1949 Yılında Av. Zekeriya Zevkli Başkanlığında 18 Avukat ile kurulmuş olan ve şuan 735 üyesi bulunan halen Başkanlığını Avukat Vahit Bağcı’nın yaptığı Kahramanmaraş Barosunda Bağcı, bu seçimde aday olmayacak. Başkanlık için şuana kadar Sinan Ölker ve Burak Gül adaylığını açıklarken, seçimin bir hayli heyecanlı geçmesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta yapılması planlanan ve ancak çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 14 Ekim Pazar gününe ertelenen seçim, Üngüt yolunda bulunan Baro hizmet binası toplantı solunanda gerçekleştirilecek. Manşet Gazetesi olarak seçime günler kala her iki adayında görüşlerini aldık.

‘DEMOKRATİK TOPLUMLARDA SEÇİMLERİN KAYBEDENİ YOKTUR’

Adaylardan Sinan Ölker, bir diğer başkan adayı Burak Gül’e başarılar diledi. Ölker, “Bildiğiniz gibi 13 Ekim’de Genel Kurulumuz bir gün sonra yani 14 Ekim 2018 günü de Kahramanmaraş Barosu Başkanlık ve Kurullar Seçimleri yapılacaktır. Mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum Baromuzun, başkanlığına aday olmak şahsım adına erişebileceğim şereflerin en büyüğüdür. Bu şerefe nail olmamda bana cesaret veren meslektaşlarıma, sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Demokratik toplumlarda seçimlerin kaybedeni yoktur. Zira yarışı kazanan talip olduğu göreve erişmiş, kaybeden ise o görevi kendisinden daha iyi yapacağına inanılan birisinin hizmetine kavuşmuş olacaktır. Demokrasinin en temel ihtiyacı hak ve özgürlüklerin güvence altında olması, hak ve özgürlüklerin güvencesi ise fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür avukatların var olmasıdır. Öyleyse, 14 Ekim günü demokrasinin güvencesi olan avukatların hür iradeleri, kimi işaret ederse etsin kazanan Kahramanmaraş Barosu olacaktır. Bu vesileyle seçim heyecanını birlikte paylaştığım Kıymetli Meslektaşım, Sayın Avukat Burak Gül’e başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 

‘YENİLİKÇİ BAKIŞ AÇISINI VE DİNAMİĞİNİ BİRLEŞTİREN BİR BARO YÖNETİMİ ANLAYIŞI OLUŞTURACAĞIZ’

Diğer aday Burak Gül ise şöyle konuştu: “Baromuzda Yenilenmeye ve Değişime ihtiyacımız vardır. Bu noktada tüm meslektaşlarımızı; kişisel, siyasi ve gruplar arası çekişmeleri bir tarafa bırakarak, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket etmeye, meslek ilkeleri etrafında ve sorunlarımızın çözümünde bir araya gelmeye davet ediyoruz. Barolar avukatlardan oluşan saygın bir meslek kuruluşudur. Bu bağlamda Baroların ilk ve öncelikli görevi Anayasa ve Avukatlık Kanuna göre mesleki ihtiyaçları karşılamak ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmektir. Diğer meslek kuruşlarında olduğu gibi Baroların amacı; avukatların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslektaşlarımızın birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumaktır. Mesleki saygınlığı sağlayamamış ve meslek sorunlarının çözümünde yol alamamış bir baronun etkili ve güçlü olmayacağı açıktır. Avukatlık mesleğinin sorunları son yıllarda artış göstermiştir. Mesleğimizin sorunları genel olarak Hukuk Fakültelerine giriş ve eğitim ile başlamakta olup Avukatlık Staj eğitimleri ve mesleğin icrası ile devam etmektedir. Sorunlarımızın çözümü için Baromuzun; birlik ve beraberlik ruhu içerisinde katılımcı, çoğulcu ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi sadece bir gereklilik değil aynı zamanda yasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluğu yerine getirmek için öncelikle şunu belirtmek isterim ki tüm meslektaşlarımızın görüş ve önerilerine açık olacağız. Bunun da ötesinde genç meslektaşlarımızı yönetim ve karar alma süreçlerine etkili bir şekilde dâhil edeceğiz. Bu kapsamda, mesleki kıdeme sahip meslektaşlarımızın bilgi ve tecrübesi ile mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın yenilikçi bakış açısını ve dinamiğini birleştiren bir Baro Yönetimi anlayışı oluşturacağız.”

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz