Merhaba sayın okurum.

Bugün sizlerle Onikişubat Belediyesinin vizyon projesi olan Expo 2023 ve tanıtımı hakkında konuşacağız.

İl başta sözlerime EXPO’nun ne olduğunu anlatarak başlamak istiyorum;

EXPO, toplumları ilgilendiren insan ya da doğa faktörlü sorunlara tartışma platformu oluşturan, halkı eğlendirerek eğiten, yenilikler üreten, değişim, gelişim ve iş birliğinin artırılmasını hedefleyen, iletişimi güçlendiren uluslararası bir etkinliktir. EXPO’lar düzenlendikleri ülkelere ekonomi, politika, kültür, sanat, doğa ve yaşam alanında değer kazandırırken, tanıtım ve medya bazında şehirlerin ve ülkelerin etkin bir şekilde tanınmasına vesile olmaktadır. Bulunduğu ülkeler ve şehirler için kaldıraç görevi gören EXPO’lar yeni kaynak gelirleri üretirken, uluslararası alanda da bir iş ağı oluşturmaktadır.

İlçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla hem Onikişubat’ın çehresini değiştiren hem de ilçe halkının büyük beğenisini kazanan Başkan Mahçiçek, tek tek hayata geçirdiği çalışmalarla imkansız olarak görünen birçok yatırımı hizmete açarken, yaptığı titiz çalışmaları ve hazırlığıyla, 18 Eylül 2018 tarihinde 2023 Uluslararası Bahçecilik EXPO’sunu Onikişubat’ın ev sahipliği yapmasını sağlamıştı.

90 yılın en büyük projesi diyerek çıktığı dev projeyle Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapmaya hazırlanan Başkan Mahçiçek, Ana Teması “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” olan EXPO 2023 sayesinde Kahramanmaraş ile medeniyetleri bir araya getirecek. En az 2 milyon ziyaretçinin Kahramanmaraş’a geleceği öngörülen dev proje, 747 bin metrekare alanda inşa edilen Rekreasyon Alanda gerçekleşecek.

Başkan Mahçiçek’in EXPO 2023’ü Kahramanmaraş’a getirmesi, kent halkının gözünde değerine değer kattı diye düşünüyorum.

Geçenlerde EXPO’yu yerinde inceleme fırsatım olmuştu, projenin şekillenmeye başladığını gördüm. Proje alanında çok ciddi bir iş yapıldığının farkında olan Belediye ekibini vardı.

Tabi EXPO’nun ne olduğu, EXPO’nun şehre kazandıracakları ve EXPO ile nelerin değişeceğini insanların bilmesi önemli. Bunun için de elbetteki tanıtımın iyi yapılması gerekiyor.

Bakıldığı zaman tanıtım konusunda Mahçiçek’in bu gayretini görebiliyoruz.

Gerek etkinlikler ile gerekse yapılan sunumlarla EXPO’nun önemi anlatılıyor ve gündemden düşmemesi sağlanıyor. Ve bunlar medya aracılığı ile halka servis ediliyor, gösteriliyor.

Kısacası EXPO’nun tanıtımını yapmayı bilen bir Onikişubat var karşımızda.

Yazıyı tamamlarken şunu söylemek istiyorum; Onikişubat Belediyesi, EXPO verdiği emeğin karşılığını fazlasıyla alacaktır.

İyi günler...