Bu hafta sonu 2 önemli seçim var

Ki bizim için öncelikli olanı, yaklaşık ilçeler dâhil 45 bin esnafı bünyesinde barındıran, en büyük esnaf kuruluşu, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği başkanlık seçimi…

Diğeri de Milli Yol Partisi İl kongresi… Ona sonra geliriz, önce can, sonra canan misali, tüm esnafı, tüm basını, tüm siyasi cenahları yakından ilgilendiren seçimde bakalım esnaf tercihini ve teveccühünü senelerin başkanı, artık efsane haline gelen, sadece kent merkezinde değil, Türkiye’nin dört bir yanında hatırı sayılan, sözü geçen Ahmet Kuybu mu diyecek, yoksa siyasi cenahı ve yanı ağır basan, Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte’ye mi gönlünü kaptıracak!

*

Tabi ki 40 esnaf odasının başkanları ve yönetimi, vicdanının sesine kulak verecek, elini kalbinin üzerine koyup aklıselimle hareket edip oyunu gönül verdiği iki isimden birine verecek.

Oy kutsaldır, namustur!

Sorumluluğu vardır. Yanlış adım atarsanız, vicdanınıza yenik düşer, mahcup olur, belki de pişmanlık duyarsınız.

O bakımdan iki ölçüp bir biçmek gerek!

*

Kuşkusuz her iki adayın da amacı bu şehre, esnafa hizmet etmek!

Bakalım esnaf cephesinde ciddi bir karşılığı olan Ahmet Kuybu mu seçimin galibi olacak, yoksa siyasi cenahta herkesin çalıştığı, oy devşirmek için gizliden gizliye hareket ettiği, daha doğrusu partinin adayı (KENT KULİSİ canlı yayınımızda sevgili Ali Köfte’ye, ‘Partinin mi adayısın, birinin, birilerinin mi adayısın, yoksa esnafın adayı mısın?’ diye sormuş, o da ‘esnafın adayıyım’ cevabını vermişti) olan Ali Köfte mi esnafın yeni başkanı, yeni temsilcisi olacak?

Bunu öğrenmek için birkaç gün daha beklemek, sabretmek gerekiyor!

*

Pazara günler değil, saatler kala, iki aday kozlarını paylaşacak! Bakalım şans, talih, kader, kısmet kuşu kimin kafasına konacak!

Kim esnafın temsilcisi olacak!

Kim partinin, ya da birilerinin adayı olarak tarihe geçecek, bunu zaman gösterecek.

Siz en iyisi Pazar günü Hünkâr Düğün Salonunda olun, festivali, şenliği, bayramı seyredin!

Kim mi kazanır?

Diyorum ya, kazanan şehrimiz ve esnaf olsun! Her iki güzide adaya da başarılar diliyorum!