Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Ekinözü Belediyesinde görev yapan personelle toplantı yaptı. Çeleğen toplantıda geride bıraktığı 2 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Ekinözü'ne Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın sayesinde milyonlarca liralık yatırım yaptıklarını ve bu yatırımları sürdürdüklerini belirten Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “Kendisine Destek veren Ekinözü Halkına ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a AK Parti Milletvekillerine, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir'e ve Belediye Personellerine teşekkür ederim” dedi.
PROJELER HIZLA DEVAM EDECEK’ 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde halkın teveccühüyle Belediye Başkanı seçilen Çeleğen göreve geldiği 2 yılında ilgili kuramlarla devam eden Belediye projeleri ve önümüzdeki dönemde başlatılacak olan yeni projelerin-hizmetlerin görüşmelerini yaptıklarını ve ilçeye kazandırdıkları çok önemli hizmetlerin olduğunu ifade etti. Makam odasında Birim amirleri ile bir araya gelen Çeleğen. Şehrin temizliği, çöp-çevre düzeni vb. konular görüşüldü ve Belediye projelerinin ve hizmetlerinin herhangi bir aksaklığa uğramaması ve sağlıklı bir şekilde yürümesi için gerekli talimatları verdi.
‘MESAİ YOKTUR HER AN HİZMET VARDIR’
Çeleğen, “Belediyede çalışan herkesin görevinin bilincinde olması gerekir. 8-5 gibi bir çalışma saati, hizmet veren bir kurumda olmaz. Örneğin gece yarısında yaşanan bir yangında, su patlağında, kanalizasyon sorununda, Belediyede görev yapan bir kişi benim mesaim bitmiş ben gidemem mi diyecek? Hayır, onun için bütün personelimizin her an göreve hazır olması gerekir ve sorunlara anında müdahale etmesi gerekir. Halkımız bizlerden iş-proje-hizmet bekliyor buraya kimse yatmaya gelmedi. Çok lafa gerek yok iş yapacağız. 2016 yılının Ekinözü için bir değişim yılı olacağını belirten belediye başkanı Çeleğen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile bu yıl içerisinde 21 mahalle 71 mezrada asfalt ve kilit parke çalışması yaptıklarını ayrıca ihtiyaç duyulan yerlerde çocuk parkları yapımı gerçekleştirilecek” diye konuştu.
DEĞİŞİM İÇİN İLKLER ÖNEMLİDİR
Belediye başkanı Çeleğen , “yıl içinde çok amaçlı düğün ve toplantı salonu yapmak için çalışmalarımız sürüyor amacımız ilçemizin ihtiyaç duyduğu modern bir hizmet binasını kazandırmak” şeklinde konuştu.
‘SPORU ÖNEMSİYORUM’
Spora önem verdiğini ifade eden Çeleğen, şunları kaydetti:  “İlki gerçekleştirerek Ekinözü Belediyespor’u kurduk, şimdi de spor tesisleri için çalışmalara başlandı .. İnşallah tribünlü bir çim saha yapımı başladı, ihtiyaç duyduğumuz gençlik merkezi için de görüşmelerimiz sürüyor. Hemşerimiz Abdürrahim Karakoç Kültür Merkezi için de görüşüyoruz. Bu konularda bize destek olan başta Bakanımız Mahir Ünal ve tüm destek verenlere teşekkür ediyorum.”
SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRMELİYİZ
Çeleğen, “İlçemizde 3 adet maden suyu kaynağımız var bu şifalı sulardan faydalanmak için yazın 35-40 bin kişi ilçemize geliyor sularımız pek çok rahatsızlığın tedavisine iyi geliyor diyen başkan Çeleğen bu potansiyeli artırmak için çalışmalarımız var. İlçemizde termal su olabileceği hep konuşulurdu ancak bu güne kadar bu konuda bir girişim başlatılmamış. Biz MTA’dan bu konuda destek verdi inşallah bu çalışmalar olumlu neticelenince turizm bakanlığımıza da müracaat ederek termal turizm için izin alarak bölgemizi bir sağlık turizmi merkezi haline getireceğiz ayrıca bu maden sularının şişelenerek satılması içinde girişimleri başlattık” ifadelerini kullandı. ‘BÜYÜKŞEHİRLE BERABER AŞILMAZ YOLLARI AŞACAĞIZ’
İlçenin en büyük sorununun bir tanesinin yol olduğunu belirten başkan Nursi Çeleğen, Büyükşehir belediyesi ile koordineli çalışmaları neticesinde Kahramanmaraş-Ilıca-Kısık ve Ekinözü-Belen yolları etüd çalışmalarının tamamlandığını başlanacak olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.
‘TARIM VE HAYVANCILIK OLMAZSA OLMAZIMIZ’
Ekonomisi büyük oranda tarım ve hayvancılığa bağlı olan Ekinözü’nde belediye başkanı olarak ellinden gelen gayret ve çabayı göstereceklerini belirten başkan Çeleğen, hem tarımda hem küçükbaş, büyük baş hayvancılıkta teşvik ve destek için ne gerekliyse yapmaya hazır olduklarını söyledi.
DEĞİŞİM BAŞLADI
İlçede yaşayan tüm vatandaşların sorunlarının yanında olduğunu belirten başkan Çeleğen, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimin yaşanması için tüm kurumlar ile koordineli ve uyum içinde çalıştıkların bunun da meyvelerinin alınmaya başladığını vurguladı.

Haber Merkezi

 

Editör: Mahmut Beyaz