Ülke geneli ve yurt dışından 30 bin öğrenciyi harekete geçiren ‘Kuşlara bir umut’ isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Süleyman Şah İlkokulu’nda bir dizi etkinlik düzenlendi. Okul Müdürü Veli Öksüz koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler öğrenciler, fırça ile kağıt rulolara pekmez sürüp ardından bulgur ve kuş yemine batırarak kuş yemliklerini hazırladılar. ‘Kuşlara bir damla umut’ projesi kapsamında öğrenciler tarafından yapılan kuş yuvaları ve yemlikler, okul çevresindeki ağaçlara ve çeşitli noktalara asıldı. Projeyle birlikte öğrencilerin sorumluluk duygusunun artırılması hedeflenirken, sokakta yaşayan yardıma muhtaç hayvanlara karşı daha duyarlı davranılması gerektiği öğretildi.

“ÖĞRENCİLERİN SORUMLULUK DUYGUSUNU ARTIRIYOR”

Etkinliğin koordinatörü Süleyman Şah İlkokulu Müdürü Veli Öksüz, gazetemize yaptığı açıklamada, projeye velilerin de destek sağladığını belirterek, “Birlikte yaşadığımız, doğadaki dostlarımız olan kuşları soğuk kış günlerinde hatırlamak ve onlara yardımcı olmak amacıyla öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bu etkinliği hazırladık. Mevsim şartları göz önüne alınarak, ileri ki günlerde etkinliği sürdürmeyi düşünüyoruz. Böyle etkinlikler öğrencilerimizin küçük yaşta duyarlı davranmalarını, sokakta hayvanların da bir canlı olarak yardıma muhtaç olduğunu öğretiyor. Bu da küçük onların sorumluluk alabilme yeteneğini artırıyor. Bu duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KUŞLARIN DA YAŞAMAYA HAKKI VAR”

Projeye katılarak kuşlar için yuva hazırlayan 4. sınıf öğrencilerinden Melis Özmen, duygularını şu şekilde anlattı, “Öğretmenlerimiz bir gün kuşlar için çalışma yapacağımızı söylemişti. Ben kuşları gerçekten çok seviyorum. Sonra öğretmenlerimizle birlikte kuşlar için yuvalar yaptık. Fırça ile kağıt rulolara pekmez sürüp ardından bulgur ve kuş yemine batırarak kuş yemlikleri hazırladık. Hazırladığımız yemlikleri de hem okulumuzun bahçesindeki hem de çevredeki ağaçlara öğretmenlerimizin de yardımıyla astık. Kuşların da yaşamaya hakkı var, onlar bizim gibi güçlü değiller, soğukta kalıyorlar, sıcak bir yuvaları bile yok. Biz bu yuvalarla onlara daha güvenli bir ortam hazırladık” dedi.

“BÜTÜN OKULLARDA YAPILMALI”

Bir diğer öğrencilerden Rümeysa Çiçek ise, “Kuşlar için çalışma yapmak beni çok mutlu etti. Ben de önceki arkadaşım gibi kuşları çok seviyorum. Bizim de evimizde kuş var ve hergün onunla oynuyorum, onunla ilgileniyorum. Konuşturmaya da çalışıyorum ama dışarıdaki kuşların pek de iyi bir ortamı yok. Benim kuşum sıcak evimizde kafesinde ama diğer kuşlar bu soğukta saklanacak yer arıyorlar. Onlara bunu bilerek yardım ettim ve beni çok mutlu etti. Bence bunu bütün okullarda öğrenciler yapmalı. Her yerde kuşlar için yaşam alanları oluşturulmalı. Öğretmenlerimize bizlere yardım ettiği için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz