Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın;"Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte Türkiye ittifakı olarak hareket etmeliyiz" sözü gündemde tartışılmaya başlandı. Peki, ‘Kahramanmaraş İttifakı’ neden olmasın.

Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlarda teröristlerle girilen çatışmada 4 askerimizin şehit olduğu, 6 askerimizin de yaralandığı haberi bizleri derinden üzdü. (Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.)

Uzun yıllardır kanımızı emen bu terör belasını tam anlamı ile yok edebilmek için ‘Türkiye İttifakı’ şarttır.

Ülkemizin daha ileriye gidebilmesi için, sıkıntılarımızın elbirliği ile çözümü için ‘Türkiye İttifakı’ şarttır. İttifak yapılması halinde kazanan Türkiye olacaktır. Kazanan hepimiz olacağız.

Gelelim Kahramanmaraş’a. Sağduyulu, mantıklı ve aklı başında düşünen her Kahramanmaraşlı, memleketinin daha ileriye gitmesini, hak ettiği konuma kavuşmasını can-ı yürekten istemiyor mu? O halde; Kahramanmaraş ortak paydasında buluşmak için daha neyi bekliyoruz? Oluşturulacak ‘Kahramanmaraş İttifakı’nın bir parçası olarak elimizi taşın altına hep birlikte koymalıyız.

Nasıl ki 100 yıl önce Maraş halkı, topyekûn bir araya gelip düşmanı yurdundan söküp attı ise bizler de onların madalyalı torunları olarak neden İttifakı yeniden canlandırmayalım ki. (Geleceği sadece Allah bilir) ama şu anda görünen tabloya göre önümüzdeki seçimsiz 4.5 yılı Kahramanmaraş için neden avantaja dönüştürmeyelim. Büyük İttifakı oluşturarak, hak ettiğimiz hizmet ve yatırımları Kahramanmaraş’a hep birlikte kazandıralım.

‘Kahramanmaraş İttifakı’ öncesinde AK Parti Kahramanmaraş camiası içerisinde de ittifak mutlaka sağlanmalıdır. Şöyle ki; mazbatasını alarak yeni dönemin başlangıcını yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Aday adaylığı sürecinde ve seçim sürecinde bizlere iftira atan insanları da unutmayacağız. Biz Türkoğlu’nda 2004’den sonra AK Parti’nin kaymağını yiyenlerle, AK Parti’yi terk eden AKP’lilerle yarıştık. Onları Türkoğlu da, tarih de, sizler de unutmayacaksınız” diyerek parti içindeki çekişmelere ve partideki ‘AKP’lilere dikkat çekti.

Yeni dönemde bu tür iç çekişmelere kesinlikle mahal verilmemelidir. Kendilerini güç odağı sanan bazılarına biat etmediği için ayağından tutulup çekilmeye çalışılan Osman Okumuş ve diğer isimlere yönelik olarak önümüzdeki günlerde olası (kindar) tutum ve davranışların önüne geçebilmek için AK Parti İl Başkanlığına büyük görev düşmektedir.

AK Parti Kahramanmaraş camiası birlik ve beraberliği hem diğerlerine örnek hem de ‘Kahramanmaraş İttifakı’nın öncüsü olmalıdır.

İŞTE KMBB’NİN BORCU: Geçen haftaki yazımız sonrasında yaptığımız araştırmalara göre; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin (KMBB) toplam borç miktarı: 1 milyar 76 milyon liraymış. (Eski deyimle 1 katrilyon 76 trilyon lira.) Yani; 2014-19 arasında KMBB’nin harcadığı toplam para: Yaklaşık 5 katrilyonluk bütçe ile birlikte toplam 6 katrilyon 76 trilyon lira. (Harcanan paranın büyüklüğü ile yapılan hizmet ve yatırımların değerlendirilmesini ise siz değerli kamuoyuna bırakıyoruz.)

Son olarak; KMBB Hayrettin Güngör ile basın arasında yaşanan ‘tatsız’ olaya gelince. Keşke taraflar arasında böyle bir şey yaşanmasaydı ve de keşke dışarıya yansıtılmasaydı diyoruz. İnşallah ileriki günlerde tatlıya bağlanır. (Gerginlikten kimseye fayda gelmez.)

KAHROLSUN TERÖR: Asya’nın doğusundaki Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Tüm insanlığa karşı yapılan kanlı Pazar saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm Sri Lanka halkına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz.

BİR SORU: Tomsuklu OSB ne durumda acaba?

BİR E-MAİL: “Hayırlı günler Mustafa bey; yeni belediye başkanımız Hayrettin Güngör bey ve belediye ile ilgili yazınızı okudum ve çok beğendim.. Yazınıza teşekkürü bu mailimle yapmak istedim.. Hayırlı işler.. Fatih Mehmet Ceyhan.”

Bizler de duyarlılığından dolayı Fatih Mehmet Ceyhan beye teşekkür ediyoruz.

SOSYAL MEDYADAN: “Cehalet, sadece bilmemek demek değildir, bir işin, bir kararın, bir sözün yanlışlığı görüldüğü halde inatla yanlışta ısrarcı olmak da cehalettir.” (M. Nedim Tepebaşı)

Yeniden görüşmek dileği ile…