İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha da geride bırakırken, geriye dönüp baktığımızda birçok olaya şahit olduk, imza attık. Siyasi gelişmeler, doğal afetler, cinayetler, depremler, savaşlar, düğünler, davetler, seçimler ve daha fazlası. 2018 kimimiz için unutulmaz, kimimiz için hatırlanmak istenmeyen bir yıl olurken, özellikle ekonomik alanda Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılar geride bıraktığımız yılın son aylarına damga vurdu. 2018’in ilk aylarında ise Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarla El Bab, Azez, Cerablus, Afrin, Racu ve Cinderes’i terör örgütlerinden temizlemesi insanların hafızasında önemli bir yer edindi. Gündemin en önemli konularında mikrofonlarını uzatarak görüş ve önerilerini gazetemiz sütunlarına yansıttığımız halk röportajlarına, ‘2019’dan beklentileriniz neler?’ sorusuyla devam ettik. Mikrofonlarımıza konuşan Kahramanmaraş halkı, özellikle 2018’in sıkıntılı geçtiğini ancak 2019’dan umutlu olduklarını söylediler. Kimileri 2018 yılı içerisinde ev sahibi, kimileri ise atanarak iş sahibi olurken, 2018’in unutulmaz izler bıraktığını da sözlerine eklediler.

İşte Kahramanmaraş halkımızın 2019’dan beklentileri;

“MUTLU OLMASINI BİLENE HER YIL GÜZELDİR”

Kazım Ünsal

Mutlu olmasını bilen insana her yılın ayrı bir güzelliği vardır. 2018 yılı benim için gayet güzel geçti. Ekonomik anlamda, iş bakımdan biraz sıkıntılarımız oldu tabi ki ve piyasalar da şuan da durgun. 2019 yılında bu sıkıntılarımızın geçmesini ve ekonomik açıdan refaha ulaşmayı bekliyorum. 2019 yılının öncelikle şehrimize, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

“YENİ YILDA TEK İSTEĞİM ÜNİVERSİTE KAZANMAK”

Yunus Emre Bakır

2018 yılı benim için gayet güzel geçti hatta 2019 yılının da bu güzellikte geçmesini umuyorum. Yeni yıldan bir öğrenci olarak tek beklentim üniversiteyi kazanmak. Şuan için hayatımda daha öncelikli bir beklentim yok. Derslerime öncelik verdim ve derslerime çalışıyorum, iyi bir üniversite kazandığımda da bütün beklentilerim gerçekleşmiş olacak.

“2018’DE EV SAHİBİ OLMUŞTUM, ASLA UNUTMAM”

Fatma Kumaş

2018 yılı ben ve ailem için çok güzel geçti. Allah nasip etti ve bir ev sahibi oldum bu açıdan çok mutluyum. Yuvamda çocuklarım ile birlikte gayet huzurlu ve mutlu bir yıl geçirdim. 2019 yılından da aynı güzellikleri ve mutlulukları bekliyorum. Herkesin güzel bir yıl geçirmesini diliyorum.

“2019’DA ORDUMUZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Alaaddin Çırak

Geride bıraktığımız 2018 yılı benim için gayet güzel geçti. 2018 yılında ülke olarak  yaşadığımız en önemli olay şüphesiz ki Suriye’ye yapılan Zeytin dalı ve Afrin operasyonuydu. 2019 yılından da Terör örgütlerine yönelik yapılacak olan Sincar Operasyonu’nda tüm ordumuza Allah’tan güç kuvvet diliyorum. İnşallah bu operasyon da diğerleri gibi başarıyla sona erer. 2019 yılının hayırlar getirmesini, öncelikle şehrimiz ve ülkemiz için güzelliklere ev sahipliği yapmasını diliyorum.

“2019’DEN BEKLENTİLERİMİZ YÜKSEK”

Halil Gülaç

2018 yılı ekonomik anlamda iş camiasında çok durgun geçti. Piyasalarımız her alanda istikrarsız bir şekilde ilerliyor. 2019 yılından iş konusunda çok yüksek beklentimiz var. ekonomik açıdan bir kalkınma bekliyoruz çünkü bir ülkede ekonomi düzelirse her şey hallolur.

“2018’DE EKONOMİK OLARAK ÇOK YIPRANDIM”

Erdoğan Çırak

2018 yılı benim için çokta güzel geçmedi çünkü iş yeri açtım sonra iflas ettim. Bu anlamda ekonomik olarak çok yıprandım. Ülkemiz gerek dış güçlerin gerekse de içimizdeki bazı sorunlar nedeniyle çok fazla ekonomik saldırı altındaydı ve ekonomimiz de çok kötüydü. 2019 yılında bu açıdan biraz daha toparlanabilmeyi istiyorum. Ekonomi iyi olursa biz insanlar da iyi olur. O bağlamda öncelikli düşüncem ekonomimizin güçlenmesi. Sizin aracılığınızla Tüm İslam aleminin sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmesini diliyorum.

“SAVAŞ VE TERÖR OLAYLARI SON BULSUN”

Ali Rıza Altınkaya

2018 yılı ülkemiz açısından pek iyi geçmedi. Savaş ve terör olaylarının yoğunlukta olduğu bir yıldı. 2019 yılında bu olayların hepsinin son bulmasını temenni ediyorum. Güvenli ve huzurlu bir yıl geçirirsek, her türlü olumsuzluğun da üstesinden geliriz. Yeni yıl tüm Müslüman kardeşlerimiz için mutlu ve huzurlu bir yıl olur inşallah.

“2018’DE ATAMAM GERÇEKLEŞMİŞTİ, O YÜZDEN ÇOK ÖNEMLİ”

Çilem Kara

2018 yılı benim için çok güzel geçti. Ben sağlıkçıyım ve 2018 yılında atamam gerçekleştirildi. Bu benim için çok önemli ve hayatımı büyük olasılıkta etkileyen bir gelişmeydi. İnşallah 2019 yılı da 2018’den daha güzel geçer ve bu yıl bol bol şehir dışına çıkıp gezebilirim. Herkese iyi seneler diliyorum.

“EKONOMİK AÇINDAN 2018’DE SIKINTI ÇEKMİŞTİK”

Neslihan Yıldız

2018 yılı benim için çok zor geçti çünkü benim hasta bir çocuğum var ve eşim yurt dışında çalışıyor. Ekonomik açıdan çok büyük sıkıntılar çekiyorum. 2019 yılının, geride bıraktığımız yıldan daha güzel geçmesini temenni ediyorum. Ülkemiz için de barış ve huzur istiyorum. İnşallah milletçe çok mutlu oluruz.

“DÜNYADA SAVAŞ BİTSİN”

Elif Kiraz

2018 yılı benim için gayet güzel geçti, bir sıkıntımız yoktu çok şükür. Dünyada savaş bitsin istiyorum kendimden önce vatanımı düşüyorum vatanımız için her şeyin hayırlısı olsun. Şahsi olarak yeni yıldan pek bir beklentim yok ama yeni yılın bizlere, bütün insanlığa, ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini, güzelliklere sahne olmasını diliyorum.

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz