2004-2014 yılları arasında Büyükşehir Yasası ile birlikte kapatılan Beyoğlu Belde Belediye Başkanı olarak görev yapması sebebiyle Türkoğlu’nun bütün sorunlarına hakim olan Osman Okumuş, 30 Mart 2014’de gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti’nin Türkoğlu Belediye Başkan Adayı olarak seçimi kazanmıştı. Göreve geldiği ilk günden itibaren ilçedeki eksiklikleri belirleyerek çözüm için kolları sıvayan Başkan Okumuş, ilçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla başarılı bir 5 yılı geride bıraktı. Kısa sürede yapımını tamamladığı belediye hizmet binası, kent meydanı, Lojistik Merkez, Kapalı Cezaevi, eğitim binaları ve sosyal tesislerin yanı sıra sayılamayacak birçok projeyle Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’ın 3. metropol ilçesi yapmak hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Başkan Okumuş, insan odaklı ve bulunduğu bölgeye can suyu olan projelerle ilçesinin her noktasını yatırımla zenginleştirmesiyle taraflı tarafsız bütün kesimin dikkatini üzerine çekti. İlçesine yaptığı birbirinden başarılı hizmetlerle 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi’nde bir kez daha AK Parti’nin Türkoğlu Belediye Başkan Adayı olan Başkan Okumuş, yeni bir seçim çalışması içine girdi. Ayrıca sadece AK Parti’nin değil, Cumhur İttifakı’nın da Türkoğlu Belediye Başkan Adayı olan Osman Okumuş’a hayırlı olsun ziyaretlerinin ardı arkası kesilmezken, Manşet Gazetesi olarak bizde bir ziyarette bulunduk. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, Yazı İşleri Müdürümüz Mahmut Beyaz ve ekibimizi makamında ağırlayan Başkan Okumuş, hem geride bıraktığı beş yılın değerlendirmesini yaparken hem de 31 Mart seçimleri için hedeflerini anlattı.

TÜRKOĞLU’NDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM SAĞLADIK”

Türkoğlu’nun eksikliklerini bilerek göreve başladıklarını ve bu kapsamda hızlı bir şekilde projelerini hayata geçirdiklerini aktaran Başkan Okumuş, “2004-2014 yılları arasında Beyoğlu Belediye Başkanı iken aynı zamanda Türkoğlu’nu görme fırsatımız oluyordu. Burayla ilgili eksikliklere tabiri caizse çalışmıştık. 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile birlikte beldeler kapandıktan sonra vatandaşlarımızın ve AK Partimizin teveccühüyle aday gösterildim ve belediye başkanı olduk. Tabi biz hazırlıklıydık, projelerimiz hazırdı ve hızlı bir şekilde başladık. Sorunların en başında Kahramanmaraş’a yakınlıktan dolayı gelen memurların burada kalmaması, Kahramanmaraş’tan gidiş geliş yapmalarıydı. Malumunuz bir yerin kalkınması için göç alması, memur veya işçilerin buraya gelmesi gerekiyordu. Bunu sağlamak için sorunların neler olduğunu tartıştık, sosyal donatı alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, meydan, konut ve spor tesisleri gibi alanlarda eksikliklerin olduğunu gördük. Bunları kısa zamanda gerçekleştirdik. İyi bir dönüşüm sağladık, gerçekten Türkoğlu’nda 2014 yılından sonra büyük bir atılım içerisine girdik. Tabi Kahramanmaraş doğu batı ekseninde tıkanmış durumda. Adana yol çıkışı olarak, Nurdağı’na kadar bu yatırımları Türkoğlu’na çekmek için gerek iş adamlarımızla gerek milletvekillerimizle gerekse de Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmalara koyulduk, büyük yatırımlar aldık. Büyük bir dönüşüm sağlandı” dedi.

HALKA DOKUNDUK, SORUNLARI HIZLICA ÇÖZDÜK”

Geride kalan beş yılda gece-gündüz demeden çalıştıklarına değinen Başkan Okumuş, halka dokunarak sorunları hızlı bi şekilde çözdüklerini belirterek, “Geçtiğimiz aylarda cezaevine 400 civarında memur geldi, bu memurların şuan da yüzde 90’ının üzerinde bir kısmı Türkoğlu’nda kalıyor. Vatandaşlarımız, memurlarımız işçilerimiz Türkoğlu’nu çok beğeniyorlar. Burada en büyük etken belediye personelimizle beraber insanlara olan yakınlığımız, halka dokunabilmemiz, sorunları hızlı bir şekilde çözebilmemizdir. Türkoğlu’nda vatandaşların konforlu bir şekilde yaşayabilmesi için proje üretmek ilk hedefimizdi, bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Tabi bu süreçte gece-gündüz çalıştık. Büyük dönüşümler sağladık. Devlet yatırımlarında bile gittik bizzat uğraştık. Bunun neticesinde belediye başkanlığımızın verdiği tecrübeyle her kesimden büyük yatırımlar aldık ve Türkoğlu, Türkoğlu oldu” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Yeni dönemde iddialı olduklarını ve Türkoğlu’ndaki değişim ve dönüşü devam ettireceklerinin altını çizen Osman Okumuş, “Geride bıraktığımız beş yılda iyi bir değişim yakaladık, 2024’e kadar Türkoğlu’ndaki değişim ve dönüşümü devam ettireceğiz. Önümüzdeki beş yıllık süreç içerisinde belediye başkanlığının vermiş olduğu tecrübeyle beraber daha büyük projeler gerçekleştireceğiz. Tabi iki tip belediye başkanı vardır. Örneğin ayın 10’unda İller Bankası’nda bize para gelir, o para buranın sabit masraflarına gider. Bizim tüccar kafasıyla düşünerek para üretmemiz gerekli. Bizim bu süreçte çok başarılı projelere imza atmamızın sebebi, arsa alım satımlarında, konut yapım satımlarında, hazine arazilerinin satışından yüzde 40’ının belediye aktarılması konusunda önemli mücadeleler verdik ve bütçemizi üç katına çıkarttık. Bu çalışmalar yine devam edecek. Çok harika bir meydan projemiz vardı, orayı genişleteceğiz. Hükümet Binası yaklaşık üç dört aya kadar yeni yerine taşınacak. Hükümet Konağı’nın eski yerini de yıktıktan sonra orayı da tören alanı yapacağız. Liseye 20 dönüm yer verdik, milletvekilimiz Habibe Öçal’ın çalışmalarıyla programa alındı, liseyi de taşıdığımız zaman orayı da dönüştüreceğiz. Yani ilçe bazında, hatta bazı şehirleri de geçecek büyük bir meydana kavuşacağız” şeklinde konuştu.

HALKIMIZN ZENGİNLEŞMESİNİ SAĞLAMAK HEDEFİMİZ”

Türkoğlu’nda alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladıklarını, ilerleyen süreçte sosyal beleyeciliğe ağırlık vereceklerine değinen Başkan Okumuş, sözlerine şu şekilde devam etti, “Belediye başkanları olarak AK Parti ile beraber artık alt yapı ve üst yapı işlerinde sorunları çözdük, sosyal belediyecilik alanında çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Bu sosyal belediyecilik noktasında kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize yönelik projelerimiz var. Önümüzdeki günlerde İnşallah bu projelerimizi de açıklayacağız. En önemli şey insanlarımızın esnaflarımızın ve halkımızın zenginleşmesini sağlamak. Bunun için de birçok yatırımı buraya getirmek. Daha önceki yıllarda Kahramanmaraş’taki Mülteci Kampı’nı Türkoğlu’na getirmek için uğraştım ben örneğin. Birçok insan şaşırdı ama ben projenin şurasındaydım; 25 bin kişilik mülteci kampı kurulacak, 200-300 milyon TL para girecek, aylık Suriyelilere verilen paranın birçok kısmını esnaf arkadaşlarımız kazanacaklardı. Biz bunu mücadelesini vermiştik. Kulağımıza hoş gelmese bile bir cezaevi yatırımımız var örneğin. Şuan bitti, 230 milyon TL’lik bir yatırım oldu. Bin 500 personel çalışacak, 400 çalışan şuan geldi. Cezaevinde 5 bin mahkum kalacak, bu mahkumların yakınları gelecek. Mahkum yakınlarının içerisinde son yılları kalanlar belki burada ev tutacak. A’dan Z’ye birçok alanda vatandaşlarımız zenginleşecek. Biz bunun mücadelesini veriyoruz.”

EKONOMİSİ EN İYİ İLÇELERDEN BİRİ OLACAĞIZ”

Türkoğlu’na kazandırdıkları Organize Sanayi Bölgeleri ile işsizlik sorununu ortadan kaldırdıklarını belirten Okumuş, Türkoğlu’nun her geçen gün nüfusunun arttığına dikkat çekerek, “Yeni dönemde Büyükşehir Belediyemizle beraber Gıda Organize Sanayi Bölgesi ve Metal Organize Sanayi Bölgesi için çalışacağız. Şuan da yerlerinin tahsisleri yapıldı, inşallah buralar da bittiğinde 5 bin kişi çalışacak. Yani Kahramanmaraş’ımızın dondurmacıları, bibercileri buradan faydalanacak. Lojistik Merkezi’ni bu dönemde bitirdik ama faaliyete geçemedi. Lojistik Merkezi’nin faaliyete geçmesi için mücadele vereceğiz. Organize Sanayi’de 29 tane fabrikamız var, 7 fabrika faaliyete geçti, 12 tanesinde de çalışmalar devam ediyor. Türkoğlu’nda işsizlik hemen hemen yok şuanda. Bu çalışmalar bittiğinde işsizlik tamamen bitecek, büyük göç alacağız. Şuan da 11 ilçe içerisinde nüfusu en hızlı artan ilçelerden bir tanesi Türkoğlu. Bankalar, marketler her geçen gün artıyor, sanayi alanlarında büyük bir artış yaşanıyor. Gıda ve Metal Organize Sanayi Bölgesi ile beraber üç tane organize sanayi bölgemiz olacak. Kılılı bölgemizde de Organize Sanayi Islah Bölgesi var, şuan da 44 civarında fabrikamız var. Kahramanmaraş’ın ekonomik anlamda en iyi ilçelerinden bir tanesi olacak Türkoğlu. Burada yaşayan insanlarımıza önümüzdeki süreçte rahatça yaşayabileceği mekanlar, konforlu alanlar oluşturacağız. Bizim AK Partimizin istediği de bu zaten. Belediye başkanlarının refah seviyesini yükseltmesi noktasında çalışmalar yapmaktı. Biz iş adamlarıyla olan ilişkilerimizde, belediye personellerimize ya da mühendislerimize bile talimatlar vermişiz işlerinin kolaylıkla yapılması noktasında. Sanayicilerimizi biz seviyoruz, çünkü istihdam yaratıyorlar. Sanayici sayesinde ekonomi gelişiyor” dedi.

AYLIK 50-100 MİLYON TL ARASINDA PARA AKIŞI OLACAK”

Eğitim alanında da önemli yatırımları Türkoğlu’na kazandırdıklarını anlatan Başkan Okumuş, “Eğitim alanında büyük sıkıntılar vardı. 2014’ten önce yüzde 90 civarında yıkım kararı vardı okullarımızın. Şuan da yüzde 80-90 civarında yeni yapıldı okullarımız. Tabi okulların kaliteli olmasıyla öğretmenlerimizde burada kalıyor. Biz bunu b ir basamak daha yukarı çıkarttık. Rektörlüğümüzle yaptığımız çalışmalar neticesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite’mize Mesleki Yüksekokul ve İslami İlimler Fakültesi kazandırdık. Bunu da kazandırırken, binaları belediye olarak biz yaptık, şuan da 600 öğrenci var, önümüzdeki yıllarda 2 bine yakın öğrenci olacak. Bütün bu çalışmalarla birlikte Türkoğlu’nda aylık 50-100 milyon TL arasında para akışı olacak ve halkımız zenginleşecek” açıklamalarında bulundu.

TÜRKOĞLU’NU METROPOL İLÇE YAPACAĞIZ”

Yeni dönemde gerçekleştirecekleri projelerle Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’ın 3. metropol ilçesi yapacaklarını dile getiren Başkan Okumuş, “Vatandaşlarımızın rahatça, konforlu evlerde yaşayabilmesi için müteahhitlerin önünü açtık. Mahir Ünal Caddesi üzerinde 14 kilometreyi 6 katlı hale getirdik. 6 katlı olunca müteahhitlerimiz de çoğaldı. 2014’den önce üç tane müteahhit vardı, şuan da 23 tane müteahhit var. Hızlı bir şekilde de binalar yapılmaya devam ediyor. Hatta son memur gelimleriyle beraber yer kalmadı. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da bunlara hız vereceğiz. Yeni projeler, yeni sosyal projelerle Türkoğlu’nu, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu metropol ilçelerinden sonra merkeze birleştirip üçüncü metropol ilçesi yapmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN EN YÜKSEK OYUNU TÜRKOĞLU’NDA ALACAĞIZ”

Sözlerinin devamında Cumhur İttifakı’nın önemine de değinen Başkan Okumuş, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin son on yılında özellikle benim hatırladığım kadarıyla iktidarımızın ve devletimizin en çok zorlandığı noktalarda destek verdiğini gördük. Daha önceki hükümetler döneminde yüzde 1 oyu olan bile iki üç tane bakanlık alıyordu, menfaate dayalı koalisyonlar oluşturuluyordu. Ama biz son on yılda şunu gördük, gerek başörtüsü olayında gerek başkanlık sistemiyle ilgili anayasal değişikliklerde, referandumda, terörle mücadele noktasında, özellikle de 7 Haziran’da büyük destek verdi. Özellikle 7 Haziran’da Türkiye koalisyonla yönetilecekti, MHP, her türlü bakanlık, başbakanlık verilmesine rağmen kabul etmedi ve 1 Kasım’da yapılan seçim AK Parti’nin iktidarıyla sonuçlandı. Bunların sonucunda da hiçbir karşılık beklenilmedi. 24 Haziran seçimlerinde ki destekleriyle beraber Cumhurbaşkanımızın başkan olması sağlandı. Bu durum MHP seçmeniyle AK Parti seçmeninde bir gönül birlikteliği oluşturdu. Bu gönül birlikteliği bizlerde de oluştu. Cumhur İttifakı’nın 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde de devam etmesi kararı alındı. Olması gereken de buydu. İki parti Cumhur İttifakı adı altında bundan sonra seçim çalışmalarına devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde MHP İlçe Başkanımızı ziyaret ettik, 31 Ocak’tan itibaren kendileriyle el ele, gönül gönüle Cumhur İttifakı’nın en yüksek oyunu Türkoğlu’nda almasını sağlamış olacağız. Bu vesileyle iktidarımızı, AK Partimizi hiçbir zaman söz konusu devletin bekası olduğunda yalnız bırakmayan MHP’ye, buradaki teşkilat başkanımıza ve üyelerine teşekkür ediyorum. Belediye seçimlerini hep beraber çalışıp kazanacağız İnşallah” şeklinde konuştu.

HALKIMIZDAN YOĞUN DESTEK BEKLİYORUM”

Son olarak Türkoğlu halkına seslenen Başkan Okumuş, “Türkoğlu halkımız bizim belediyecilik alanındaki çalışmalarımızı gördü. Halkla ilişkiler noktasında hiçbir sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızla 2019-2014 belediyeciliğinde Kahramanmaraş’ı bırakın, Türkiye’de eş değer belediyelerden daha çok Türkoğlu’na yatırım getirecek potansiyele sahibiz. İnşallah değişim, dönüşüm, değer daha da fazla olacak. Bu vesileyle vatandaşlarımızdan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yoğun bir şekilde destek bekliyorum” dedi.

Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu ise misafirperverliğinden dolayı Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a teşekkür ederek, yeniden Türkoğlu Belediye Başkanı olarak aday gösterilmesi sebebiyle hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz