Yeni dönemde Kahramanmaraş'ta yapılacak olan Ulaştırma Çalıştayı öncesi Kahramanmaraş Valiliğinde, Vali Güvençer Başkanlığında Karayolları 5'inci Bölge Müdürü ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekillerinin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıda Kahramanmaraş'ın ulaşım yönünden aksayan yönlerini ve yeni projeler değerlendirildi. Toplantı öncesi konuşma yapan KahramanmaraşValisi Mustafa Hakan Güvençer, "Yapabildiklerimizin üzerine daha iyi yapabilmenin gayreti içerisindeyiz. Merkezi yönetimin, yerel yönetim, siyaset mekanizmasının konuya birlikte el vermesi son derece önemli. Bunu büugün bir adım olarak Karayolları Bölge Müdürümüzün katılımıyla ve daha çok yönlendirdikleri milletvekillerimizin talepleriyle bir araya geldik" dedi.

'YAPABİLDİKLERİMİZİN ÜZERİNE DAHA İYİYİ YAPMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ'
Gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Vali Güvençer, " Ulaştırma sektörünün Kahramanmaraş'ın en önemli ve kadim durumlarından biri olduğunu söyleyerek sözlerinin devamında şunları dedi: "Kahramanmaraş'ın bugününü doğru anlamak, bugünden kuvvet alıp geleceğe güvenli adımlarla gidebilmek için tüm sektördeki ihtiyaçlarımızı doğru belirmek ve bu ihtiyaçlara karşı yapabileceklerimizi, katabileceğimiz gücü ortaya koyabilmek adına bir çalışma yapıyoruz. Ulaştırma sektöründe özellikle ulaştırma içinde karayollarında ki birikmiş sorunlarımızın ve beklentilerimizin Kahramanmaraş'ın en önemli ve kadim durumlarından biri olduğu aşikardır. Bu ağırlık ölçüsünde de Kahramanmaraş'ta da son 10 yılda ulaştırma sektöründe ve karayolları sektöründe yapılan yatırımların önemi herkeseçe çok iyi biliniyor. Bu anlamda hem kendi adımıza hem de Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Yapabildiklerimizin üzerine daha iyi yapabilmenin gayreti içerisindeyiz. Merkezi yönetimin, yerel yönetim, siyaset mekanizmasının konuya birlikte el vermesi son derece önemli. Bunu büugün bir adım olarak Karayolları Bölge Müdürümüzün katılımıyla ve daha çok yönlendirdikleri milletvekillerimizin talepleriyle bir araya geldik. İnşallah önümüzde ki 30-40 yıl içerisinde Ulaştırma Bakanımızın da iştirakiyle Kahramanmaraş'ta bir ulaştırma çalıştayı yapacağız. Ona ön hazırlık olmak üzere ilimizde yürüyen projeleri ve projelerde aksayan yönleri 2016'dan itibaren başlayacağız."

'YENİ DÖNEM ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNDE ALTIN BİR DÖNEM OLACAK'
Düzenlenen toplantıda konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, ulaştırma konusunda AK Parti olarak hemşerilerine sözlerinin olduğunu belirterek yeni dönemde ulaştırma sektöründe altın bir dönemin olacağının müjdesini verdi. Güvenç, "AK Parti olarak ulaştırma konusunda Kahramanmaraşlı hemşerilerimize sözümüz var. İnşallah yeni dönem ulaştırma sektörü bakımından altın bir dönem olacak. Bunun için ocak ayında hem Kültür Bakanımızın hem de Ulaştırma Bakanımızın katılımıyla Kahramanamaraş'ta bir ulaştırma çalıştayı düzenleyeceğiz. Bugünde çalıştaya hazırlık olması bakımından devam eden hizmetlerin yerinde incelenmesi var olan sorunların görüşülmesi ve çalıştaya hazırlık olması bakımından Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Karayolları Bölge Müdürümüzün katılımıyla beraber çalışma toplantısını düzenledik ve birazdan Karayolları Bölge Müdürümüzle de konuları görüştükten sonra şehrimizde devam eden karayolu inşaatlarını gezeceğiz. Aksayan hususlar nedir, nasıl hızlandırılır. Bu değerlendirmeleri yapacağız ve arkasınadan da Karayolları Bölge Müdürümüzle önceden beri konuşulan Kadirli-Andırın-Göksun yollarının akibetlerini yerinde incelemek üzere Andırın mevkiine geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantıya Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Karayolları 5'inci Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Celalettin Güvenç ve İmran Kılıç katıldı. www.marasmanset.com
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz