Türkiye, 31 Mart 2019 Pazar günü yerel seçimler için sandığa gidecek. Seçim heyecanı İlimiz Kahramanmaraş’ta da yaşanacak. Yerel seçimler öncesi geçtiğimiz aylarda partilerin Belediye Başkan adayları açıklanırken, Türkoğlu İlçemiz için ise AK Parti’den mevcut Belediye Başkanı Osman Okumuş bir kez daha aday gösterilmişti. Eski İlçe Belediye Başkanı Mustafa Taşhan’da AK Parti’den aday gösterilmeyince İlçede Bağımsız adaylığını açıklayanlardan olmuştu.

Her iki adayda çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürürken, dün ise Bağımsız aday Mustafa Taşhan, Kılılı mahallesinde toplantı düzenleyerek kendisine destek veren vatandaşlarla buluştu. Ancak yapılan bu mahalle toplantısında Türkoğlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Derviş Türk, sahneye gelerek mevcut Belediye Başkanı Osman Okumuş’u eleştiren bir konuşma yaptı. Derviş Türk konuşmasında, “Senden başkan olmaz, 2014 seçimlerinde oy verirken keşke elim kırılsaydı da vermeseydim,  3,5 zengin cukkacıyı almış yanına bizi dahi tanımız oldu“ diyerek tepkisini dile getirdi. Sayın Türk belki eleştirisinde haklı olabilir ama kişisel bir sorunu hele de bir oda başkanının çıkıp ta siyasetin içine alet etmesi hoş bir durum değil. Burada ilginç olan aslında bir oda başkanının çıkıp ta halkın seçtiği bir Belediye Başkanını sert bir dille eleştirmesidir.

Osman Okumuş çalışmadı diye eleştiriliyor. Başkan Okumuş benim babamın oğlu değil,  5 yıl önce Türkoğlu nüfusu kaçtı, şimdi ise kaç, 5 yıl önce ilçede çok katlı apartman, kent meydanı, futbol sahaları, Belediye hizmet binası, Üniversite binası, Binicilik okçuluk eğitim merkezi, mesire alanları yoktu. Ancak Osman Okumuş İlçe Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana saydığım hizmetleri İlçe halkıyla buluşturdu. 5 yıl öncede Türkoğlu İlçesini herkes bilir adeta bir köy gibiydi. Ama şimdi Türkoğlu, Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri arasında yerini almış durumda. Bence eleştiriler yapıcı olmalıdır. Bir oda başkanının da herhangi bir siyasi konuya taraf olması görev yaptığı başkanlığına gölge düşürür