Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, Çanakkale Zaferi'nin tarihte çok önemli bir yeri olduğuna işaret ederek, bu zaferi toplumun her kesimine anlatarak, yeni nesile tarih kültürünün aşılanması gerektiğini söyledi. Ayrıca Karaman, Çanakkale Zaferi'nin unutulmaması, unutturulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, gazetemize yapmış olduğu ziyarette 18 Mart Çanakkale Zaferi ve son zamanlarda yaşanan terör olayları ile ilgili halkın duyarlı olması gerektiğini söyleyerek, Çanakkale zaferinin tarihte çok önemli bir yerinin olduğuna değindi. Karaman, Çanakkale Zaferi'nin yeni nesile daha iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini ve 101 yılı geride bırakmış bu zaferin tarihte eşine rastlanmadığını belirtti. Karaman, "Çanakkale Savaşı insanlığı etkileyecek bir zaferdir. Çünkü Çanakkale dünyada eşi benzeri olmayan adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir zaferdir. Çanakkale'de yapılanlar ve verilen mücadele de insanlar inancı ve imanını ortaya koydu" dedi.
 
'ÇANAKKALE'YLE İLGİLİ BİLMEMİZ GEREKEN ÇOK ŞEY VAR'
Çanakkale Zaferi ile ilgili yeterince bilgi sahibi olunamadığını ifade eden Karaman, bu zaferin yeni nesile daha iyi aktarılması gerektiğinin altını çizdi. Karaman, "Çanakkale dediğimiz zaman aklımıza bir çok şey geliyor. Aslında Çanakkale'yi yeterince bilmiyoruz. Çanakkale zaferi ile ilgili bilmemiz gereken çok şey var. Dünyada eşi, benzeri yaşanmamış bir olay. İnsanların canları pahasına bu topraklar için, bu toprakları vatan yapabilmek için azimle, karalılıkla kendi canlarını hiçe sayan insanların kahramanlıklarıdır. Keşke bu kahramanlıkları kitaplara koyulsa, çocuklara daha iyi anlatılsa yada Çanakkale'ye gidilip oranın ruhunu gerçek manada yaşanabilse. Ama biz yapamadık bunu. Türkiye'de baktığınız zaman sadece itilaf devletleri Fransızın, İngilizin, silah bakımından çok daha kuvvetli olmasına rağmen çok zor şartlarda olan Türk Milleti geninde ve kanında olan vatan, bayrak ve millet sevgisini kazanmak adına herşeyini nasıl verdiğini hep beraber görüyoruz ve bunun arkasında iman gücünü onun arkasında Allah sevgisini şehitlik ve gazilik duygularının nasıl olduğunu bize gösteriyor" şeklinde konuştu.
 
'UNUTULMAYACAK BİR TARİHİMİZ VAR'
Millet olarak çok önemli bir geçmişe sahip olduğumuzu dile getiren Karaman, Çanakkale'yi unutmayacak ve unutturmayacaklarını vurguladı. Karaman, "Çanakkale Zaferi'nin tam bilinmemesi büyüklerden kaynaklanıyor. Çanakkale'yi tarih sayfalarında çok ciddi ve geniş manada işlemiş olsa, okullarda kitaplar şeklinde çocuklarımıza okutulsa, hatta ve hatta lise 1,2,3 ve 4'üncü sınıfta her gönlünde vatan aşkı olan her Türk gencini Çanakkale'ye götürüp orada o duyguları yaşatabilse çok daha güzel olur. O yüzden büyüklerin bu konuda çok daha hassas davranması ve imkanlar sunması lazım. Millet olarak bazı önemli olayları, savaşları unutuyoruz. Aslında unutulamayacak bir tarihimiz var. Benim ricam Çanakkale Zaferi'ni unutmayalım ve unutturmayalım"diye konuştu.
 
'TERÖRİSTLER O MASUM İNSANLARA KIYDI'
Geçtiğimiz günlerde Ankara'da ki patlamada terörün ve teröristin o masum insanlara kıydığını söyleyen Karaman, "Devletimize güvenmek istiyoruz" dedi. Karaman, "Sur, cizre temizlendi dediler. Sonrasında çeşitli yerler çıktı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Ankara'da olan patlamada terör ve teröristler o masum insanlara kıydı. Kızılayın göbeğinde bomba patlatıyorlar. Insanlık dışı vahşice işlenmiş suçlardır. Devletimize güvenmek istiyoruz. Şehitler görüyoruz üzülüyoruz ama 101 yıl önce yaptıklarını şuanda torunları yapıyor. Dedelerimizin yaptıklarını bizler yapıyoruz. Bu bölgede yaşanan olayları Türk milleti birlik ve beraberlik içinde devletinin, türk silahlar kuvvetinin çabalarıyla umuyoruz ve kötümser bakmamak istiyoruz. Özellikle yapılan operasyonlarda ve çok fazla üstüne gidilmesi konusunda tam desteğimiz var. Türk milleti her zaman merhametini doğu ve güneydoğuda göstertiyor" ifaderini kullandı.
 
'İDAM KONUSUNDA İSTEKLİYİZ'
Kahramanmaraş şehit aileleri gazileri olarak bugün türkiye'de çok dillendirilmeye başlayan idam kararı konusunda çok istekli olduklarını ve desteklediklerini söyleyen Karaman, sözlerinin devamında şunları dedi: "Onların anladığı dil neyse gerekeni devlet yapmalı. Başta meclisten, idam cezasından başlayarak bu ülkeye zarar veren, temel taşlarıyla oynayan herkes biran önce idam edilmeli bu ülke huzura kavuşmalıdır. Biz millet olarak mücadele etmeye her zaman hazırız bir avuç çapulcu ülkeye zarar veremez. Bunun içeride ve dışarıda destekçilerini görebiliyorsunuz.Siyasi görüşü, dini ve ırkına bakılmaksızın bu ülkenin rahatı kavuşması adına herkes tek yumruk tek yürek olmalıdır. Baktığımız zaman ülkede çatlaklar oluyor biran önce onlarda kendilerine gelip bu ülkenin ferahı için çalışmalılardır."
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz