Büyükşehir Belediyesince tüm ilçelerde gerçekleştirilecek olan İftar yemeklerinin önceki günkü durağı Afşin oldu. Binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen iftar yemeğinde, eller acı çeken Müslüman aleminin ferahlamışı için açıldı.

İlçe merkezinde kurulan ve Büyükşehir Belediyesince yapılan organizasyon ile vatandaşların hepsi bir araya toplandı. Burada bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Rabbimize hamd ediyoruz bu mübarek günler ramazanın mübarek aslında o maneviyatın Kahramanmaraş’ımızın her tarafında yaşanmakta hissedilmekte. Tabi büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ramazanı şerif huzur içinde geçmekte. Vatandaşlarımız mutlu, huzurlu. Bu mübarek günleri yaşamaktayız. Allah ibadetlerini kabul eylesin. Ramazanı şeriflerini tebrik ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Dualarının kabul olmasını diliyoruz. Afşin’imizin gerçekten canı gönülden yiğit cesur insanlar memleketi. Kahramanmaraş’ımızın güzel bir köşesi Afşin’imiz. Tüm Kahramanmaraş’ımızda olduğu gibi” dedi.

BURALAR KAHRAMAN ECDADIMIZ SÜTÇÜ İMANIN TORUNLARI

Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Afşin’de olmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Bugünde sağ olsunlar çok büyük teveccüh gösterdiler. Davetimize icabet ettiler. Beraberce iftarımızı açtık. Şimdide bu meydanda seçim büromuzun önünde Afşin’in ileri gelen insanlarıyla oturup hasbihal ediyoruz. Hamdolsun Afşin’de 24 Haziran artık devam olarak 24 Haziranda büyük bir devam mesajı çıkacağı inancındayız. Burada vatandaşlarımız da görüşmelerimiz de de bunu gözlemekteyiz. Bundan dolayı da mutluyuz. Afşinli hemşerilerimiz Cumhurbaşkanımıza ve AK partimize yoğun destek vereceklerini burada da belirtmektir. Artık Afşin kararını vermiş yola devam, güçlü bir şekilde devam diyoruz. Kahramanmaraş olarak Afşin’e göreve geldiğimizde Afşin’imizin içme suyu şebekesi yoktu çok zor durumdaydı.

İLK KİRİZİ BURADA YAŞADIK

Göreve geldiğimizde ilk krizi Afşin’de yaşamıştık. 2014 yılında hamdolsun Afşin’in tüm su şebekesini tümüyle değiştirdik. Yüz yıllık su ihtiyacını oluşturacak bir şebeke oluşturduk.

Akdere, Sarı Mağara kaynak suları için DSİ ile görüşerek yeni bir ihale yaptırdık. İnşallah o kaynak sularımızı Afşin’imize getiriyoruz. Yine aynı şekilde Çölolarda yeni suyolları açarak Afşin’imizi susuz bırakmadık. Buraya 15 km’den yeni bir hat döşedik isale hattı döşedik.

YENİ YERLER YAPIYORUZ

Yüzlerce kilometrede de şehir içinde su hattı döşedik. Afşin’imizin grup yollarını yaptık. Afşin’in doğal gazını yapıyoruz. Burayı en güzel hale getirmek için parklar yapıyoruz. Bulunduğumuz meydanı yaptık. Bunun gibi sosyal tesisler yapıyoruz. Birçok işler yapıyoruz. Allah razı olsun Afşin’imizin insanı da bunu en güzel şekilde takdir etmekte buda bizi memnun etmekte. Afşin’de bulunmaktan büyük mutluluk duymaktayız.

Kahramanmaraş’ımızın atık su artıma tesisi yoktu. Biz göreve geldik Afşin’imizin arıtma tesisini yaptık. Türkoğlu’nu yaptık. Pazarcık’ın arıtma su tesisini bitirmiştik. Kahramanmaraş merkezin de hızlı bir şekilde temelini ataraktan çevre şehircilik bakanımız Avrupa birliği hibesiyle yaklaşık yüzde 12’si bizim yüzde 6’sı çevre şehircilik bakanlığı desteği diğerde Avrupa birliği hibesi şeklinde bu projeyi gerçekleştirdik. Belediyemize de çok büyük yük olmadı. Yüzlerce trilyonluk projeydi aslında. İhale ve rekabet içinde gidince 49 milyon Euro’luk bir proje 23 milyon Euro’ya mal oldu da hem ülkemize aktarılan Avrupa fonunun ülkemizde başka yerlerde kullanılması şehrimizde şimdi yine yeni projeleri destekliyor Avrupa birliği. Hem uygun fiyata yaptık hem de Kahramanmaraş için en önemli çevreye ilgili tesisinde yapmış olduk.

YOLLAR İLE İLGİLİDE İHALELERİMİZİ YAPTIK

Şuan sağanak şekilde yağmur yağmakta. Bundan dolayı da mevsim itibariyle elverişsiz. Ama biz yine de başladık. İnşallah çok hızlı bir şekilde geçen sene gibi bu yılda tüm grup yollarımızda, ilçe merkezlerimizde çalışmalara devam edeceğiz. Nice mutlu ramazanlara sevdikleriyle ulaşmalarını niyaz ediyorum. Tüm gönül coğrafyalarımızda kanayan yaralarımız var. Suriye’de, Filistin de, ırakta, Afganistan da, Afrika da, arakan da bu kardeşlerimizin de inşallah yaraların silinmesiyle onlara dua edelim inşallah. Onlarda huzur bulsun. Onlarda huzurlu mutlu bir şekilde ramazanı şeriflerini geçirsinler inşallah.24 Haziran çok önemli bir tarih. Türkiye’nin güçlü bir şekilde yolun devam etmesi için, hizmetlerin aksamaması için hem cumhurbaşkanımıza hem de Ak partimize güçlü bir destek bekliyoruz inşallah. Şimdiden onlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz”

İNSANLARIN GÖZLERİNİN İÇİ GÜLÜYOR ADETA

Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Gürbak ise şöyle konuştu: “Bunu Afşin’imizdeki değerli dostlarımızla binlerce vatandaşlarımızla beraber bu havayı soluduk bugün. Bu organizeyi ve bize bugün burada bize bu imkânı sağlayan başta Büyükşehir belediyemize çok teşekkür etmekle beraber Afşin belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Buğun burada şunu gördük, İnsanların gözlerinin içi gülüyor adeta. Beraber olmaktan mutluluk duydukları çok belliydi. Aynı zamanda bugün burada Afşin’imizde yapılan başta Büyükşehir belediyemizin hizmetleri dâhil olmak üzere aynı zamanda da merkezi hükümetimize Afşin’imize yapmış olduğu hizmetleri dinleme şansımızda oldu. Onları görme şansımızda oldu. Tabi bu noktada da bizler bu hizmetleri gördükçe inanın bizlerde mutlu oluyoruz.

AFŞİN’İMİZE BUGÜN ONİKİŞUBAT İLÇEMİZDEN GELDİM.

Bu hizmetlerin buralarda da olması ve bütün şehrimizin bütün genelinde bu hizmetlerin olması bizler de mutlu oluyoruz. Ak parti malumunuz yıllardır merkezi hükümetlerde yine belediyelerde olmak kaydıyla Ak partinin büyün kadroları ve Ak partinin ak kadroları her şeyin en iyisine layık olan insanlarımıza hizmetin en iyisini götürmeye gayret ediyorlar. Bu noktada tabi başta liderimiz, önderimiz Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Afşinlimize ve Kahramanmaraş’ımıza hizmet getiren herkese çok teşekkür ederim. Buğun burada bu havayı solumaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Ramazanı Şerif’in tüm ilçemize, memleketimize ve şehrimize, mazlum coğrafya ya hayırlar getirmesini diliyorum”

Ak Parti Afşin ilçe Başkanı İsmail Safi ise şöyle konuştu: “öncelikle büyükşehir belediye Başkanımıza vermiş olduğu bu iftardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediye başkanımız bugün bize tarihi bir gün yaşattı. Çok kalabalık. 6 bin 7 bin kişi burada hep birlikte bir iftar açtık. Afşin’de ilk defa bu kadar kalabalık insan bir arada iftar açıyor. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımızın ne kadar çok sevildiğini, hizmetlerinin karşılığını da burada gördüğünü bizzat müşhade etmiş olduk. Biz burada seçim büromuzu 15 gün önce açtık.15 gündür yaklaşık her gün bu şekilde kalabalık bir şekilde çayımızı içiyoruz, sohbetlerimizi ediyoruz. AK partimize çok büyük bir teveccüh var. Allah hepsinden razı olsun. Afşinliler bizi seviyor. Afşinliler Büyükşehir belediye başkanını da çok seviyor”

Haber Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz