Şazibey Balık Pazarı esnafları, kötü durumda olan çatılarının onarılmasını istediği geçtiğimiz aylarda yaptığım haberle gündeme getirmişti.

En az Kahramanmaraş’ın Tarihi Kapalı Çarşısı kadar ticaret hacmine sahip olan Saraçhane Çarşısı’nın esnafları da bulundukları bölgeye çatı yapılmamasından yakınıyor.

En son 6 yıl önce çadır çekilen çarşıda esnaflar, belediye yetkililerinden bir an önce duruma el atmasını talep ediyor ve, “Şehre gelen ziyaretçiler ilk olarak kapalı çarşımızı geziyor, burası Tarihi Kapalı Çarşısı’nın en önemli noktalarından olan biri. Bu alanlara ehemmiyet verilmesi gerekir” ifadelerini kullanıyor.

İnşallah yetkililer bu çatı sorunlarına el atar ve esnaflarımız daha fazla mağdur edilmez. Evet, Büyükşehir Belediyesi, Demokrasi Meydanı bölgesinde yaptığı cephe giydirme çalışması bence güzel bir görüntü oluşturdu, fakat bunu yaparken hemen arka tarafta bulunan Saraçhane Çarşısı’nın eksikliğini görmemek hoş bir durum değil.

OKUMUŞ’U TEBRİK ETMEK GEREKİYOR!

Şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor, sezon başından bu yana yaşadığı stat sorunu yaşadığını biliyoruz. Hatta bu nedenle iç saha maçlarını çevre illerde oynamak durumunda kaldı. Bu kapsamda ilçesi için yaptığı birbirinden özel ve farklı projelerle Türkoğlulu vatandaşların gönül dünyalarında yer edinmeyi başaran Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraşspor’un stat sorunu için harekete geçti. Kahramanmaraşspor’un daha fazla mağdur olmasını istemeyen Başkan Okumuş, Beyoğlu Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi’ni takıma tahsis etti. Kentimizi temsil eden, takımımıza sahip çıktığı için Başkan Okumuş’u tebrik etmek gerekiyor.
 

Voleyboldaki temsilcimiz 3 puanı aldı!
Kahramanmaraş'ı, 2021-2022 sezonunda Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 2. Lig 5. Grup'ta temsil eden Kahramanmaraş Atcı Gençlik Voleybol Kulübü, başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Ligde 12 puanla 5. sırada bulunan voleyboldaki temsilcimiz, 12. hafta karşılaşmasında Adana Akkapı Teknik EML’ye konuk oldu. Adana Nihat Geven Spor Salonu'nda oynanan müsabakaya galibiyet parolasıyla çıkan temsilcimiz, deyim yerindeyse rakibine sahayı dar etti. Saha ve seyirci avantajı elinde olmamasına rağmen iyi başlayarak ilk seti 27-25 önde kapatan Kahramanmaraş Atcı Gençlik, ikinci sette de rakibine şans tanımadı. 25-18 kazandığı ikinci setle rakibi karşısında 2-0 öne geçen temsilcimiz, üst düzey moralle başladığı üçüncü sette de rakibine karşı üstünlüğü korudu. Üçüncü sette 25-21’lik bir skorla Adana Akkapı Teknik EML’yi 3-0 mağlup eden Kahramanmaraş Atcı Gençlik Voleybol Kulübü 1. Lig hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.