Kahramanmaraş’ta yaşayan Köklü ve Fadime Çalar çifti, evleri olmadığı gerekçesi ile 3 çocuğu ile birlikte sokakta yaşam mücadelesi veriyor.
Dulkadiroğlu ilçesi Yahya Kemal Mahallesi 60. Sokak’ta 5 yıldır boş bir araziye kurdukları çadır içerisinde 3 çocukları ile birlikte yaşam mücadelesi veren ve çadırlarının Zabıta ekipleri tarafından yıkıldığı iddia edilen Çalar çiftinin yaşam mücadelesi yürek burkuyor.

‘YETKİLİLERDEN VE HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ’
Kendisinin bel fıtığı ameliyatı olduğu gerekçesi ile çalışamadığını ve ailesinin geçimini düğünlerde davul çalarak sağladığını belirten Baba Köklü Çalar, yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını beklediğini söyledi. Maddi imkânsızlık nedeni ile evi olmadığını ve kiralık ev tutamadığını kaydeden Çalar, “Daha önceleri babamın evinde oturuyorduk, ancak çocukların büyümesi ile birlikte eve sığmaz olduk ve 5 yıldır da Yahya Kemal Mahallesi içerisinde boş bir arazide 3 çocuğum ve eşimle birlikte çadır içerisinde yaşıyoruz. Ben bel fıtığı ameliyatı geçirdim, eşimde hipertansiyon hastası çalışmakta zorlanıyoruz. Geçimimizi düğünlerde davul çalarak karşılamaya çalışıyorum. Geçen hafta içiresinde de Zabıta ekipleri tarafından çadırımız söküldü, 3 çocukla bu hasta halimizde sokakta kaldık, şuanda sokakta yatıp kalkıyoruz. Yetkililerin ve hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. En azından bize bir arsa göstersinler ve oraya yine çadırımızı kurup yaşayalım. Bizde Kahramanmaraş’ın evladıyız, Devletimizden bize sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.
Haber: Mahmut Beyaz

 
Editör: Mahmut Beyaz