Kahramanamaraş Abdulhamithan Camii'sinin vakıf üzerinden Diyanet Başkanlığı'na bağlanmasını istiyen bir grup vatandaş "Abdulhamithan Camii'sinin Diyanet'e bağlanması için sende bir imza ver" adı altında bir imza kampanyası başlattı.

Abdulahmithan Camii'sinin vakıf üzerinden Diyanet Bakanlığı'na bağlanması isteyen grup imza kampayasınında önce açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Gazeteci Mustafa Karaarslan, " Halkın parasıyla kurulan ve yapılan bu camiye ne şekilde el atmışlar ve ele geçirmişlerdir. Bu camiinin altında ki işyerlerini hangi güçler kiraya vermektedirler. Buna kim göz yumuyor" dedi.

'KAMPANYAYA TÜM ŞEHİRDEN DESTEK İSTİYORUM'
Düzenlenen imza kampanyası sırasında konuşma yapan Gazeteci Mustafa Karaarslan, şunları kaydetti: "1993 yılında temeli atılan Abdulhamithan Camii'miz malesef bazı kişiler tarafından vakıf adı altında ele geçirilmiştir. Yıllarca bu memlekette astığı astık kestiği kestik olarak kendi güçlerini yürütmek adına bu tür eylemlerde ve bu tür hareketlerde bulunmuşlardır ve ben bunlara diyorum ki Türkiye de nasıl bir paralel örgüt çıkmışsa Kahramanmaraş'ta da bu kişiler bana göre paraleldir. Yıllardır bu vakfın vakfiyesini açıklamamaktadırlar. Bu vakfiyeyi neden açıklamıyorlar. Halkın parasıyla kurulan ve yapılan bu camiye ne şekilde el atmışlar ve ele geçirmişlerdir. Bu camiinin altında ki işyerlerini hangi güçler kiraya vermektedirler. Buna kim göz yumuyor. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Kahramanmaraş'a gelidiğinde Abdulhamithan Camii'mize gelip ziyaret etmişti. Bu camimiz şu an bazı kişilerin eline geçmiştir. Kahramanmaraş halkının camisi olması gerekirken vakfa ait bir cami olmuştur. Burada ki görevli kendini bu şehrin üzerinde görmektedir. Bu görevlide bir imamdır. Bu imam yıllardır bu memlekette siyasetin en ön cephesinde görünmeyi kendine bir meslek edinmişdir. Diyanet Başkanlığı'nada sesleniyorum. Kahramanmaraş Abdulhamithan Camii'sinin vakfının kamuoyuna açıklanmasını istiyorum. Bu kampanyaya tüm Kahramanmaraş'ın destek vermesini istiyorum ve Abdulhamithan Camii'sine sahip çıkılmasını istiyorum. Kurtuluş bayramımıza yakın bir günde düzenlediğimiz bu imza kampanyasına tüm şehrin destek vermesini rica ediyorum."
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz