Dinayet İşleri Başkanlığı, 2016 yılında hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen hacı adaylarının kura çekimini yaptı. Kura çekimi esnasında Kahramanmaraş İl Müftülüğü'nde çekiliş sonucunda kurası çıkan hac adayları kutsal topraklara gidecek olmanın verdiği mutlulukla gözyaşlarını tutamadı.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konferans salonunda gerçekleştirilen 2016 hac kuralarını Kahramanmaraşlı hac adayları Kahramanmaraş İl Müftülüğü'nden canlı yayınla takip etti. Kura çekiminde kurası çıkan vatandaşlar kutsal topraklara gidecek olmanın verdiği mutlulukla gözyaşlarını tutamadı. Kura çekiminden sonra açıklama yapan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, kazanan adayları tebrik ederken, kazanamayan adayların ise üzülmemesi gerektiğini söyledi. Öte yandan hac ibadeti için normal konaklama türünde 458 bin 87 kişi, müstakil odalı türünde 93 bin 852 kişi, otel konaklama türünde 29 bin 829 kişi olmak üzere toplam 581 bin 768 vatandaşın müracaat ettiği açıklandı. Ancak 2016'da Türkiye'den hacca 59 bin 200 kişi gidecek.

 

 

'KAHRAMANMARAŞ'TAN DAHA FAZLA İNSANIN GİTMESİNİ ALLAH'TAN NİYAZ EDİYORUM'

2016 Hac kurası çekilişinden sonra konuşan İl Müftüsü Gevher, şunları kaydetti: "Bugün itibariyle kuralar çekiecek. Yaklaşık bu kuruya bir buçuk milyon insan katılacak. Kahramanmaraş'ımızından da bu kuraya katılacakların sayısı da oldukça fazla. Ben kuranın inşallah hayırlı olmasını Kahramanmaraş'ımızdan da daha fazla insanın gitmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Biz Kahramanmaraş'ta geçen yıllara göre baktığımız zaman 850 civarında insanımız şu anda ki mevcut kontenjanlara göre bu sayı bine çıkabilir. Ben kurada çıkan kardeşlerime başarılar diliyorum."

 

HAC KESİN KAYITLARI

Hac kesin kayıtları, 7-18 Mart'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak. İlk hac kafilesinin 4 Ağustos'ta ve son hac kafilesinin 5 Eylül'de gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 16 Eylül-16 Ekim'de gerçekleşecek. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşların, 'kesin kayıt yaptırabilir' belgelerinin, cep telefonlarına gelen kısa mesajdaki şifre ile alabileceklerinden, özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerektiği uyarısında bulundu.

HAC FİYATLARI NEDİR?
Konaklama türlerine göre değişen hac fiyatları, normal konaklama için 3 bin 750 dolar, müstakil konaklama için 5 bin 250 dolar, otel için ise 6 bin 800 dolar olarak belirlendi. Hacı adayları, hac ücretlerini peşin yatırabilecekleri gibi 3 taksit halinde de ödeyebilecek. Hacı adaylarından, hac için belirlenen ücretler dışında ilave herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Kura sonuçlarına 'http://hac.diyanet.gov.tr' adresinden ulaşabilecek.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz