Dulkadiroğlu ilçesi İsmetpaşa Mahallesi, Trabzon Bulvarı üzerinde 1994 yılında hizmete giren Özel İdare İş Merkezi, 2 bin 110 metrekare alana kurulu sarı, mavi ve kırmızı renklerle kentin hemen hemen her yerinden görünüyor. Yaklaşık 90 bölümden oluşan binada, Dulkadiroğlu ve Onikişubat Kaymakamlığı gibi resmi kurumların yanı sıra, birkaç iş yerinin yer aldığı Özel İdare İş Merkezi’nin neredeyse yüzde 60’lık bölümü ise kullanılamıyor.

SÜREKLİ OLUMSUZLUKLARLA GÜNDEME GELİYOR!

2011 yılında tahminen 28 milyon lira bedelle satılmak istenen binanın satış işlemi gerçekleşmeyen bina, İl Özel İdaresi'nin kapanmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine devredildi. Son yıllarda yıkılacağı söylenen binanın, ciddi masraflardan dolayı yıkılmasının ertelendiği de iddia ediliyor.

Neredeyse yarısının kullanılamaması nedeniyle Google’da ‘dünyanın en saçma binası’ olarak arama yapıldığında ilk sırada yer alan sarı, kırmızı ve mavi renkli Özel İdare İş Merkezi, olumsuzluklarla gündeme gelmeye devam ediyor. Özel İdare İş Merkezi’nin esnafları, özellikle geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı tamamlanan ve hizmete açılan lavaboların elektriksiz ve kapalı olmasından şikayet ederken, yetkililerden yardım bekliyor.

“AKŞAMLARI GİRMEYE KORKUYORUZ”

Özel İdare İş Merkezi esnaflarından Ali Murat Danış, geçtiğimiz aylarda hizmete açılan lavaboların erkek bölümünün çoğu zaman kapılarının kilitli olduğunu, çoğu zaman da elektriklerinin olmadığını söyledi. Danış, “Uzun yıllardır Özel İdare İş Merkezi’nde esnaflık yapıyoruz ama son yıllarda gerçekten hep bir olumsuzluk var. Güvenlik maalesef yok, sürekli asansörde kalmalar yaşıyoruz, temizlik derseniz sıfır. Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi en alt kata erkekler, bir üst kata ide kadınlar için lavabo ve mescit yapımına başlamıştı. Bu da bizi haliyle sevindirmişti. Dört gözle lavaboların açılmasını bekledik, açıldı ama hep bir eksiklik var. Kadınlar bölümünde çok fazla sıkıntı olmuyor ama alt kattaki erkek lavabosu hep kapalı. Tabelalarla yoldan geçen vatandaş bile ihtiyacını gidermek için buraya giriyor ama kapalı olunca geri dönüyor. Geceleri ise daha kötü güvenlik olmaması sebebiyle lavaboya giremeyenler, aradaki karanlık yeri pisliyorlar. Madde bağımlılarından ve balicilerden akşamları buraya girmeye korkuyoruz. Biz yetkililerden yardım bekliyoruz, lütfen biraz hassasiyet gösterilsin. Erkek lavabolarımız açılsın, elektriği gelsin” dedi.

Esnaflardan Ahmet Purtaş da aynı sıkıntıları yaşadıklarını belirterek, yetkililerin Özel İdare İş Merkezi’ne ilgi göstermesini istedi.

(Haber: Aziz Çevlik)

Editör: Mahmut Beyaz