Çok değil 2 yıl öncesine kadar sabah evden çıkıp işyerine giderken refüjleri sulayan ve yolları temizleyen belediye görevlileri görmek mümkündü. Ama son yıllarda bakıyoruz ki o görevlilerin sayısı yok denecek kadar azaldı ve refüjler, yollar adeta pislikten, boy boy olan otlardan geçilmez oldu. Özelliklede büyük ana caddelerin olduğu alanlardan bahsediyorum.

***

Bunların en büyük örnekleri; şehrin giriş ve çıkış noktası Kayseri yolu Ramada Otel önünde adeta ucube şekilde üçgen bir alan var, işte bu alanda otlar büyümüş, bakım yok çirkin bir görüntü. Diğer taraftan Adana yolundan Kahramanmaraş’a girişte Aksu ışıkların hemen sağ tarafı moloz yığınlarıyla adeta bir çöplüğü andırıyor. Hemen hemen her gün kazaların meydana geldiği Boğaziçi Mahallesi’ne de 3 ay önce kavşak yapıldı, yine bu kavşakta bakımsız kaldı. Kavşaklar yapılıyor yapılmasına da kaldırım taşlarıyla şekil veriliyor o haliyle bırakılıyor, ne çim ekiliyor, nede bir çiçek dahi dikilmiyor. Kötü bir görüntü ortaya çıkıyor.

***

Büyük ana yollarda yer alan refüjlerde otomatik sulama sistemi fıskiye bulunmasına karşın geceleri o çimler ve ağaçlar kamyonla sulanıyor. Evet, hangi çağda yaşıyoruz? Artık ülkemizde her şey teknoloji ile kullanılır olmuş velakin bizim Büyükşehir Belediyemiz kentte 80’li yılların Belediyeciliğini sürdürüyor. Diğer illerin birçoğunda hem şehir girişlerinde hem de şehrin merkezindeki cadde, sokak, kaldırım, refüj ve diğer alanlar adeta görsel şölen oluşturuyor. Ama Kahramanmaraş’ın birçok bölgesinde bu alanlar kötü görüntüsünden ve bakımsızlıktan kurtulamıyor. Kentlerin son dönemde birçok kulvarla birlikte görsel alanda da yarıştığı süreçte Kahramanmaraş’ın imajı bununla da yerle bir oluyor. Adımız Büyükşehir olmasına karşın bazı yöneticilerin küçük düşünmesiyle işte bu şehir ileri gidemiyor.