Seçim sürecinde kentin bütün noktalarında aktif bir şekilde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 24 Haziran seçimlerinin ardından teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. İlk olarak partisinin Göksun, ardından Afşin ve daha sonra ise Elbistan Teşkilatını ziyaret eden Ünal’a, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sadece Mahir Ünal değil, tamamen ilçelere çıkartma yapan AK Parti ekibinde, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de yer aldı. Elbistan İlçe binasında kendisini görmek için gelen yoğun kalabalığa seslenen Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Ünal, 24 Haziran seçimleriyle birlikte milletvekillerinin daha çok halkın içinde olacağını ve sorunlarla daha fazla ilgileneceğini söyledi.

“DAHA ÇOK SİZLERLE BERABER OLACAĞIZ”

AK Parti milletvekillerinin haftanın 4 günü seçim bölgesinde 3 günü ise Ankara’da mecliste olacağının dile getiren Ünal, “Artık yeni sistemde milletvekillerimiz geçmiş döneme nazaranla daha çok sizlerle birlikte olacağız. Hatta biz milletvekillerimizden genel merkez olarak muvakat name aldık. 4 gün seçim bölgelerinde 3 gün Ankara’da olacağız. Yeni sitem daha çok milletvekilinin seçmeniyle ilişkisini ve seçmenini temsil etme noktasında kendisine oy veren seçmenin sorunlarını çözme, taleplerini karşılama konusunda daha çok çalışacağız. Çünkü yeni sistemde artık Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama ve denetim işine odaklanacak. Eskiden biliyorsunuz hükümet meclisin içinden çıkıyordu. Yasamanın içinden çıkıyordu. Ve maalesef hükümette meclis yani yürütme organıyla yasama organı iç içe geçtiği için orada ciddi sorunlar yaşanıyordu. Siz ne yaptınız? 24 Haziran itibariyle meclisi ayrı seçtiniz, hükümeti ayrı seçtiniz. Ve Türkiye’nin İlk Cumhurbaşkanı. İlk başkan olarak cumhurbaşkanlığı hükümet siteminin başı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı seçtiniz ve görevi ona verdiniz. Yani artık Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir güven oylaması olmayacak. Güven oylaması nerde gerçekleşti? Sandıkta millet bizzat doğrudan güvenoyunu verdi. Eskiden ne oluyordu? Hükümet kuruldu, kurulacak, kabine oluştu, kabinenin oluşması için görüşmeler yapılıyor ondan sonra meclise geliniyordu milletin seçtikleri hükümete güvenoyu veriyordu. Şimdi güvenoyunu doğrudan sandıkta millet verdi. Dolayısıyla çok tarihi bir değişim gerçekleşti. Bu değişimin ana itici gücü olarak ben bütün ak parti teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Yine bu teşkilatlarla beraber aziz milletimize teşekkür diyorum” dedi.

“DOKUZUNCU YENİLGİSİ AMA YENİLMEDİM DİYOR”

Türkiye’nin artık şahlanma dönemine girdiğini dile getiren Ünal, “Biz bir aileyiz. Mahalle başkanından sandık müşahidine, kadın kollarından gençlik kollarına, ilçe başkanından il başkanına, belediye başkanına, milletvekiline varıncaya kadar hepimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın neferleriyiz. Bizim işimiz gücümüz bu aziz milleti ayağa kaldırmaktır. Biz, önce baskılara, yasaklara direndik. Mücadele ettik, sabrettik, dua ettik ve Allah 2002'de bu aziz milletin iradesini iktidara taşıdı. Önce direndik iktidar olduk, iktidarla beraber 16 yılda bu neferler adeta Türkiye'yi diriltti. Dirildik. Şimdi inşallah şahlanma ve yükselme dönemi başlıyor. Biz seçimden önce 'CHP sandığa saygı duysun, demokrasiye saygı duysun, seçimlere saygı duysun' dedik. 'Kemal Kılıçdaroğlu 9. yenilgisini alacak, buna hazır olsun' dedik. Ne yaptı? Dokuzuncu yenilgisini aldı ama 'ben yenilmedim' diyor. Şimdi yetmedi 'demokrasiye, milletin iradesine saygı duymuyorum, bu milletin seçtiği cumhurbaşkanını tebrik etmem, seçmen diken suladı' diyor. Seçmenin iradesine böyle bir hakaret yapılır mı?” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz