi. Milli ve manevi duyguların zirveye çıktığı etkinlikte ilkokul 3. Sınıf öğrencileri, askerlerimiz için şiir okudu. Hobi Evleri civarında gerçekleşen programa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ile oda yönetiminin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı. Etkinlik fidanların dikilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

BURASI AFRİN ŞEHİTLERİMİZ ADINA BİR HATIRA ORMANI OLACAK”
Fidan dikimi sonrası konuşan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, anlamlı bir etkinlikte öğrencilerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Öğrencilerin milli ve manevi duygularının zirveye ulaştığını kaydeden Çetinkaya, bu alanın Afrin şehitleri için hatıra ormanı olacağının bilgisini verdi. Çetinkaya, “Ziraat Odası olarak bugün ilkokul öğrencilerimizle Afrin’de şehit olan 32 kardeşimiz adına 32 adeta zeytin fidanı dikimi gerçekleştiriyoruz. Her bir fidana da her bir şehidimizin ismini vereceğiz. İnşallah o isimler bu zeytin fideleri ile birlikte büyüyecek ve ilerleyen zamanlarda büyük büyük ağaçlar olacak. Burası Afrin şehitlerimiz adına bir hatıra ormanı olacak. Ümit ediyoruz ki başka şehidimiz olmaz ve zeytin dikmeyiz. Önceki gün Kahramanmaraş’tan Kilis’e bir ziyarette gerçekleştirdik. Orada ciddi anlamda askerlerimizi ziyaret ettik ki bu ziyaret esnasında komutanlarımızla ve yerel halka bir araya gelme fırsatı da bulduk. Afrin’de şu anda Mehmetçiğimiz bir mücadele veriyorlar. Bizde bugün onların adına şehit olan tüm askerlerimiz adına bugün burada ilkokul öğrencilerimizle beraber zeytin dikimi gerçekleştiriyoruz. Bize destek veren arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz ve öğrenciler bu ruhu bir nebze de olsa yaşamış oldular. Bugün fidan dikme coşkusuyla bir araya geldik. Bu fidanların genç nesillerimiz tarafından hem toprak sevgisi hem ağaç sevgisi hem de şehit askerlerimizin farkındalığıyla dikilmesi bizi çok mutlu etti. Öğrencilerin hepsi cıvıl cıvıldı. Böylelikle çok güzel bir organizasyon oldu” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYORDU”
Dulkadiroğlu Muhtarlar Dernek Başkanı Resul Arslanhan ise şunları kaydetti: “Öncelikle Afrin şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün Ziraat Odamız ve özel bir okul tarafından ortaklaşa Afrin şehitlerimiz için zeytin fidanı dikildi. Burada öğrencilerimizin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Burada ilk defa küreği eline alıp ağaç dikmesini öğrendiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah artık burası Afrin şehitlerimiz için bir hatıra ormanı olur.”

VATANINI, MİLLETİNİ SEVEN GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR”
İlkokul 3. Sınıf öğretmeni Canan Dişbudak, konuşmasında şunları dedi: “Biz daha öncede öğrencilerimize vatan millet sevgisini sürekli olarak derslerimiz aşılamaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki vatanını seven her Türk genci ileri de vatanı için çok güzel çalışmalar yapacak. Bizim de zaten vatanını, milletini seven gençlere ihtiyacımız var. Bunların temelini derslerimiz atmaya çalışıyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. 22 Ocak’ta Afrin’e girildiğinde Türk askerinin yanında olmanın gerektiğini öğrencilerimizle birlikte hissettik. Bir şeyler yapmamız gerekiyor dedik. Onlara mektup yazmak, şiir yazmak, duygularımızı onlara göndermek, yanlarında olduğumuzu bilmek, bildirmek adına bir proje geliştirmeye çalıştık. Projemizin ilk adımı Afrin’de ki askerlerimize öğrencilerimizle birlikte şiir yazmak, resim yapmak oldu. İkinci adımı gıda yardımı oldu. Üçüncü adımında da Afrin’de şehit olan askerlerimiz için zeytin fidanı dikmek oldu.”

ÇOK ANLAMLI VE ÇOK GÜZEL BİR GÜN OLDU”
Öğrenci velilerinden Eda Kul, şunları kaydetti: “Bugün çok anlamlı ve çok güzel bir gün oldu. Afrin’deki şehitlerimizin anısına burada operasyonunda simgesi olan zeytin fidanı diktik. Allah Mehmetçiğimizin yanında olsun. Bu etkinliğini düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum.”

TARİF EDİLEMEZ BİR DUYGUNUN İÇERİSİNDEYİM”
Bir başka öğrenci velisi Nehir Kul’da, “Bugün çok duygusal bir gündeyiz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah onların mekânını cennet eylesin inşallah. Şu anda tarif edilemez bir duygunun içerisindeyim. Şehitlerimiz için burada çocuklarımızla beraber zeytin fidanı diktik. Herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ÇOK MUTLUYUM, GURURLUYUM”
İlkokul 3. Sınıf öğrencilerinden Ceylin Bahadır, “Biz buraya Afrin’deki şehit olan asker abilerimiz için zeytin fidan dikmeye geldik. Bunun için çok mutluyum, gururluyum. Bende büyüyünce asker olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

BURADAN ASKERLERİMİZE SELAM OLSUN”
Öğrenci Kaan Taşlıyan, konuşmasında, “Fidanlar çok güzeldi. Biz ailelerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından vefa ile yetiştirildik. Burada da duygulandık, dua ettik. Onlar yukarıda bizi mutlulukla izliyorlar. Buradan askerlerimize selam olsun” dedi.

TÜM ŞEHİTLERİMİZ ADINA FİDAN DİKTİK”
Diğer bir öğrenci Mustafa Berk Duygal ise, “Ben şehit Hakan Duyğal’ın oğluyum. Burada başta babam olmak üzere tüm şehitlerimiz adına fidan diktik. Bunun için çok mutluyum” diye konuştu.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz