Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi, Gedemen Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, altyapı ve üstyapının zirve çağını yaşadığı bu dönemde kanalizasyon gibi en temel altyapı hizmetini alamamaktan yakınıyor. Yaşadıkları sokak üzerinde iskân verilen, ancak kanalizasyon bağlantısı bulunmayan mahalle sakinleri, atık sularını foseptik çukurlarında biriktirmek zorunda kaldıklarını ve çevrede dayanılmaz pis koku yayıldığını belirterek, tepkilerini dile getirdiler. Kentin son yıllarda en gözde ve en gelişmiş mahallelerinden biri olan Gedemen Mahallesi’nde yaşanan bu sıkıntı ise vatandaşları adeta canından bezdirdi. Mahallenin bir kısmında kanalizasyon altyapısının bulunduğunu, bir kısmında ise bulunmadığını ifade eden mahalle sakinleri, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak, konunun bir an önce çözümlenmesini talep etti.

“CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A SESLENİYORUZ: ÇARE OLUN!”
Kanalizasyon altyapısı olmadığı için atık su kullanımı da yapılamamasına rağmen, KASKİ gönderdiği su faturalarına "atık su tüketim bedeli" yansıttığını dile getiren mahalle sakinleri, “Bizim mahallemiz adeta sahipsiz. Büyükşehir olduk ve mahallemiz son yıllarda büyük bir gelişme gösterdi. Göç veren değil göç alan bir mahalle konumunda bulunuyoruz. Son yıllarda da mahallemize yapılan konutlarla nüfusta ciddi oranda artışlar yaşanıyor. Ama her ne hikmetse belediye başkanı yâda milletvekilleri bizim mahallemize seçimler dışında gelmiyorlar. Gelseler derdimizi anlatacağız. Mahallemizin en büyük sorunlarından birisi maalesef kanalizasyon olmayışı. Evlerimizin önlerine fosseptik çukurları eştirerek atıkları buraya veriyoruz. Kanalizasyon bağlantısı nedeniyle atık sularımızı foseptik çukurlarında biriktirmek zorunda kalıyoruz. Bu da yetmezmiş gibi, kirli suyun aktığı bölgede sivrisinek üremesine neden oluyor. Yaşadığımız sokakta elektrik, su ve telefon gibi bağlantılar var, ancak kanalizasyon bağlantımız yok. Sokaklara taşan kanalizasyon sularımız, çocuklarımızı hasta edecek diye korku içinde yaşıyoruz. Kokulara dayanamadığımız için kapı ve pencerelerimizi açamıyoruz. Bir misafirimiz gelse kokudan oturamıyor. Biz bu utancın bir an önce yetkililer tarafından giderilmesini istiyoruz. Aslında bu bizim siyasetçilerimizin ayıbıdır. Bugün köyden mahalleye dönen birçok dağ başındaki evlerin bile altyapısı tamamlanmış ama biz şehrin göbeğindeki bir mahalle olarak hala kanalizasyon sıkıntısı çekiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bizim siyasetçilerimiz madem bizim sesimizi duymuyor. O halde siz duyun ve bize bir çare olun!”

“OTOBÜS SORUNUMUZ VAR!”
Mahalleye çalışan otobüslerinde sorunlu bir şekilde olduğunu anlatan mahalle sakinleri, “Mahallemizdeki diğer bir sorunumuz ise toplu taşıma yapan halk otobüsüdür. Daha önce mahallemize çalışan otobüslerimiz mahallemizin içine kadar girmekteydi. Ama son bir yıldır otobüs Şevket Bulut Okulunun yanından dönüyor. Burası ise bize bayağı bir uzaklıkta kalıyor. Biz otobüslerin mahallenin içine kadar girmesini istiyoruz” dedi.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz