Kahramanmaraş’ın aktif sivil toplum kuruluşlarından olan Dostluk Grubu Derneği’nde söyleşi günleri başladı. Sezon’un ilk konuğu İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı oldu.

Dernek merkezinde Perşembe akşamı gerçekleştirilen ilk söyleşide Seydihan Küçükdağlı, başta Germenicia Antik Kenti olmak üzere, katılımcılara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nin ilimizdeki çalışmaları ve projeleri hakkında detaylı bir sunum yaptı. Sunum zaman zaman karşılıklı sorularla samimi ve sohbet ortamında gerçekleşti.

Diğer yandan, 07 Kasım 2015 Tarihinde kurulan Dostluk Grubu Derneği’nin 4’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Başkan Abdurrahman Akbaba tarafından kısa bir konuşma yapıldı ve pasta kesildi. KATÜMDER Başkanı Siret Çetintaş ve arkadaşları tarafından Maraş Türküleri seslendirildi. Küçükdalı da türkülere eşlik ederken, zaman zaman da solo olarak söyleyip başarısını ortaya koydu.

Söyleşi programına DOST-DER Yönetimi ve Üyeleri’nin yanı sıra Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve KATÜMDER üyeleri de katıldı.

Program hep birlikte söylenen Türkiyem türküsü ve fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz