İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sözleri ile başlayan trafikte yaya önceliği seferberliği “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” uygulamasıyla devam ediyor. Uygulama çerçevesinde bu yıl da Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da sürücülere yaya önceliğini hatırlatmak amacıyla ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler kırmızıya boyanmaya başlandı. Proje kapsamda Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ve kurum müdürleri de temsili olarak Trabzon Caddesi üzerindeki ışıksız yaya geçidini kırmızıya boyadı. Gerçekleştirilen boyama işleminin ardından protokol üyeleri Cadde üzerinden geçen sürücülere broşür dağıtarak, yaya önceliğini önem vermelerini istedi. Daha sonra Vali Coşkun, Bankalar Taksi Durağı’ndaki şoförlerle bir araya geldi. Burada yaya önceliğiyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Coşkun, program sonrası yaptığı açıklamada “Bu çalışmalarla yaya önceliğini trafik kültürü bakımından toplumumuza kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.


 

“TRAFİK KONUSU HEM İLİMİZİN HEM DE ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİSİ”

Vali Coşkun, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ mottosuyla bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Tabii ki trafik konusu hem ilimizin hem de ülkemizin önemli sorunlarından birisi. Ekonomik boyutunun ötesinde can kayıplarına, yaralanmalarına, sakatlanmalarına neden olan bir toplumsal sorun. Bugün de bu etkinliğimizle yaya güvenliğini öncelemek için farkındalık çalışması yapıyoruz. İnşallah bütün bu çalışmalarla yaya önceliğini trafik kültürü bakımından toplumumuza kazandırmaya çalışıyoruz. Ben bu konuda bizlere destek veren bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarla biz yaya önceliğine, yaya güvenliğine ilişkin bu farkındalığı vatandaşlarımıza kazandırma gayreti içerisinde olacağız. İnşallah trafik kazalarının en aza indirildiği ölümlerin olmadığı günlere ulaşmak dileğiyle.”


 

“BU PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ise şunları söyledi: “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ ve ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ mottosuyla başlatılan proje 81 ilimizde de etkin bir şekilde uygulanıyor. Burada amaç trafikteki can güvenliğini en üst seviyede tutmak. Bunun içinde trafikte seyir halinde bulun sürücülerimize bu hususta gerekli bilinçlendirmeleri yapmak amacıyla zaman zaman ilimizde bilgilendirme eğitim faaliyetleri şeklinde bu projelerimiz devam edecek.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz