Olay, Onikişubat İlçesi, Yörükselim Mahallesi 2’inci sokak içerisinde bulunan 2 katlı müstakil bir evin bahçe kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sahiplerinin ‘boncuk’ ismini verdiği ev kedisi evin bahçe kısmında bulunan çam ağacına tırmandı. Ancak tırmandığı ağaçtan bir türlü geri inemedi. 16 gün boyunca aç ve susuz bir şekilde ağaçta mahsur kalan kedinin imdadına itfaiye ekipleri yetişti.

OPERASYON SAATLER SÜRDÜ!
İhbar üzerine kediyi kurtarmak için eve gelen ekipler, kediyi ilk olarak ağaca tırmanarak kurtarmayı denedi ama bunun üzerine kedi ağacın daha yüksek dallarına tırmanınca yapılan girişim sonuçsuz kaldı. Mahsur kalan kediyi farklı yollar deneyerek indirmeye çalışan itfaiye ekipleri saatler süren uğraşlar sonucu çareyi ağacın dalını kesmekte buldu. Ekipler, kedinin tutunduğu dalı testere ile keserek kediyi aşağıya indirmeyi başardı.

“KEDİMİZ AÇKEN BİZ DE YEMEK YİYEMİYORDUK”
Başarı ile sonuçlanan kurtarma girişimi sonucu kedisine kavuşan 58 yaşındaki Eşe Köse, bundan sonra kedilerini yanlarından hiç ayırmayacaklarını söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Köse, “16 günden beri kedim ağaçtaydı. Kedimiz aç ve susuz bir şekilde ağaçtayken hem benim hem de torunlarımın morali çok bozuktu. Kedimiz bizimle beraber yatıyordu. Onu çok özlemiştik. Çaresiz bir şekilde inmesini bekliyorduk. Ama bir türlü kedimiz aşağıya inemiyordu. Ama Allah razı olsun itfaiye ekiplerimiz geldi ve bizim bocuğumuzu, kedimizi kurtardı. Şu anda çok mutluyuz. Kedimiz ağaçta açken biz de yemek yiyemiyorduk. Artık boncuğumuzu yanımızdan hiç ayırmayacağız. Onunla hasret gidereceğiz” ifadelerini kullandı.  

“BONCUĞUMUZU ARTIK DOYA DOYA SEVECEĞİM”
Eşe Köse’nin torunu olan 6 yaşında Ceylin Seriner ise kedisinin kurtarılmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Kedimiz ağaçtayken çok üzülmüştüm. Kedimizi kurtaranlara çok ama çok teşekkür ederim. Boncuğumuzu artık doya doya seveceğim” şeklinde konuştu.

“KEDİNİN FERYADINA DUYARSIZ KALAMADIM”
Kedinin kurtarılmasındaki girişimleri ile takdir toplayan ve Köse’nin komşusu olan Gazipaşa eski Mahalle Muhtarı Erol Tanış ise, “Komşumuz Eşe Köse Hanımefendinin kedisi 16 günden bu yana çam ağacında çaresizce duruyordu. Bende bir komşu olarak o kedinin feryadına duyarsız kalamadım ve ilgili kuruluşlara ihbarda bulundum. Sağ olsunlar itfaiye ekiplerimiz geldiler ve kedimizi operasyonla kurtardılar” dedi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz