2018-2019 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasının ardından Kahramanmaraş’ta da öğrenciler karne sevinci yaşadı. 14 bin 500 öğretmenin görev yaptığı Kahramanmaraş’ta 288 bin öğrenci okullarına giderek karnelerini aldı. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gazi Ortaokulu’nda karne dağıtım programı düzenlendi. Programa; İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat Belediye Başkanvekili Mustafa Büyükdereli, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen’in yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Oldukça renkli görüntülerin yer aldığı programda öğrenciler karnelerini kent protokolünün elinden almanın sevincini ve heyecanını yaşadı.

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”
Program sırasında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Eğitim, öğretim yılımız Kahramanmaraş’ımız için oldukça güzel ve başarılı geçti. Hem yapılan ulusal sınavlarda hem genel sınavlarda akademik anlamda öğrencilerimiz çok güzel neticeler aldılar. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Tabii yaz dönemi olması hasebiyle tatile ihtiyaç var. Öğrencilerimiz 3 ay tatil yapacaklar. Öğretmenlerimizde dinlenecekler. Biz yöneticiler yine çalışmaya devam edeceğiz. Okullarımızı yeni eğitim, öğretim yılına en güzel şekilde hazırlayacağız. Bu vesile ile tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BURADA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLULUK DUYUYORUM”
Onikişubat Belediye Başkanvekili Mustafa Büyükdereli, “Hanefi Başkanımız göreve geldiğinden bu yana sosyal belediyeciliğe çok önem verdi. Kırsaldan merkeze doğru yollarıyla, Bilgi ve Kültür Evleriyle her yeri donattı. Şu anda mevcut bilgi evlerimizde verdiğimiz ücretsiz kurslarda yüzde 70’in üzerinde başarı sağlayıp üniversiteye yerleştirilmiş çocuklarımız var. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum. Çünkü burası benim mezun olduğum ortaokul ve böyle bir karne gününde burada çocuklarla birlikte olmaktan çok büyük keyif aldım. Öncelikle fedakârca çalışan öğretmenlerimize, il milli eğitim müdürümüze, ilçe milli eğitim müdürümüze ve diğer yöneticilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Gençlerimize de 3 aylık güzel tatil döneminde keyifli tatiller diliyoruz. Ama aynı zamanda da bu tatili bir fırsata çevirmelerini yine bilgi evlerimizde açmış olduğumuz yüzme kurslarından diğer birçok kursa katılmalarını istiyoruz. Biz 7 güzel adamın şehriyiz. Eğitimi, kültürü seven bir kentiz. Sosyal ortamlarda, kültürel ortamlarda bulunmayı seven bir halkız. Biz okuma kitaplarını Onikişubat’ın genelinde dağıtıyoruz ve çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının güçlenmesini amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca program sırasında engelli olan çocuğunu 8 yıldır sırtında taşıyarak okula götürüp getiren Kazez Özen isimli bir babaya plaket verildi. Tören alanında duygularını ifade eden Özen, şunları söyledi: “Çocuğumuz bizim canımız. Her sabah çocuğumu sabah okula getiriyor, akşam okuldan alıyorum. 8 yıldır bu şekilde aynen devam ediyoruz. İşyerimde de sağ olsunlar. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.” Engelli öğrenci Nevruz Elif Su Özen ise şunları kaydetti: “Herkese çok teşekkür ederim. Gördüğüm ilgi karşısında gerçekten çok mutlu oldum. Hem karnemi hem de hediyemi aldım.”

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz