Türkoğlu Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mustafa Taşhan, özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürürken, Türkoğlu’nda seçim ofisi açılışını yaptı. Oldukça güzel bir ortamda gerçekleşen açılışta konuşan Taşhan, “Belediye Başkanı olsak ta olmasak ta her zaman sizlerin içindeyiz. Belediye Başkanlığı dönemimizde Türkoğlu’nda ilk su kesildiğinde ilk benim evimde kesilirdi. Böylece önce benim haberim olurdu. Sokakta bir sıkıntı olsa vatandaşımız ilk defa bize ulaşırdı. Bizde anında ona müdahale ederdik. Sabah namazında bizi arayan kardeşlerimiz olurdu ve gittik bizde derdine derman olmaya çalıştık. Vatandaş bunu istiyor. Yoksa elbette ki herkes bir hizmet yapıyor. Bizim başlattığımız hizmetleri burada sizlerin huzurunda devam ettiren ilçe belediyemize de teşekkür ediyorum. Ancak bu hizmetleri bitirmekte inşallah bize nasip olacak. Hizmet sadece Türkoğlu Merkezde olmaz. Biz belediye başkanlığımızda Türkiye’de ne hizmet varsa Türkoğlu’nda da o hizmet olacak dedik ve oldu. Şimdi de diyoruz ki bütün mahallelerde aynı hizmetler olacak” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN MAHALLELERİMİZİ İMAR VE İHYA EDECEĞİZ”
Bütün mahalleleri imar ve ihya edeceklerini dile getiren Taşhan, “Doğalgaz Beyoğlu-Şekeroba’mıza gidemez mi? çok mu zor? Gider. Beyoğlu Mahallemiz eskiden belediye değil miydi? Neden imar sorunu çözülmemiş? Neden her tarafın kanalizasyonu yapılmamış. Bunların yapılması için önce hayal etmeniz lazım. 10 yıllık belediye başkanlığımızda özellikle ilk 5 yılında çok büyük sıkıntılar çektik. Yani elimizde bir sihirli değnek yoktu. Hiçbir şey kendiliğinden olmadı. O zaman biz yeni belediye başkanıydık. Şimdi ise 10 yıllık tecrübemizle daha hızlı, daha süratli bütün mahallelerimizin önce imar sorununu çözeceğiz ve her yere şehirde ne hizmet varsa o mahallelerimize de hizmetleri sizlerin desteği ile götüreceğiz. Maalesef beldeden mahalleye dönüşen yerlerimizi gezdiğimizde adeta terk edilmiş bir kasaba görüntüsünde. O eski canlılıklarından eser yok. Köylerimizde aynı şekilde okul yapılacak, kamu hizmet alanları yapılacak. İmar olmadığı için bunlar yapılmamış. Biz bu işi biliyoruz. 10 yılda Türkoğlu’nu nereden nereye nasıl getirmişsek bütün mahallelerimizi de aynı şekilde imar ve ihya edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ALTYAPI YAPMAK İÇİN İMAR LAZIM”
Altyapının yapılabilmesi için imarın olması gerektiğinin altını çizen Taşhan, şöyle konuştu: “Bizim Türkoğlu merkezde belirlemiş olduğumuz eğitim alanları var. Şu an halen bu eğitim alanlarına yapılması gereken eğitim alanlarının takipçisi olacağız. Aynı şekilde büyük mahallelerimiz var. Büyük mahallelerimizde eğitim alanları, park alanları, yeni yerleşim alanları olacak. Bugün vatandaşa idarecilerimizin gecekondu yapıyor diye hiç kızmaya hakkı yok. Burada kabahat idarecilerindir. Neden? Siz vatandaşa imar yaptınız da vatandaş gecekondu’mu yaptı. 2004’te geldiğimizde maalesef ancak yüzde 10 ruhsatlı bina yapılabiliyordu. 2014’te bıraktığımızda yüzde 100 Türkoğlu merkezi ruhsatlı binalara kavuştu. Altyapı yapmak için imar lazım. Bazı belediye başkanı arkadaşlarıma imar yapın dediğim zaman “Ya neden imar yapalım” diyorlar. Bu anlayışa bakın. İlçe merkezinde 500, 100 belki de daha fazla yerlerimizde koyunlar bulunuyor. Bu insanlar yazın yaylaya gidiyorlar, kışın Türkoğlu merkeze yerleşiyorlar. Biz bunlara yer göstereceğiz. O zaman yerimizde hazırdı. Bu arkadaşlarımız ahırlarını bulunduracaklar ve böylece hem halkımız kokudan kurtulacak hem de o koyun sahibi arkadaşlarımız mutlu olacak. Kimsenin ekmeğine mani olmadan alternatifini göstereceğiz.”

“MAHALLELERİMİZİ GELİŞTİRECEK PROJELER HAZIRLAYACAĞIZ”
Taşhan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Mahallelerimizi geliştirecek projeler hazırlayacağız. Örneğin bir Yeşilyöre Mahallemizde yöresel çarşılar kuracağız. Oraya insanlar dışarıdan geldikleri zaman bilecekler ki orada Trabzon Hurmasını, incirini, narını, pekmezini, salçasını bulacak. Direk üreticiden halka ürün gidecek. Böylece o mahallelerimize de dışarıdan alışveriş için gezmek için insanlar gelecek.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz