İçinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması, salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu’da İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen koronavirüs denetimleri neticesinde esnaf ve vatandaşlara tedbir kurallarını hatırlatmak, kuralların önemine vurgu yapmak ve bilinçlendirmek amacıyla Piazza AVM ve çevrisindeki iş yerlerilerini ziyaret etti. Gerçekleştirelen denetim sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Coşun, “Kahramanmaraşlı hemşerilerimizden talebimiz mutlaka Sağlık Bakanlığımızın Bilim Kurulumuzun diğer bakanlıklarımızın almış olduğu tedbirlere lütfen riayet edelim” dedi.

“SALGIN HENÜZ BİTMİŞ DEĞİL”

Vali Coşkun konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda bugün Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak pandemi denetimleriyle ilgili bizde sahadayız. İlimizde özellikle alışveriş merkezimizdeki esnaf arkadaşlarımızı işletmelerimizi dolaştık, onlara hayırlı işler dileklerimizi ilettim ve pandemiyle ilgili alınan tedbirleri yerinde gördük. Gördüğümüz kadarıyla bütün işletmelerimiz Sağlık Bakanlığı’mızın Bilim Kurulu’muzun almış olduğu tedbirlere uymaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımızda mümkün mertebe alınan kararları uygulamaya çalışıyorlar. Gördüğümüz kadarıyla sahada bir sıkıntı gözükmüyor ama malum biliyorsunuz salgın henüz bitmiş değil, devam ediyor.

“ÇOK ŞÜKÜR ŞU AN KONTROL DIŞINDA BİR DURUMUMUZ YOK”

Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de zaman zaman vakalarda artışlar olabiliyor. Çok şükür şu an kontrol dışında bir durumumuz yok, söz konusu değil. Vaka sayılarımda değerlendirildiğinde tabiki geçmişe oranla bir artış söz konusu ama bütün alınan tedbir neticesinde biz bu vaka sayılarında aşağıya doğru döneceğini değerlendiriyoruz. Temennimiz bir an önce bu salgından kurtulmak. Bunun şu an için tek formülü malum biliyorsunuz maske, mesafe ve temizlik dediğimiz üçlü bir kuralı var eğer bütün vatandaşlarımız alınan bu tedbirlere riayet ederse bu hastalığın seyrinin azalacağını değerlendiriyoruz. Bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerimi talebimiz ve temennimiz mutlaka Sağlık Bakanlığımızın Bilim Kurulumuzun diğer bakanlıklarımızın almış olduğu tedbirlere lütfen riayet edelim. Mümkün mertebe kalabalık ortamlardan uzak durmaya çalışalım, mutlaka maskemizi takalım, sosyal mesafemize ve temizliğimize dikkat edelim inşallah hepimiz için sağlık için salgının üstesinden birlikte geleceğiz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz