Onikişubat İlçesi, Haydarbey Mahallesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün karşısında bulunan ve 6 ayrı şubesiyle başarının tesadüf olmadığını kanıtlayan Özel Mirza Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 7’inci şubesini Kahramanmaraş’a açtı. Öncelikli amacı insanların ağız ve diş sağlığındaki kalitesini arttırmak olan ve bunun yanında ücretten önce insanların sağlığını düşünen Özel Mirza Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, dolgu, diştaşı temizliği gibi hizmetlerden daha zor sayılabilecek implant, ortodonti, gülüş tasarımı, beyazlatma gibi daha karmaşık tedavilere kadar her türlü diş hekimliği hizmetlerini hastalarına sunuyor. Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Özel Mirza Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği İşletme Sahibi ve Diş Hekimi Ulaş Alpay Mirzaoğlu, amaçlarının kaliteli bir hizmet sunmak olduğunu vurguladı.

İşte Özel Mirza Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği İşletme Sahibi ve Diş Hekimi Ulaş Alpay Mirzaoğlu ile yaptığımız röportajın detayları…

İLK KRİTER HASTALARIN İHTİYACI
Kahramanmaraş’a neden böyle bir kurum kurmayı gerek duydunuz?

Biz bir bölgede bu tür girişimde bulunurken aslında ilk kriter olarak hastalarımızın ihtiyaçlarını baz alıyoruz. Bir şekilde hastalarımızdan gelen talep doğrultusunda o bölgede bir şube açma kararı alıyoruz. Kahramanmaraş’tan gelen talepler bizi böyle bir yatırıma teşvik etti. Yaklaşık 15 yıllık diş hekimliği tecrübemiz sebebi ile birçok farklı bölgeden hastalarımız hatta daha da ötesi diyebileceğimiz dostluklarımız gelişti. Bunun sonucu olarak farklı bölgelerde de bizi tanıyan, seven ve bize güvenen birçok hasta grubumuz var. Onlardan bu şekilde talep geldiği için bizde şubeleşerek hastalarımızın kendi bulundukları bölgede kaliteli diş hekimliğine ulaşmalarını sağlamayı amaçladık.

“HER SORUN İÇİN FARKLI ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLİYORUZ”
Kentte aynı hizmeti veren en temek farkındalığınız nedir dersem ne dersiniz?

Mirza diş klinikleri olarak en temel amacımız; kaliteli diş hekimliği hizmetlerini toplumu her kesimine ulaştırmak diyebiliriz. Belki de farkımızda burada ortaya çıkıyor bizim kliniklerimizde her hastamızın yaşını, sosyal durumuna, kendi beklentisine, bütçesine uygun tedavi planları yapılıp hastalarımızın bilgisine sunulur. Eğer hastamızda bizim ona sunduğumuz tedavi planını kabul ederse tedavileri başlar. Kısacası her sorun için farklı çözümler üretebilir ve hastamıza en uygun olanını seçip uygulayabiliriz. Bu toplumumuzun daha geniş kitlesine ulaşmamızı sağlar.

“MUAYENELERİMİZ ÜCRETİZ”
Kahramanmaraş halkına ücretsiz olarak verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

Muayene, film çekimi, tedavi planlaması, hasta bilgilendirme gibi hizmetlerden kesinlikle ücret alınmamaktadır. Bunun dışında ücretli bir tedavi planı varsa bu hastalarımıza anlatılıp, onay alındıktan sonra tedaviye başlanmaktadır.

“VATANDAŞLARIMIZ MUTLAKA DÜZENLİ OLARAK DİŞ KONTROLLERİNİ YAPTIRSIN”
Halka sesleniş çağrısı?

Ne yazık ki toplumumuz ağız ve diş sağlığı konusunda gerekli olan özeni göstermemekte hatta ağrısı olmadan asla diş hekimine gitmemektedir. Bu olan sorunların daha da büyümesine ve bazen geri dönülmez noktalara gelmesine sebep olmaktadır. 6 ayda bir düzenli muayenelerin amacı aslında bunu engellemektir. Sorunların daha fazla büyümeden tespit edilip daha kolay bir şekilde çözümlenmesini sağlamaktır. Halkımıza çağrımız mutlaka düzenli olarak diş kontrollerini yaptırmalarıdır. Devlete bağlı olan ağız ve diş sağlığı merkezleri, bizim gibi özel klinikler ve özel muayenehaneler gibi birçok kurum bu konuda hizmet için vardır. Bunlardan herhangi birinde düzenli kontrollerinin yapılıp tedavi ihtiyaçlarının belirlenmesi ve sorunlar daha fazla büyümeden önüne geçilmesi gerekir. Bu toplum olarak ağız ve diş sağlığı seviyemizi daha iyi seviyelere taşıyacaktır.

“YAPIMIZI İLERİ SEVİYELERE TAŞIMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ”
İlerleyen dönemlerde hedefleriniz nelerdir?  
Bizim her zaman hedeflerimiz aynıdır. Kaliteli diş hekimliği hizmetleriniz toplumun her kesiminin kolayca ulaşabileceği hale getirmektir. Yıllar geçse de bu hiç değişmez. Mevcut yapımızı daha da ileri seviyelere taşımak için her gün çok çalışıyoruz ve hasta memnuniyetimizi her zaman ön planda tutuyoruz. Biz bu yola çıkarken hasta memnuniyetimizi kendimize hedef olarak koyduk. Hastalarımız bizi 5 yıl sonra nereye taşırsa orada olmak isteriz birlikte nice mutlu yıllara diyelim…

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz