Dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanması, Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olarak tarihe geçti. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin sağlamlaştığı ve sadece Türk tarihine değil dünya tarihine yön veren zafer, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da 99’uncu yıl dönümünde büyük coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması ile başladı. Devlet erkanı ve protokol mensupları sonrasında ise Şeyhadil Mezarlığı’nda bulunan şehitliğe geçti. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un şehitlik defterinin imzalanmasının ardından saygı duruşu ve saygı atışı gerçekleştirildi. Şehitlerin mezarlarını ziyaret edilmesi sonrası törenler Trabzon Caddesi'ne taşındı.

Zafer coşkusu akşam saatlerinde Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun’un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla devam etti. Davetlileri Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve eşi Nurten Terzioğlu karşıladı. Vali Coşkun ve Garnizon Komutanı Terzioğlu davetlileri tek tek ziyaret ederken, şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

“DAYANIŞMA VE BİRLİK İÇERİSİNDE NİCE BAYRAMLARA”

Resepsiyonda açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünü anma törenleriyle başlatıp, gün içindeki törenlerle devam ettirdik. Büyük coşku, sevinç ve heyecanla kutluyoruz. Malum geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla kutlamalar yapılamamıştı, çok sınırlandırılmıştı ama bugün kutlamalarımızı gerçekleştirdik. Kabül töreniyle birlikte hem vatandaşlarımız hem kamu kurum müdürlerimiz hem de şehit ailelerimizle bu akşam resepsiyonda bir araya geldik. Dayanışma ve birlik içerisinde İnşallah bayramlarımızı kutlamayı temenni ediyoruz. Nice bayramlara diyorum, tekrar bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum, Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

RESEPSİYONA KATILIM OLDUKÇA YOĞUNDU

DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi’nin bahçesinde gerçekleşen resepsiyona, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve eşi Nurten Terzioğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu ile devlet erkanının yanı sıra; şehit yakınları, gaziler, siyasiler, yargı mensupları, askeri ve mülki erkân, STK temsilcileri, meslek kuruluşu temsilcileri ile iş, sanat ve basın camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Davetliler günü coşkulu bir şekilde ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkısı eşliğinde Türk bayraklarını sallayarak tamamladı.

Haber: Abdulsamet İspir 

Editör: Mahmut Beyaz