Sosyal sorumluluk projelerine her geçen gün bir yenisini daha ekleyen ve hayata geçirdiği projelerle insanların yüzlerini güldüren Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek’in vizyonu doğrultusunda çalışmalarınıza hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Kariyer Günleri kapsamında kentin vizyon projesi Expo 2023’ü lise lise dolaşarak öğrencilere anlatan Başkan Mahçiçek, şimdide Onikişubat Belediyesi ile Sinema Günleri’ projesi dahilinde öğrencilere sinema sürprizi yaptı. Onikişubat Belediyesi’nin aldığı biletlerle peyderpey ‘Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ filmine giden öğrenciler, Başkan Hanefi Mahçiçek’e teşekkür etti.

7 BİN ÖĞRENCİ FİLMİ İZLEYECEK
Konuyla ilgili konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları kaydetti: “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda liselerimizi gezdik ve onlara EXPO 2023’ün şehrimize neler katacağını, proje zamanında kendilerine düşecek görevleri, kentimizin nasıl bir marka şehir haline geleceğini anlattık. Büyük bir sabır ve merakla bizi dinleyen öğrencilerimize yaşıtları olan Eren Bülbül’ün hayatının anlatıldığı filmin vizyona girmesiyle, sinemaya götürmeye söz verdik. 7 bin öğrencimizi bu kapsamda sinemaya götüreceğiz. Büyükten küçüğe vatanımız için feda edilen canları, hayatları ve geride kalanları bilsinler, görsünler istedik.

“MÜTHİŞ BİR İLGİ VAR”
Okullarımızdan şu ana kadar müthiş bir ilgi var. Tüm hafta boyunca okullarımız gelmeye devam edecek belli bir koordinasyon içerisinde. Yarın da kırsal mahallemizden öğrencilerin geleceği programda sinemaya gitmeyen hiçbir öğrencimiz kalmasın istiyoruz. Daha önce ‘15/07 Şafak Vakti’ filmini 10 bin öğrencimize ve vatandaşımıza seyrettirmiştik. Çocuklarımızın ülkesinde olup bitenlere karşı haberdar olmaları, vatanına bağlı bireyler olarak yetişmeleri bizim için çok önemli.”

Etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrenciler ise şunları dedi:

Merve Tuğ
Bu filmi çok merak ediyordum. Uzun bir zamandır da filme gelmek istiyordum. Bizim sinemaya gelmemize vesile olan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e çok teşekkür ediyorum.

Elif İlayda Ceren
Kesişme: İyi ki Varsan Eren filmine geldiğim için çok mutluyum. Filmin Konusunu çok merak ediyordum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bilge Han Armut
Eren Bülbül hakkında merak ettiklerim vardı. Filmi izlemeyi çok istiyordum. Onikişubat Belediyesi’nin bize böyle bir imkan sağlaması bizim açımızdan çok güzel oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz