Son günlerde muhalefet partisi mensuplarının, ‘çiftçinin pancarı tarlada kaldı’ ve ‘Afşin-Elbistan Termik Santrali’nin el değiştirmesi sonrası taşeron işçiler işsiz kalacak’ iddialarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal memleketi Kahramanmaraş’tan cevap verdi. İddiaları sert bir dille yalanlayan Ünal, iddiaları AK Parti ve AK Parti milletvekillerini itibarsızlaştırmaya yönelik dezenformasyon çalışmaları olarak tanımladı. AK Parti olarak hiçbir vatandaşın mağduriyetine ve haksızlığa uğramasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Ünal, “İnsanlara yalan söyleyerek, insanları korkutarak, işsiz kalacaksınız, pancarınız tarlada kalacak diyerek siyaset yapılmaz” dedi.

İDDİALARI İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI GÖRÜYORUZ”

İddiaları AK Parti’yi ve AK Parti milletvekillerini itibarsızlaştırma çabası olarak gördüklerine dikkat çeken Ünal, “Bir süreden beri özellikle Afşin ve Elbistan ilçelerimizle ilgili sürekli bir dezenformasyon oluşturuluyor. Yani Şeker Fabrikası üzerinden, yok efendim çiftçinin pancarı tarlada kaldı yalanı üzerinden, Afşin-Elbistan Termik Santrali el değiştirdiğinde buradaki taşeronların işsiz kalacağı üzerinden önümüzdeki seçimlere dönük bir dezenformasyon, AK Parti’yi ve AK Parti milletvekillerini adeta itibarsızlaştırma çabası görüyoruz. Özellikle Afşin ve Elbistan’daki kardeşlerime, komşularıma, dostlarıma şunu söylemek istiyorum; Bizim kalbimiz, gönlümüz, kulağımız, gözümüz seçim bölgemizin, şehrimizin üzerindedir. Biz ne Elbistan’la ilgili, ne Afşin’le ilgili en ufak bir şeyin aksamasına, herhangi bir şekilde geri kalmasına, yapılmamasına, mağduriyete ya da haksızlığa asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIMIZIN MAĞDUR EDİLMESİNE İZİN VERMEYİZ”

Afşin-Elbistan Termik Santrali’nden kesinlikle işçi çıkartılmayacağına dikkat çeken Ünal, “Belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, ilçe başkanlarımızla AK Parti teşkilatları her meseleyi yakından takip etmektedir. En son bu Afşin-Elbistan’da işçi çıkartılacak yalanını da ben sizin huzurunuzda yalanlamak istiyorum. Az önce hem Afşin-Elbistan Termik Santrali A Ünitesini devralan Çelikler Holding’in sahibi Tahir Çelik’le telefonda konuştum. Dedim ki, burada işçi çıkarılacağı, taşeronların sözleşmesi bittiğinde bunların tamamen işsiz kalacağı yönünde birileri tezvirat oluşturuyorlar, siz ve sizinle yaptığımız konuşmada böyle bir şeyi istemediğimizi size söylemiştik dedim. Kendisi de, ‘Kesinlikle bir işçi çıkarma söz konusu değil’ dedi. Biz Kahramanmaraş’ın hiçbir ilçesinde, hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmesine izin vermeyiz. Bu bize Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıdır” şeklinde konuştu.

BÖYLE SİYASET YAPILMAZ”

AK Parti olarak 81 milyon Türk vatandaşının mağdur edilmesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Ünal, “Biz hiçbir şekilde 81 milyon vatandaşımızın mağdur edilmesine müsaade etmediğimiz gibi, Kahramanmaraş’ın tamamında da herhangi bir yerde vatandaşımızın mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz. Birileri buradan ekmek çıkarmaya çalışıyorsa, kusura bakmasın. Bu tür siyasetle insanlara yalan söyleyerek, insanları korkutarak, işsiz kalacaksınız, pancarınız tarlada kalacak diyerek siyaset yapılmaz. Cumhurbaşkanımız, ‘eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ diyor. Bizim eserlerimiz ortada. Bir eseri olmayan, bu güne kadar bir çivi dahi çakmamış olanların Afşin’de, Elbistan’da bu şekilde bir tezviratla benim kardeşlerimiz rahatsız etmeye hakkı yoktur. O yüzden herhangi bir mağduriyete asla izin vermeyeceğimizi bütün Elbistanlı ve Afşinli hemşerilerimizin bilmesini isterim” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz