Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Parkuru içerisinde bulunan restorantta buluşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. “Sizler bu ülkenin kamuoyu oluşmasında, doğru bilgi elde etmesinde önemli bir görevi üstleniyorsunuz” diyen Başkan Mahçiçek, ülkenin birliği ve bütünlüğü noktasında basının önemli olduğunu sözlerine ekledi. Yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında da bilgi veren Başkan Mahçiçek, 3,5 yılda cumhuriyet tarihinde yapılmayan hizmetleri yaptıklarını söyledi. “Sizlerde gecenizi gündüzünüze katarak çalışıyorsunuz bizlerde” diyen Başkan Mahçiçek, emeği geçenlere teşekkür etti.

BU ÜLKEDE DEMOKRASİ ÖNEMLİ”
Başkan Mahçiçek, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “10 Ocak 1961 yılında meclisimizden çıkan 212 sayılı kanunla ülkemizde çalışan gazeteciler günü olarak ilan edildi. Dolayısıyla hem çalışan gazeteciler gününüzde birlikte olmak hem de bir araya gelmek sohbet etmek üzere bu sabah birlikte olduk. Sizler bu ülkenin kamuoyu oluşmasında, doğru bilgi elde etmesinde önemli bir iş yapıyorsunuz. Dolayısıyla ülkemizin birlik ve bütünlüğü noktasında, doğru bilgilerin insanlarımıza ulaştırılmasında çok önemli bir yere sahipsiniz. Aslında çalışan gazetecilerimizle ilgili işin önemi, kıymeti 15 Temmuz’da çok daha iyi anlaşılmıştı. 15 Temmuzda o hain darbe girişiminde basınımızın darbeye karşı çok mükemmel tavrı, gayreti her türlü takdirin üzerinde olmuştur. Dolayısıyla o hain darbe girişiminin muvaffak olamamasında çok etkili oldunuz. Belki geçmiş zamanlardan beri o vesayet kurumlarının güdümünde olan yâda onların çizgisinde yürüyen insanların darbe girişiminde görüldüğü gibi darbe yapacak insanların nezdinde onlarla aynı kefeye konduğunu gördünüz. Onlarında televizyonları basıldı. Televizyonları işgal edilmeye çalışıldı. Demek oluyor ki bu ülkede demokrasi önemli. Demokrasinin aksatılması noktasında hep beraber birlik ve bütünlük içinde olmalıyız.”

SİZLERİN EMEĞİ, GAYRETİ ÇOK BÜYÜK”
15 Temmuzda yapılan hain darbe girişiminin bastırılmasında basının emeğinin ve gayretinin çok büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu: “Bu ülkenin insanlarının seçtiği yöneticilerin başka vesayet kurumları tarafından alt edilmesi yâda görevden uzaklaştırılması noktasında hep beraber onlara karşı çıkmalıyız. İşte bunu 15 Temmuzda gördük. Bu ülkenin güzel insanları basın mensupları o hain kalkışmaya karşı hep beraber bir bütünlük içerisinde hareket ettiler. Dolayısıyla ülkemizde tekrar demokrasinin akıbete uğramasını engellemiş oldular. Bu bağlamda sizlerin emeği, gayreti çok büyük. Sizlerde bizlerle beraber bu ülkenin özellikle Kahramanmaraş’ımızın daha iyi noktalara taşınması bakımından bu memlekette yaşayan insanlarımızın daha güzel imkânlarda, şartlarda yaşamasını temin bakımından hep beraber gayret gösterdiğimizi biliyorum. Sizlerde gecenizi gündüzünüze katarak çalışıyorsunuz bizlerde.”

CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILMAYAN HİZMETLERİ YAPTIK”
3,5 yıllık süre zarfında Onikişubat ve Kahramanmaraş’ı Büyükşehir Belediyesiyle beraber daha yaşanabilir bir memleket haline getirmeye gayret ettiklerini dile getiren Başkan Mahçiçek, “Gerçekten çok iyi şeyler yaptık” dedi. Başkan Mahçiçek, “3,5 yılda emin olun 94 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılanların çok üstüne çıktık. Muhtarlarımız aylarca bir makine için devlet dairelerinin kapılarında beklerlerdi. Şimdi artık ‘Alo’ dedikleri zaman en iyi imkânlarla önlerine getiriliyor. Bir memleket düşünün ki 3,5 yılda 81 tane köyün 62 tanesine kültür merkezi yapılmış. Bir memleket düşünün ki Kahramanmaraş Bilgiyle buluşuyor kapsamında bir milyona yakın öğrencimize ulaşmışız. Bir memleket düşünün ki sosyal etkinlik merkezleri adı altında üniversiteye ve liseye hazırlık kursları açmış 2 bin 400 öğrenci okutuyor. Bu zaman zarfı içerisinde okulları sadece Milli Eğitim Bakanlığı yapmadı. Belediyelerimiz de okul yapmış ve 3,5 yıl içerisinde emin olun ki bir transformasyon geçirmişiz. Yani çağ atlatmışız. Bunları sizlerle beraber yaptık. Sizlerin emeği ve gayreti var. Hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Mahçiçek, konuşmasının ardından Onikişubat Belediyesi’nin yaptığı sosyal tesislerde geçerli olan Onikişubatlım Tesis Kartı’nı Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu’na temsili olarak takdim etti. Başkan Deveboynu ise bu nazik hediyesinden ötürü tüm basın mensupları adına Başkan Mahçiçek’e teşekkür etti.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz