Ben havaalanı yazayım, siz havalimanı anlayın, okuyun! Mesele isim değil, mesele rezaletin boyutu, danıskası, turpun arkadan gelen büyüğü!

Kipaş Holding’in Aydın'a kazandırdığı kâğıt fabrikasının açılışına katılan ve özel uçakla Kahramanmaraş'a dönen yaklaşık 170 kişi havalimanında ILS cihazının çalışmaması nedeniyle Gaziantep'e inmek zorunda kaldı.

Manşet Gazetesi de bu rezaleti sıcağı sıcağına haberleştirdi, iyi de yaptı. Aferin size!

*

Özel mazereti sebebiyle gidemediğime üzüldüysem de, havalimanındaki rezalete de o kadar üzüldüm! Saat 20.15’te Kahramanmaraş havalimanına inmesi gereken uçak, pilotun; ‘Gene bildiğiniz gibi..’ şeklindeki dalga geçer gibi yorumuna ve rotayı Gaziantep’e çevirmek zorunda kalışı açıklamasına kimse gıkını çıkartamamış. Neredeyse gece yarısına yakın saatlerde şehre gelen yolcular, yorulmuşlar, çile çekmişlerdir.

Ha, bu meseleden en çok rahatsız olan, üzülen kuşkusuz sayın Hanefi Öksüz olmuştur eminim. ‘Keşke yaşanmasaydı…’ demiştir ama nafile…

Bu kaçıncı birader! İnsan saymaya, tekrar etmeye utanıyor, ama sizde kırıntısı yok!

Sinekkaydı bir rüzgâr eser, uçaklar inemez, kalkamaz! “Hadi gidiyoruz Gaziantep’e!”

Hafif bir yağmur çiseler, uçaklar kalkamaz, inemez!

Tek tek, ince ince kan tanesi düşer, yine uçaklarımız ya inemez, ya kalkamaz! Soluğu yine Gaziantep’te alıyorsunuz!

*

Bu rezalet daha ne kadar sürecek? Bu yaşanan rezaletlerin, mağdur insanların sorumlusu kim?

Şahsım şehrinin tek Holdingi Kipaş tarafından Aydın'ın söke ilçesine kazandırılan kağıt fabrikasının açılışı geçen hafta cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Allah razı olsun!

Düzenlenen açılış törenine Kahramanmaraş’tan da siyasiler, bürokratlar, iş insanları ve basın mensuplarından oluşan yaklaşık 170 kişi katılım sağladı. Açılışa katılan heyet akşam saatlerinde özel bir uçakla İzmir havalimanından Kahramanmaraş’a inmek için uçuşa geçti.

Ancak uçak Kahramanmaraş semalarına geldiği esnada pilotun “iniş için ILS cihazı arızası nedeniyle sinyal alamıyoruz” anonsu sonrası Gaziantep havalimanına zorunlu iniş gerçekleşti.

*

Gene rezil olduk mu el âleme! Yine burun kıvırdığınız komşu il’e mecbur ve mahkûm kaldınız mı? Bu rezaletler kaderimiz mi olmalı?

Uçak, sorunsuz bir şekilde Gaziantep Havalimanı’na zorunlu iniş yaparken,  yolcular, firma tarafından kara yoluyla Kahramanmaraş’a transfer edilmiş. Daha önce de sık sık aynı arızadan dolayı uçaklar yine Gaziantep'e iniş gerçekleştirmiş, öğrenciler, hastalar, yaşlı ve engelli vatandaşlar ciddi ve büyük sıkıntı çekmişlerdi.

Herkesin özel arabası yok, herkesin maddi imkânı Kipaş kadar güçlü değil.

Değilse, artık bu rezaletlere bir son verin! Ne demek ILS cihazı arızalı? Havaalanı müdürü uyuyor mu, bir yetkili, bir siyasetçi, bir bürokrat bu adamın kulağını çekemiyor mu? Aynı rezalet Gaziantep’te yaşansa, o havaalanı müdürünü bir saniye bile tutmazlar o koltukta. Siyasilerini de topa tutarlar, gümbür gümbür öttürürler adamı.

*

Ya biz? ‘Olur böyle şeyeler’ diyerek her hatayı, her rezaleti, her yanlışı hafife alıyor, geçiştiriyor, sorumlularına hesap soramıyoruz!

Seydihan Küçükdağlı yanlış yaptı diye, başarısız diye, kültür ve turizm adına bir başarı hikayesi yazamadı diye görevden alıyorsunuz, ki daha önce de yaptınız aynı şeyi, adam adamını buldu, geri döndü, ya da mahkeme kararı ile her neyse, ama yüzlerce, binlerce insanı mağdur eden havaalanını müdürünü yerinde tutuyorsanız, o da sizin ayıbınız, günahınız!

Bu ayıpla, bu günahla daha ne kadar yaşar, daha nereye kadar giderseniz, varın onu da siz hesap edin!