Ozonun öncelikle atmosferde bir gaz olduğunun altını çizelim. İkinci Dünya Savaşı’nda ilk defa Almanlar kendi askerlerine uygulayarak savaş alanında daha cesaretli, zinde, enerjik, yorgunluğa karşı dayanıklı olmak için kullanmış ve uygulamışlardır. Ozon; 3. oksijen atomundan oluşan molekülleriyle renksiz bir gazdır. Daha çok atmosferin üst katmanlarında yer alır oksijen allotropudur. Toplum olarak zor dönemlerden geçsek de ruh ve beden sağlığımız için yaşam tarzımız eskisi gibi olmasa da günümüz şartlarına ayak uydurmaya ve ayakta durmaya çalışsak da her şeyin başı sağlıksa, kendimize ailemize çevremize ne kadar duyarlıyız, sağlığımız için fedakârlıklar yapıyor muyuz?

Kendi sağlığımıza bile zaman ayıramadığımız şu zor günlerde en azından stresten uzak bir hayat yaşantımız olsun temennisi diyorum. Ozon gazı kan yoluyla vücuda verilir ayrıca eklem aralığı ve deri altı enjeksiyonları uygulanır, performans artırıcı özelliğide vardır. Zenginleştirilmiş oksijen diyebiliriz. Güneşin yaydığı yüksek enerji yüklü ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu bir filtre mekanizması oluşturarak biyolojik dengenin korunmasına yardımcı olur. Vücudumuzun oksijeni daha verimli kullanmasını, kan akışını ve dolaşımını olumlu olarak etkiler.

Tıbbi Ozon tedavisi geçerliliğini kanıtlamış olup dünyada yaşam kalitesini artırmıştır. Bağışıklık sistemini harekete geçirip vücut direncini artırmasına büyük katkı sağladığı gibi hücresel hasarı önleme işlevi görür. Tıbbi Ozon tedavisini sadece ihtiyacı olan değil profesyonel sporcuların antrenman esnasında ve müsabaka döneminde kullandıkları bilinmektedir. Sporcu sakatlanmalarında kas ve eklem yırtılması ve ağrılarında kıkırdak dokularının bozulmasında potansiyel olarak mükemmel bir tedavi edici özelliğe sahiptir.

Bağışıklık sistemimizi tahriş edici hücresel zarar verici mikrobiyoloji aktivite olduğunda önemli bir işlevi olduğunun da altını çizelim. Ozan yağının da, cildimize, egzamalara, sivilcelere, uçuklara, deri gözeneklerinin beslenmesinde iyi bir tedavi edici özelliği vardır. Ozon tedavisi güçlü bir oksitleyici olduğu için Ozon gazı tıbbi sınıf oksijen kaynaklarından olup lisanslı yerlerde yaptırmayı, ayrıca doktor kontrolünden geçmeyi unutmayalım. Sağlıkla hoşça kalın...