Halka yakınlığı ve kolay ulaşılabilirliğinin yanı sıra özellikle de spora yakınlığı nedeniyle sporsever vatandaşların büyük sevgisini kazanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, meclis çalışmalarından bulduğu her fırsatta kente gelerek vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. TBMM’deki bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Kahramanmaraş’a gelen ve adeta gezilmedik yer, katılmadık program bırakmayan Güvenç, halk günü programları kapsamında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda hemşerileriyle bir araya geldi. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek çözüm önerileri bulan Güvenç, gündeme yönelik önemli açıklamalarda da bulundu. 2018’de Türkiye’nin önemli badireler atlattığına dikkat çeken Güvenç, 2019 yılından beklentilerini ve Kahramanmaraş’taki çalışmalarını anlattı.

“HALKIMIZIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARIYORUZ”

2019’un ilk gününde geleneksel hale getirdikleri halk buluşmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “2019 yılının ilk gününde AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’mızda değerli hemşerilerimizle bir aradayız. Sorunlarını, meselelerini, dertlerini dinliyoruz. Neler yapabiliriz, ne çözümler üretebiliriz bunun arayışı içerisindeyiz. Artık bu gelenekselleşti biliyorsunuz, her fırsatta İl Başkanlığı’mızda önceden ilan ederek vatandaşlarımızı dinliyoruz. Bugün de onlardan bir tanesi, tatil günü olmasına rağmen, senenin ilk günü olmasına rağmen çok ciddi bir ilgi var. Vatandaşlarımız burada, iş için gelenler var, başka sorunları olanlar var. Herkesi dinliyoruz, sorunlarını konuşuyoruz. Ben öncelikli olarak 2019 senesinin şehrimize, ülkemize, milletimize, İslam alemine huzur, barış, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. İnşallah 2019, 2018’den iyi olur diyorum, bunun duasını ediyorum” dedi.

“2018’DE ÇOK ÖNEMLİ BADİRELER ATLATTIK”

2018’de Türkiye’nin önemli badireler atlattığına dikkat çeken Güvenç, 24 Haziran’da yapılan genel seçimlerini başarıyla tamamladıklarını belirterek, “Çünkü Türkiye 2018’de çok önemli badireler atlattı. 13 Ağustos’ta çok ciddi bir küresel darbeye maruz kaldık. Gece yarısı İngiltere ve Uzakdoğu bankalarının iş birliğiyle doları 7,40’a çıkarttılar. Bu ekonomik bir darbeydi aslında. Hamdolsun onu atlattık, Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşuyla dolar tekrar 5,5 seviyesine düştü. Ama piyasalarda çok ciddi bir dalgalanma oldu ve bugün gelinen nokta itibariyle hamdolsun büyük ölçüde bunu toparladık. Türkiye düşmanlarının arzu ettikleri şekilde dolar 10 TL’ye çıkmadı, aksine 5,5 TL’ye geldi. 2019’da İnşallah böyle şeyler yaşamayız diyorum. 2018’de ayrıca bir Genel Seçim yaşadık. 24 Haziran seçimlerini sizlerle birlikte idrak ettik. Milletimize müteşekkirim, Kahramanmaraş’a müteşekkirim, kahraman hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. 24 Haziran’da büyük bir başarıyla seçimi tamamlamış olduk” ifadelerini kullandı.

“31 MART’TA YENİ BİR BAŞARIYA İMZA ATACAĞIZ”

31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimine de değinen Güvenç, “Şimdi 31 Mart 2019’da Mahalli İdareler Seçimi var. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız belli oldu, ilçe belediye başkan adaylarımız bu hafta veya önümüzdeki hafta belli olacak. Bugüne kadar hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Başta Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hayrettin Güngör olmak üzere aday olacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah 31 Mart’ta Kahramanmaraş olarak, Türkiye olarak yeni bir başarıya imza atacağız. Şehirlerimizi daha güzelleştirecek, daha geliştirecek, daha yaşanabilir hale getirecek belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Biz hizmete inanıyoruz, millete inanıyoruz, AK Parti’ye inanıyoruz, Cumhurbaşkanımıza inanıyoruz ve bu samimi birlik ve beraberlikten İnşallah başarı çıkacaktır. Beş yıl süreyle şehirlerimizi yönetecek başkanları milletimiz sağ duyuyla seçecek. Bu anlamda milletimize olan inancımız sonsuzdur” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Kahramanmaraş’ın sorunlarını Ankara’ya taşıdıklarına dikkat çeken Güvenç, Kahramanmaraş’ta önemli hizmetleri başarıyla hayata geçirdiklerini söyledi. Güvenç, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bizler de milletvekilleri olarak şehrimizin sorunlarını yine her zamanki gibi gelip burada tespit edip, Ankara’ya sorunları taşıyacağız. Çok önemli hizmetlere imza atmayı başardık, başarıyoruz hamdolsun. Havalimanımızın yeni terminal binası bitti, onu açacağız. Elbistan’da Adliye Binasını açacağız, 12 tane sağlık yatırımının ihale talimatı Sağlık İl Müdürlüğü’müze geldi, hazırlıkları yapılıyor. Kredi Yurtlar Kurumu’nun bin 500 kişilik üniversite öğrencisi yurdumuzun ihale tarihi 7 veya 8 Ocak’ta, onu da bütün yatırımcılarımıza duyurmuş olayım. Hız kesmeden Kahramanmaraş için el birliğiyle çalışıyoruz. Ben destek veren, ilgi gösteren bütün hemşerilerime bir kere daha çok teşekkür ediyorum. 2019’un hayırlar getirmesini temenni ediyorum, birlik ve beraber içerisinde daha güçlü, daha büyük bir Türkiye, daha yaşanabilir bir Kahramanmaraş’ı adım adım inşa ediyoruz ve edeceğiz.”

(Haber : Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz